Jump to content
Българският форум за музиканти

Алтернативни настройки


npace

Recommended Posts

та въпроса ми е ползвате ли ги? стандартното EADGBE рядко го ползвам, за уроците най-често. използвам CGCFAD (започнах да се уча по песни на System of a Down, 36 Crazyfists, Static-X - все групи които използват тази настройка). Въпоси как да се настрои китарата така не вярвам че ще имате. а най-хубавата част освен по-ниските тонове(по-тежък звук) е възможността да формираш power chords с 1 пръст и следователно да сменяш 4 акорда за кратко време и без усилия

е използвате ли ги и бихте ли ги използвали?

само че е добре поне струни десетки да се използват за да не се разхлабят прекалено много

:guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами аз си използвам DGCFAD строи и си ползвам сичко :happy: доколкото мога иначе имам разни мераци да свиря в До(заради Ин Флеймс) и Си заради една млада но много яка група - Uneart , ама просто китарата ми не го позволява...някои ден като си накупя повече китари ще си свиря и в ниските строеве :happy::happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

възможността да формираш power chords с 1 пръст

Ужасно удобно когато свириш на открито при -8 градуса и отгоре ти вали сняг. Като ти се сковат птъстенцата, само тва можеш да направиш. Те затва братята скандинавци таквиз едни работи правят :happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе дроп-а си е ок, обаче аргументът, че така се сменят по-бързо квинти, не го приемам. Трудностите при много бързото сменяне на позиция по грифа не се коренят в това дали на грифа има един или два пръста, а в инертността на самата ръка. За мен няма никаква разлика дали правя преход с един или два пръста. Ако за някого има, да си прегледа техниката :happy:

 

Вярно е, че с дроп се вадят по-ниски тонове. Това е екстра, когато свириш в бавно до средно темпо. Когато забързаш обаче, много ниските тонове се превръщат в недостатък. Лично аз съм в нормален D, и се кефя, че хората експериментират яко със строя. Вижте примерно Eklundh какви щури настройки ползва! :happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе дроп-а си е ок, обаче аргументът, че така се сменят по-бързо квинти, не го приемам. Трудностите при много бързото сменяне на позиция по грифа не се коренят в това дали на грифа има един или два пръста, а в инертността на самата ръка.

Ачи може да не си движиш ръката, а с четирите пръста, примерно 1-3-2-4-2-3-1 със сигурност ще се получи по-бързо, отколкото с баре. :happy:

 

Аз дропа го уважавам, ама в песни като Black Hole Sun (AssHole Son) или на Еванесенс в October. Демек където има разлагане (не на трупове естест.)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

идеята е да използваш и 4те пръста за формиране на квинти (така ли се наричалиииии)и например без да сменяш позицията на ръката да сменяш квинтите

пример: System of a Down - Sugar - там ръката не се мърда за припева

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами аз си използвам DGCFAD строи и си ползвам сичко :happy: доколкото мога иначе имам разни мераци да свиря в До(заради Ин Флеймс) и Си заради една млада но много яка група - Uneart , ама просто китарата ми не го позволява...някои ден като си накупя повече китари ще си свиря и в ниските строеве :-(:happy:

Тва с настройките е познат проблем :happy: Ще ми се да имам три китари, настроени в E, D i C# (In Flames свирят в C#, поне в по-старите албуми като Jester Race, ако не се лъжа...). Аз преди се занимавах и си сменях мойта от Е на D, ама с тоя Floyd Rose е много играчка бе, майка му стара...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хехе, а може и да си ръчкаш кварти в нормалната настройка по същия начин :happy: И пак не е като да не звучи брутално!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

доколкото мога иначе имам разни мераци да свиря в До(заради Ин Флеймс) и Си заради една млада но много яка група - Uneart , ама просто китарата ми не го позволява...някои ден като си накупя повече китари ще си свиря и в ниските строеве :D:D

Абсолютно съм съгласен с това мнение :godbless::virtuoz::nono: (най-вече за многото китари :D )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А не е ли най-добре да си имаш едно 7-струнно чудовище,където стандартно слизаш в /B/! :godbless: -пък да не говорим за експериментите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а да и да не забравяме слипнот - drop B :nono:

Да не забравяме "гениалнте" песни на Слипнот, който освен за пого не знам за какво ги бива?! :virtuoz: Единственото яко нещо, което ме кефи е, че Мик(#7) кофее зверски докато свири!!(в това се обедих като гледах едно филмче от тяхно студио :twisted: ).Жалко че това което свири Мик не е от най сложните :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хехе, а може и да си ръчкаш кварти в нормалната настройка по същия начин :godbless: И пак не е като да не звучи брутално!

Верно е и тва, ма некфо усещането не е същото... Искам да се почувствам като бате Jesper и бате Alexi :virtuoz::nono::D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.