Jump to content
Българският форум за музиканти

Питане за клавир


Recommended Posts

Колеги имам едно питане!! Навивам бащата ( музикант е ) да го хвърля тоя акордеон и да зима синтезатор, но той нещо не иска ( бил си свикнал с акордеона ). Музиката, която свири е по механи, сватби и т.нат ( да ви стане ясно за какъв синтезатор говориме ), но с тоя акордеон си изгърби, постоянно е разакординиран акордеона, скъсал му се е меха вече ( само го лепи ) и с две думи не става вече тва чудо за свирене, но още се опъва и само го носи по майстори да го прават ( обича си го ). Та аз му казвам да зима клавира, ама той не та не !!! Та искам аз да го запаля по тоя инструмент, но имам много въпроси към вас тъй като и аз не съм компетентен .. Значи ще мога ли да намера синтезатор до 100 лева - без значение ми е марката - стига да има няколко яки блендички.... Под яки разбирайте ( ако не се лъжа SAW блендите - не ми се смейте, не разбирам много )- но един вид тия бленди каде насичат ( абе не знам как да го обясня )- абе иначе казано цигански бленди - надявам се да ме разбрахте за какво говора ..... Знам, че парите са малко ( даже много малко ), но вярвам че ще мога да намера нещо със сватбарски бленди? А имам и още едно питане - какви са тези клавиетури ?? С компа само ли може да се свири , може ли да се заредят въпросните бленди ?? Какви пари ?? Имаше бащата някакво много старо Casio , ама на него няма нищо - само един акордеон и е много зле ( като детска играчка ). Та мисълта ми е какво мога да зема за малко пари и да има блендите за които говора - дори и да не се свири с него професионално тва ще е за репетиции и да възбуди желаниее в бащата, пък и аз имам мерак да се уча.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

извинявай...за нищо друго не бих се засмял но за бюджета ти ще се пръсна...:punk_guitar: ясно ми е какво искаш, щото и аз съм акордеонист който скоро си взе клавир.Първо кажи искаш ли да има ритъм бокс или да е солистичен?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега не мога да си позволя нещо за повече пари без да знам, че ще бъде използван !! Клавира ще е за солово свирене, въпреки че бащата и хармониите горе долу ги владее .... Знам че парите са много малко, ама не вярвам да няма някоя Ямаха примерно с някои от блендите за които говора ?? Както казах може и само за репетиции да служи, но е много важно да ги има горепосочените бленди... Ако баща ми го грабнат блендите както мене са ме грабнали той после ще си купи нещо хубаво .... Ще се свират хора, ръченици, сръбско, за солиране - през главата ми минават хиляди звуци от уникални бленди , но не знам как се водат и какви синтезатори ги подържат ? За клавиетура какво ще кажете ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ямаха мисля, че няма да е удачно.. По-скоро някой Роланд от старите серии, но не за 100, а за около 400-500лв. Щом е за солова работа ще има и питч, и блендите, който искаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Yamaha dx7 ,yamaha dx100 , casio cz , roland U-20. Това са клавирите ,който биха ти свършили работа.Но за 100лв.... няма как да стане.Минимум 400лв за да намериш някой от гореспоменатите. За 100лв ще вземеш някоя детска самосвирка,която за нищо няма да става.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре колеги РАЗБРАХ, че ще ми трябват повече пари ... Мерси за отговорите .

 

 

Прави са колегите, за тия пари само детска играчка можеш да си купиш. Дори и моделите които изброяват по горе няма кой да ти ги даде за такива пари макар че са бая стари. Роланда май има най много бленди за подобна музика, а ако си вземеш от по новите модели с карта ще имаш и неравноделни ритми.

Хайде успех в търсенето, разгледай сред продаващите може да изскочи нещо по евтино.

:punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.