Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

здрасти първи пост n' stuff:)

какво приемате под "соло"? защото за лично като чуя въпросните 100 ноти в секунда хех и чувам само една какфония. много уважавам китаристи които могат да покажат а и дори предадат някакво чувство и настроение в музиката си. докато доказаните виртузи могат да свирят с главозамайваща скорост и да изпълнят перфектно всяка техника но просто изглежда сякаш се насилват да изсвирят нещо. а и мисля че само китаристите смятат че това е музика :P

(аз тея тъпи 100 ноти ще ги използвам до края на поста пфу)

а и кой може да си "представя" музиката толкова бързо. също и едно соло след като се разтегли около 30 минути вече му липсва нещо. демек - ярко изразена емоция. аз никога няма да мога сигурно да свиря толкова добре главно защото се уча да свиря сам (започнах и да ходя на уроци за да се науча да свиря на класическа китара с пръсти и така нататък, спийд метъл-а е крайно лесен за усвояване след като ръката ти свикне :) ) и сега се опасявам че ще ме изядете защото тези които могат да свирят така са положили много труд :guitar:

ъ да ако има такава тема тая я изтрийте ама поне ме цитирайте в другата че ме мързи да пиша наново :D

• Отговори 30
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Отговорено

еми не е особено сложно но хубавите песни стават като си добавиш и други елементи може и други стилове хаха

иначе е power chord power chord (mushroom mushroom хехе за тези които са чували за badgerbadger)няколко интервали за аромат може и апергио ако се чувстваш гъзар(все пак е въпрос на експериментиране особено ако си новак като мен, това с апергиото не си подхожда много ама с воля всичко се постига :D ) и ЕВЕНТУАЛНО соло...ама не бързо и дълго :P

а има групи които използват изяцло въпросните power chords (как по дяволите се наричат на български?) и получават нечестно много пари слава фенове и т.н.

айде достатъчно офтопик :) (мда чел съм правилата това е първото нещо което направих като влязох във форума)

Отговорено

Здравей;)

Който може да свири бързо - свири. Тоз, който може да свири бързо - може и бавно. Има бързи "сола" има и бавни. Има бързи китаристи и такива, които никога не са свирили "сола":metalist: Това за възприемането не си прав, хехе:metalist: "Полета на бръмбъра" много добре си го възприемам :). Не му мисли толкова, а се забавлявай както казаха по-горе -> от тебе зависи дали ще звукне китарката или не:D

ай наздрай :P

Отговорено

Не ща да се правя на умен, но ще споделя мнението си!

Аз лично като свиря "соло" на китара, клавир (дано се науча по-скоро да свиря добре на клавир)... или къвто и да е инструмент ако щеш, си представям че го пея тва "соло".

Сега ще кажеш, че "Полета на Бртмбара" няма да можеш да си го пееш... щото ше издъхнеш! Е, да, ама я накарай някой дето го е свирил, било на пиано, китара и т.н. да видиш че дори и малък пасаж да ти затананика (макар и да не спазва на 100% хроматичните последования), веднага ще си речеш:

-А-а, да бе... тва е онова дето жужи кат бръмбар!

Е, сигурен съм, че и Римски-Корсаков СА ИСКАЛИ това. (множественото число го сложих за тa6ак).

Отговорено

е да полета на бръмбъра е изключение за мен :D . но е само то

знам ли може да съм просто капризен :P. и все пак по-бавните мелодии са ми любимите

НО всеки си има предпочитания така че не мога да кажа просто че бързото соло е боклук. само ми се струват в повечето случаи изсмукани от пръстите.

гледам е модерно затова ще завърша поста със НАЗДРАВЕ :)

а най-срамния момент беше когато си съчиних нещо и после не можех да го изсвиря достатъчно бързо. е сега го няма тоя проблем, има го другия - не си записвам "музиката" и я забравям до няколко дни ;). то си е до моментното настроение

Отговорено
Аз лично като свиря "соло" на китара, клавир (дано се науча по-скоро да свиря добре на клавир)... или къвто и да е инструмент ако щеш, си представям че го пея тва "соло".

Е, да, така се прави основата на хубавите сола, но после се добавят и "украшения", някои от които са доста бързи и не стават за пеене :D:)

Отговорено (Редактирано)

Хубавото соло е това, което го харесват някакви (поне :D ) хора. Който иска после си го доизтълкува - някои искат да е бързо, други - да допълва песента, трети - да контрастира... За всеки влак си има пътници.

А за спийд метъла - като е толкова лесен, защо ли няма много, добри спийд метъл групи? А в БГ - хич почти :)

Редактирано от Glacierise
Отговорено
Хубавото соло е това, което го харесват някакви (поне :) ) хора.

Начи всички мои сола са гениални, щото супер много им се кефя :cheers::happy::happy:

Базик де!!! ЕЕЕЕЕ изядохте ма! :happy::D:P;):metalist::metalist:

Отговорено

Прасчо :happy: кой колкут можи дя

но и аз съм фен на бавни и запомнящи се сола дету както ти викаш можеш да си изтананикаш.

п.с.Няма лесни стилове,това че някои неща са гениални в простотата си не ги прави нито маловажни нито безинтересни.

Отговорено

да съм казал че не са хубави? точно обратното...една любима мелодийка която си съчиних един вид в движение докато си загрявах дясната ръка включва само и единствено power chord на Фа редуван със заглушен и абе...трябва да го запиша някъде. жалко че микрофона ми е от 3лв. за разговори по Скайп

баси прецака ми се латиницата :happy: