vane Публикувано Май 18, 2008 Публикувано Май 18, 2008 Здравейте, видях го този номер при един познат с дръм машина, може ли да се включат електронните барабани с миди кабел към картата и да контролират те темпото на парче например на Рийзън. Другият ми въпрос е свързан с лайф свирене - как бихте казали, че е по-подходящо за барабанист с ел.барабани да се вържат нещата - така че да му идва клик в слушалките плюс някаква музика и отделно той да чува барабаните които свири. Аз в общи линии за момента съм на 1 вариант но още не може да го пробвам. Единия пускане през Cubase, Audition на тракове разделени нещата като единия отива в слушалките на барабаниста, а втория излиза към пулта. Благодаря предварително за съдействието! Цитирай
Roevers Отговорено Май 18, 2008 Отговорено Май 18, 2008 Дръм машината изпраща MIDI Clock за синхрон, при живо свирене на електронни барабани не знам как може да стане (ако за това става върос). Един вариант е ако имаш някаква машинка още по добре с tap tempo, с която да синхронизираш компютъра и после сам да се водиш по нея, но ми се вижда малко измъчено. Или някаква програма, която да прихваща тeмпото и после по виртуален MIDI канал да го изпраща в Reason Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Май 18, 2008 Отговорено Май 18, 2008 MIDI съобщенията си съдържат темпото . Само трябва едното да е MIDI Clock Set:Internal (в случая компютъра) , а другото MIDI Clock Set:External (барабаните) . По другия въпрос бих ти предложил изобщо да махнеш клика , съмнявам се да си толкова неритмичен . Цитирай
vane Отговорено Май 19, 2008 Автор Отговорено Май 19, 2008 (Редактирано) Ами аз не съм барабаниста, ама според мен все пак трябва да си има нещо за да се синхронизират нещата, защото винаги може човек да избяга от темпо. Мерси за инфото, въпроса е дали няма и друга технология за правене на нещата. Гледах на скоро Гравити ко и те бяха по подобен начин с Cubase с 2 канала - един за барабаниста и един към пулта. Редактирано Май 19, 2008 от vane Цитирай
Recommended Posts