Burton Отговорено Юли 24, 2005 Share Отговорено Юли 24, 2005 сложил си найлонови струни на акустична китара? Че аз доколкото знам найлонови струни за ел.няма! :green: ами те по принцип наелоновите струни са за КЛАСИЧЕСКА китара... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tokay-Ihto Отговорено Юли 24, 2005 Share Отговорено Юли 24, 2005 Аз веднъж исках да пробвам да свиря с няйлонови и ей така за пробата реших да си взема най-евтините, не се сещам колко струваха, ама бяха в една найлонова торбичка без никакви надписи, просто прозрачна. И един ден свалих си старите и викам да сложа тея, и да ви кажа (проблема може и в мен да е бил де) ама не можах да преценя коя от трите най тънки е 1ва, коя 2ра, коя 3та. сложих си ги, както прецених, ама то стана еднааа 1ва опъната другите като ластички, сменях настройвах, все нещо от род се получаваше, много се изнервих и ги махнах. Така, че не си взимйте струни в найлонова торбичка без марка и тн. (сигурно някакви български са били). сложил си найлонови струни на акустична китара? ?!? Имаш предвид, че на акустична не се слагат найлонови ли? Трябва да е класическа ли?! Нещо не разбирам... :think: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NetMan Отговорено Юли 24, 2005 Share Отговорено Юли 24, 2005 Ха Ха!! Правилно, за класическа са, но класическата китара също е акустична Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
peshoy2k Отговорено Юли 24, 2005 Автор Share Отговорено Юли 24, 2005 абе Вие на риалити шоу го обърнахте Утре си взимам Ла Бела / благодарности, той си знае/ и ше кажа как е Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Burton Отговорено Юли 24, 2005 Share Отговорено Юли 24, 2005 Ха Ха!! Правилно, за класическа са, но класическата китара също е акустична то и на двете им викат кухарки ако за тва ще си говорим, но в случая ставаше въпрос за разликата Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
peshoy2k Отговорено Юли 24, 2005 Автор Share Отговорено Юли 24, 2005 Ха Ха!! Правилно, за класическа са, но класическата китара също е акустична то и на двете им викат кухарки ако за тва ще си говорим, но в случая ставаше въпрос за разликата абе я се стегнете хаха изкухях начи разликите са много: от МАТРИАЛИ (както казваше един строител), ширина на гриф, ключове, тяло.............. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tokay-Ihto Отговорено Юли 24, 2005 Share Отговорено Юли 24, 2005 Ха Ха!! Правилно, за класическа са, но класическата китара също е акустична то и на двете им викат кухарки ако за тва ще си говорим, но в случая ставаше въпрос за разликата абе я се стегнете хаха изкухях начи разликите са много: от МАТРИАЛИ (както казваше един строител), ширина на гриф, ключове, тяло.............. Абе и аз принципно знам, че има разлика... Ама само толкова. Каква е разликата идея си нямам... и идея си нямам какво пречи на акустична (некласическа) се сложат найлонови струни, а на акустична (класическа) метални, ако пречи де... Ако някой иска може да ми обясни. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Burton Отговорено Юли 24, 2005 Share Отговорено Юли 24, 2005 (Редактирано) Класическите китари не са направени за да се свири на тях с метални струни, на тях се свири с найлонови. Опитай да сложиш на една класическа китара метални струни и ще видиш колко неприятни неща ще се случат с грифа й... Аз едно време я извърших тая манипулация, ама тогава не разбирах хабсилютно нищо.... По същия начен акустичните китари са правени за да се свири на тях с метални струни.../които разбира се са различни от металните струни за ел.китара/ Та така...разлики има съществени, и в материали, и в размери, в звука и т.н...но понеже не съм се занимавал с класическа китара, ще си млъкна дотук...хората с опит могат да обяснят по-подробно Редактирано Юли 24, 2005 от Burton Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
peshoy2k Отговорено Юли 25, 2005 Автор Share Отговорено Юли 25, 2005 мда, кат сложиш метални на класиеска и гледаш как магарето и ключовете се приблуижават всеки месец малко по малко, а кат сложиш найлон на метална се чудиш що се късат откъм магарето . Абе става ама не е добре. Класическата може да се подсили отвътре за да държи на метални ама има ли смисъл, ми няма Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
npace Отговорено Юли 25, 2005 Share Отговорено Юли 25, 2005 сега ни остава да пуснем тема "акустична vs. класическа" аз съм за акустичната, просто найлоновите струни не звънят по същия начин Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Burton Отговорено Юли 25, 2005 Share Отговорено Юли 25, 2005 сега ни остава да пуснем тема "акустична vs. класическа"аз съм за акустичната, просто найлоновите струни не звънят по същия начин Аз съм точно на обратното мнение... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Юли 25, 2005 Share Отговорено Юли 25, 2005 аз съм за акустичната, просто найлоновите струни не звънят по същия начин wink.gif че не 'звънят' по същия начин, еми не - не звънят по същия начин Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
npace Отговорено Юли 25, 2005 Share Отговорено Юли 25, 2005 ми не знам как да го опиша ама с акустична не е същото просто Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Юли 25, 2005 Share Отговорено Юли 25, 2005 да де, схванах какво искаш да кажеш, просто бъзик малко. иначе е въпрос на вкус кой звук ти допада повече - от метални или от найлонови струни. и какъв стил свириш.. примерно блус или кънтри на класическа китара трудничко се прави (или поне аз не мога) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Юли 26, 2005 Share Отговорено Юли 26, 2005 аз пьк да кажа 4е има и електри4ески китари с найлонови струни засега е само 1 модел на фирмата Фернандез - поне басс варианта му сьс сигурност беще с найлон струни те са едни мьненки симпати4ни китар4ета дето имат вграден говорител и може да си ги мькнеш по плажа НО ТРЯБВА ДА СЕ ВНИМАВА ДАЛИ НЯКОЙ ОТ ФОРУМА НЕ ДАБНЕ КОГА ВЛИЗАШ В МОРЕТО просто бьзик - да не се приема ли4но Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts