Jump to content
Българският форум за музиканти

Просто парчета дърво ли са китарите?


Recommended Posts

А относно "евтиния червен Фендер" , представи си колко ще е евтин за Вай, а като се сетя как му звучи китарата в парчето, май хич няма да е лош тоя Фендер :):unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен всичко зависи от инструмента.Един добре направен нов инструмент естествено ще стане по-добър с времето с остаряването на дървото,ноп един зле направен инструмент ще е ояга както нов така и след 10 години.Също зависи от това как е пазен един стар инструмент от предишния му собственик.Виждал съм немарливи собственици на страхотни инструменти,от които никога не бих купил на старо,защото не полагат достатъчно грижи за китарите си.И накрая искам само да добавя ,че след като съм свирил на и притежавал множество китари от различни марки,било то евтини,масовки,бутикови и къстъм шоп изпълнения,мога да кажа само едно за мене нищо не може да се сравни със новата китара направена от кадърен лютиер(напримерно някой от така наречените бутикови билдъри или "къстъм шоп" в по голяма компания) по твой изисквания и параметри.

 

 

Владо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И накрая искам само да добавя ,че след като съм свирил на и притежавал множество китари от различни марки,било то евтини,масовки,бутикови и къстъм шоп изпълнения,мога да кажа само едно за мене нищо не може да се сравни със новата китара направена от кадърен лютиер(напримерно някой от така наречените бутикови билдъри или "къстъм шоп" в по голяма компания) по твой изисквания и параметри.

Абсолютно съм съгласен :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и да , и не

старият инструмент предлага много опит, през годините се е видяло кое му е слабо и е било подменено, дървото е добило опит с годините и затова аз си купувам китари на старо предимно.

но пък какво е прекрасният инструмент ако няма кой да свири на него - просто парче дърво с няколко телчици опънати по него.............

според мен при избора на инструмент да се действа повечко инстинктивно и по-малко пазарно-търговско. просто отиваш и той инструмента ще си каже. и обратното. пък какво ако не е перфектен - нали те вдъхновява такъв какъвто е, другото е само за фукане и кич.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда аз като си купувах китарката след като реших че ще е Страт ги пробвах всичките в магазина и си взех тази която най - много ми хареса като звук. А прдавача отзад цирикаше че те всичките били еднакви а един познатс който бях разправяше че точнтаз дето съм я харесал била с гаден цвят... И накрая си я взех де и сега съм много доволен. А това за опитмяването е много вярно. И много време трябва да мине за да се опитоми. И по цял ден да свириш според мен поне 4-5 години си трябват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все се каня да питам - има ли някакъв сайт/място, където човек може да чуе едно и също нещо изсвирено примерно с 10 различни Ибанеца, Фендери, Кремона естествено :cheers: , и др. такива.

 

То ясно, че в магазин може да си посвири човек, ама след 1 час обикновено почват да нервничат :rolleyes: А и друго е на спокойствие да седнеш и да слушаш...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това "опитомяване" на китарата, за което споменаха колегите, го разбирам като свикването към грифа и към дъската като цяло. А по-добрият вариант е да се купи китара, към която да не ти се налага да свикваш, да я чувстваш удобна и най-вече да ти хареса фийла на грифа. Само дето такива китари или ти попадат случайно или се правят по поръчка, а там нещата не са за бедни хора.

Гледам, че някои лекичко го обърнаха на пара-нормални трансмисии на енергии и едва ли не окултизъм. Хехе, дано да не сте прави, защото иначе някоя китара може да насочи зли енергиийни полета към мен и да ми отмъсти, задето я наричам "дъскъ" (на роден търновски диалект, totally fucking tongue-friendly) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Защото определено е много по-добре да си вземеш такъв инструмент отколкото някой Stagg или Appolo... :think:

Чи какво против Apollo имаш. :( (btw с 2 "l" се пише, а не 2"p", освен ако не говориш за нещо от рода на маратонки Adibas :D) Моята е такава, аз не че разбирам от китари де, но като за мен си е добре китарата. ;)

А за това да ли е просто парче дърво... не мисля... едва ли едно просто парче дърво може да те радва толкова много. А "простите" парчета дърво се използват за камината през зимата. ;)

the_gorer, недей вика на китарата си "дъскъ", никакви зли енергии няма да ти отмъщават, ама все пак тя не е просто "дъскъ"... Ама всъщтност то зависи де... ти може "дъскъ" да си я наричаш ама от твойта уста да е изпълнено с любов

;);)

Редактирано от Tokay-Ihto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

един пич каза за ена кремона по горе

ЕВАЛА :cheers:

аз имам една(или имах...не съм мн сигурен къде е) ...кремондер стратокастер...

електрониката й почти я няма но китарата

ънплъгд направо си пее - вярна навсякъде и супер удобна

без значение че грифа е дебел и тежи по малко от детска

играчка. земам са замислям да я реставрирам :dance:

иначе всяка китара си "казва" какво иска да се свири на нея :D

с един пич преди имахме еднакви китари (ямахи ама еднакви

все пак хаха) купени по едно и също време. в началото бяха

едно към едно. ама след извесно време като си ги менкахме....

бахти филма беше :D нищо общо :D просто супер различно

усещане ... кой както иска да го нарича ...за мене е странно :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.