Annabelle Публикувано Юни 2, 2008 Публикувано Юни 2, 2008 Здравейте! Аз съм в Корея сега, свирим в един бар с групата ми, но ни поканиха да свирим в петък на един фестивал, който е на открито, публиката ще е около 20 000 души, концертът ще се излъчва и по телевизията. Досега никога не съм пяла на толкова голяма сцена, затова се нуждая от съвет от някой, който има опит на голяма сцена. Въпросът ми е следният: Какво е най-важно да чувам в мониторите на сцената? Има ли някакви опасности по отношение на звука в различните части на сцената ( в смисъл като се движа, трябва ли да очаквам някаква промяна в чуваемостта и т.н.)...Питам ги тези неща, защото нямам много доверие в корейските озвучители...Благодаря за всеки един отговор, колкото и скромен да е той- все ще е от помощ! Цитирай
serengeti Отговорено Юни 2, 2008 Отговорено Юни 2, 2008 Ако тука се подвизава Кирил Маричков може и да ти каже-хах 20000 души не е шега работа,само да креснат и нищо няма да чуваш май.... Цитирай
krossfirebg Отговорено Юни 3, 2008 Отговорено Юни 3, 2008 Изпълнителя би трябвало да се надъхва - колкото повече хора, толкова по-добре. Поне за мен е така. Важното е да гледаш хората в очите, а не настрани, назад и т.н. Трябва да им показваш увереност и да не се колебаеш. Колкото до звука на сцената - трябва да имаш монитор(и) само за теб и там да имаш САМО твоят глас. Проблемът е ако се движиш много по сцената и тя е голяма. За тази цел има Personel In-Ear monitors.Те обаче са доста скъпи (поне в България). Това са безжични монитори и тогава няма да имаш никакви проблеми с това което чуваш, където и да си на сцената. В крайна сметка като правите soundcheck ще си регулирате нивата в мониторите, така че да се чувате (или до колкото е възможно това). Но моят съвет е: ако ти се налага да пееш на по-големи сцени, купи си безжични монитори и ще си улесниш живота :-) Топ марките са - Shure, Sennheiser , има и други.... Успех :-) Цитирай
RockoBG Отговорено Юни 3, 2008 Отговорено Юни 3, 2008 Внимайвай да няма инфекции, че ония тотлитаристи екзекутират за издънки :) шегувкам се. не се стягай и им крещи на жълтите да видят и те к'во е човек с нормален организъм. Сиреч да си има ензим за разграждане на алкохол и т.н. Цитирай
Annabelle Отговорено Юни 3, 2008 Автор Отговорено Юни 3, 2008 (Редактирано) Готино! Мерси! P.S. Мерси за конкретния отговор, krossfirebg Редактирано Юни 3, 2008 от Annabelle Цитирай
Annabelle Отговорено Юни 3, 2008 Автор Отговорено Юни 3, 2008 E, добре де, ако в мониторите имам само моя глас, как ще чувам музиката? Или искаш да кажеш освен едни монитори, в които има всички инструменти + глас, трябва да има още едни само с моя глас? Това ми се струва странно, меко казано!?... Цитирай
KamiOutRock Отговорено Юни 3, 2008 Отговорено Юни 3, 2008 добре виж сега.след като си стигнала и ти и другите до голямата сцена,значи имаш талант и никой неможе да ти го оспори.ти си там.твойте приятели от групата също.хората те гледат теб.може да са 20 000 на живо,ама след като ще Ви дават и по тивито,значи няма да само толкова.излизаш на сцената самоуверена.колегата по-нагоре ти каза-гледаш ги в очите.и им пееш на тях.изразително.можеш да скачаш да клякаш даже и за момент да се изправиш на едно място.сцената ти дава свобода.дава ти всичко откоето се нуждаеш.само да знаеш как да го използваш.излизаш нахъсана готова за рок ен рол и ги разцепваш по беге начина накарай ги да изпаднат в екстаз.дори и да се спънеш (надявам се да не се) направи го сеедно е нарочно.накрая на изпълнението усмихни се помахай.изкажи искрени благодарности към публиката.поклони се.абе знаеш няма какво да ти чета лекция.повтаряй си на ум преди изпълнението "сичко ше е ок.какво може да се обърка.знам си всичко.имам алант.кой ако не аз и кога као не сега да докажеме" поне при мене работеше,като излизах преди на сцената.аз танцувах.но що па и ти да не се разкършиш малко Цитирай
krossfirebg Отговорено Юни 4, 2008 Отговорено Юни 4, 2008 E, добре де, ако в мониторите имам само моя глас, как ще чувам музиката? Или искаш да кажеш освен едни монитори, в които има всички инструменти + глас, трябва да има още едни само с моя глас? Това ми се струва странно, меко казано!?... Tака или иначе трябва да има монитори в които трябва да има целия микс (всички инструменти) и така да са разположени, че всички от групата да чуват това. Само че за теб (ако е възможно) да има монитор само с твоя глас и когато си около него да го чуваш добре. Важното е да се чуваш, когато пееш иначе излиза фалшиво или "бягаш" от ритъма :-). Не се притеснявай - излизаш, и ги идухваш с пеене...... Успех :-) Цитирай
Annabelle Отговорено Юни 4, 2008 Автор Отговорено Юни 4, 2008 Е, благодаря ви много KamiOutRock i krossfirebg- наистина едно от най-важните неща, които трябва да имаш на сцената е самочуствие! А когато и хората, с които свириш те подкрепят и нахъсват преди концерт ( така както и вие, без да ме познавате, го направихте ( за което искрено благодаря)- тогава нещата са перфектни! Междудругото днес разбрах, че концертът няма да е пред 20 000, а пред 2 000- корейска му работа- човекът се опитал да научи английски, ама... Поне правилно се е изразил, че ще се излъчва по ТВ-то... Така че сцената няма да е чак толкова голяма- на такива поне имам известен опит. Мерсаж още веднъж за подкрепата- успехи и на вас! Цитирай
Necrophagist Отговорено Юни 4, 2008 Отговорено Юни 4, 2008 хората ще са много за това слушай добре мониторите,не се движи много щото се получават гафове(не стой като дърво).Значи гледай да опхождаш сцената докадето са мониторите,голяма концентрация и успех в начинанието!!! Цитирай
Recommended Posts