Пепи Публикувано Юни 1, 2008 Публикувано Юни 1, 2008 (Редактирано) Намерих го из нас има 8 струни групирани по 2 (долната основен тон, горната #/поне така ми се струва/) с 26 прагчета. Кажете и как се настройва и стири ако някой знае Редактирано Юни 1, 2008 от Пепи Цитирай
BOSH220V Отговорено Юни 2, 2008 Отговорено Юни 2, 2008 (Редактирано) Ами то тва е тамбура. Това е български музикален инструмент. Четирите струни се настройват 2 по 2 еднакво до колкото си спомням. Строят им е като на китарата първите 4 струни съответно от 1 до 4 са E B G D. На него се свири само с перце ако не греша. Това е което знам. Не е много ама са надявам да е свършило работа. За повече инфо виж в Google или скивай таз тема http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=1430 Редактирано Юни 2, 2008 от BOSH220V Цитирай
luppo3 Отговорено Юни 10, 2008 Отговорено Юни 10, 2008 Лелее. Какъв си късмвтлия да си намериш музикален инструмент вкъщи... И аз искам Цитирай
ruidolff Отговорено Юни 11, 2008 Отговорено Юни 11, 2008 Така както гледам, този инструмент, ако е гръцки, е дзураса. Ако е турски е баглама. Измери мензурата - от нулево прагче до столчето, ако е 560 мм значи е дзураса или баглама. Но не е тамбура. Не се настройва като тамбура в оригиналния си строй. но можеш да си опитваш разни настройки, както ти е удобно. Цитирай
Black Bird Отговорено Юни 12, 2008 Отговорено Юни 12, 2008 (Редактирано) Бузуки. Редактирано Юни 13, 2008 от IgniteAll Цитирай
oldman Отговорено Юни 14, 2008 Отговорено Юни 14, 2008 Това е бозуки - тип сувенирно - продават се в Гърция за по 50 - 60евро -- не се препоръчва за професионална работа,но за вкъщи,за упражнения - става. Настройката е D,A,F,C, - като,първите 2 двойки да звучат в унисон - съответно - ре - ре ; ла - ла,---- другите 2 двойки - по същия начин,но в ОКТАВА - Цитирай
Necrophagist Отговорено Юни 18, 2008 Отговорено Юни 18, 2008 това е бузуки,свирил съм на такова.Ползва се за груцка музика повече и се настройва 2 по 2 струните еднакво.Предназначението на двойката струна е да дава по-добър резонанс и от там звука става по джиджан Цитирай
KiroVM Отговорено Февруари 10, 2009 Отговорено Февруари 10, 2009 ТОВА Е ДЗУРА(С), има го и в 6(3х2)струнен вариант, настройва се D,A,F,C(8стр.) и D,A,D(6стр.) Бузукито е с ДОСТА по-голям корпус приятели! Цитирай
Recommended Posts