Jump to content
Българският форум за музиканти

Rhythm Pattern за Casio


Recommended Posts

Здравейте,

 

Въпросът ми е свързан с CASIO WK 3300. Има софтуер за създаване на стилове, както при много други самосвирки. Да речем че искам да си сложа 7/8 с удължено първо (като в "Охридското езеро" примерно). Значи вадя си аз midi на Охридското езеро, в Cakewalk си оставям само ритъма, конвертирам си го във файл за CASIO (в случая .ckf), но чувам само барабаните. Убеден съм, че нещо не правя в настойките и каналите изобщо както трябва, както и си мисля, че проблема не е в софтуера, а в познанията в материята и Ви моля, ако можете да ми дадете съвет, или поне да ми посочите литература къде да чета.

 

Благодаря предварително=

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Доколкото разбирам, конвертираш с styleworks. При него като заредиш миди файла той опитва да разпознае траковете и ги поставя като drum, bass, acc, MELODY. Обикновено проблема е в MELODY трака. Които тракове са обозначени като такива не се прехвърлят в стила. Трябва в програмата да се променят съответно на тракове като бас, акомпанимент и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Конвертирането го правя със софтуера от Касиото - като си конвертирам "Охридското езеро" се получава "нещо" с размери килобайти колкото на нормален ритъм, но като му дам интрото си тръгва песента, не ми дава да сменям хармонията, а идеята но софтуера, доколкото разбирам, е да се си върви drum, bass, може би и strings, но да можеш и да си управляваш хармонията. Всъщност идеята на софтуера е да преобразува миди във .ckf (разширенията за файлове на CASIO) за да мога да го вкарам във свирката, но de facto се получава, че просто използвам MIDI Player-a на машината.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.