spas_spassov Публикувано Май 26, 2008 Share Публикувано Май 26, 2008 Здравейте, Въпросът ми е свързан с CASIO WK 3300. Има софтуер за създаване на стилове, както при много други самосвирки. Да речем че искам да си сложа 7/8 с удължено първо (като в "Охридското езеро" примерно). Значи вадя си аз midi на Охридското езеро, в Cakewalk си оставям само ритъма, конвертирам си го във файл за CASIO (в случая .ckf), но чувам само барабаните. Убеден съм, че нещо не правя в настойките и каналите изобщо както трябва, както и си мисля, че проблема не е в софтуера, а в познанията в материята и Ви моля, ако можете да ми дадете съвет, или поне да ми посочите литература къде да чета. Благодаря предварително= Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spas_spassov Отговорено Май 27, 2008 Автор Share Отговорено Май 27, 2008 Всъщност това не е само за CASIO, а за всички свирки. Не може никой да не знае... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kalinpetkov Отговорено Юни 6, 2008 Share Отговорено Юни 6, 2008 Доколкото разбирам, конвертираш с styleworks. При него като заредиш миди файла той опитва да разпознае траковете и ги поставя като drum, bass, acc, MELODY. Обикновено проблема е в MELODY трака. Които тракове са обозначени като такива не се прехвърлят в стила. Трябва в програмата да се променят съответно на тракове като бас, акомпанимент и т.н. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spas_spassov Отговорено Юни 9, 2008 Автор Share Отговорено Юни 9, 2008 Конвертирането го правя със софтуера от Касиото - като си конвертирам "Охридското езеро" се получава "нещо" с размери килобайти колкото на нормален ритъм, но като му дам интрото си тръгва песента, не ми дава да сменям хармонията, а идеята но софтуера, доколкото разбирам, е да се си върви drum, bass, може би и strings, но да можеш и да си управляваш хармонията. Всъщност идеята на софтуера е да преобразува миди във .ckf (разширенията за файлове на CASIO) за да мога да го вкарам във свирката, но de facto се получава, че просто използвам MIDI Player-a на машината. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts