Jordan_J Отговорено Септември 4, 2012 Автор Отговорено Септември 4, 2012 Благодаря за статията! Много полезно и увлекателно инфо! Поздрави! Цитирай
Telerig Отговорено Септември 4, 2012 Отговорено Септември 4, 2012 И за мен беше изключително интересно . Поздрави на колегите радисти и от мен - служих известно време в секретен радиопост в Стара Загора през лятото на далечната вече 2003 г. Морза се използваше с пълна сила дори и тогава. Имахме машина с клавиатура за автоматично предаване в морзов код, но не я ползвахме - биехме сигналите винаги на ръка, бяхме четири души и работихме на смени през цялото денонощие цели три месеца до уволнението. Витаеше някаква носталгия по онова време, въпреки, че разполагахме с машина за тая работа с възможност за регулиране даже на скоростта за предаване, имаше си някакъв чар в това ръчно да предадеш сигнала и който е отсреща да го разчете и отговори ако разполага с кодовете за това и съответната позивна разбира се преди това бях и в ЗАС централа за секретна телефония и телеграфия, където е подобна история... беше голяма конспирация Цитирай
Recommended Posts