Cvetina4474 Публикувано Май 5, 2008 Публикувано Май 5, 2008 (Редактирано) Здравейте и от мен. Казвам се Цвети. Майка ми и баща ми са музиканти по образование и твърдят, че имам заложби, но винаги са били против професионално да се развивам в сферата на музиката, та затова от малка спрях уроците по пиано, а сега от време на време пея, но само за удоволствие и когато няма никой около мен. Понеже много ми се иска да чуя мнение за гласа ми, който разбира се е далеч като звучене от професионалните певци и певици реших да се регистрирам. Ще ви пусна акапелно изпълнение на част от "Kрадена любов" на Графа и Мария Илиева и очаквам коментарите Не съм обидчива и съм 100% отворена към критики. По мое мнение на височините стягам и не отварям добре на вокалите, но определено има още доста неща за ошлайфане. Знам, че малко смесвам темите, но и без това малко ме е срам, така че давам напред с пълна пара докато не съм се отказала http://media.putfile.com/-15-56-32 (надявам се да няма проблем с линка ) Редактирано Май 5, 2008 от Cvetina4474 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 6, 2008 Отговорено Май 6, 2008 (Редактирано) Родителите ти са прави - имаш заложби. Това, разбира се, не означава, че е необходимо на всяка цена да имитираш американски певици, или нашите имитаторки на американски певици. За сега това, което правиш, доколкото чувам, е, че се опитваш да имитираш Мария Илиева. Ако я познаваш, можеш да я помолиш да ти препоръча педагог. Пееш много гърлено и затворено, и всичките ти гласни клонят към Ъ. Имаш приятен глас, който има характер - би се запомнил. Ефектите, въздишките и украшенията са черешката на сладоледа, и преди тях, трябва да знаеш и да правиш добре много по-основни неща като правилно дишане и тоноизвличане, ясна дикция артикулация и други подобни неща. Моя личен съвет е да отидеш при добър вокален педагог по популярно пеене(момиче си, може би е по-добре да е педагожка). В центъра по музикални изкуства, намиращ се в читалище "Петър Берон" над НДК, преподава Румяна Коцева, която ми е преподавала известно време. Не смея да твърдя, че е най-добрата вокална педагожка, която веднага ще ти покаже как да правиш чудеса, но определено преподава систематизирано и правилно, при нея ще научиш много неща за пеенето, и няма да си повредиш или преумориш гласа. Освен всичко останало, тя е и певица с опит. Ето един линк от нейния личен уебсайт, към нейна песен: http://rumianakotseva.com/mp3/Songs_mp3/Waterfall.mp3 Като вдъхновение за техническата страна на пеенето, погледни този клип на Лили Иванова - може би ти е прекалено старомодна, както на повечето от нас - но обърни внимание на самото пеене като постановка на гласа, и помисли колко наши певици пеят така - май почти нама други - а това е именно правилна постановка - и това е може би пеенето, което най-добре приляга на твърдостта на нашия език: http://youtube.com/watch?v=h-tE_V4v-Dc&feature=related Освен всичко останало, обърни внимание на гласните, как си отваря устата и т.н. После застани пред огледалото и пеи. Веднага ще видиш голяма разлика. Имай предвид, че Лили Иванова е от ниските женски гласове - алтите. Но ако не провериш кои тонове пее - звучи доста високо - а това идва от правилно поставения тон. Предцени и каква постановка искаш. Типично женско пеене с преминаване на главов регистър и фалцет, което е по близко до класическото пеене, или по-скоро искаш да цепиш на гръден регистър, както мъжете (и жените в част от популярната музика). Аз лично бих препоръчал първо запознаване с първия начин, но той не би ти позволил да пееш повечето американски звезди. Имай предвид също така, че ние сме европейци и нямаме гласовия апарат и типичното звучене на черните и мулатите. Намери красивото в гласа си и го развивай. Редактирано Май 7, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Cvetina4474 Отговорено Май 12, 2008 Автор Отговорено Май 12, 2008 Благодаря за мненията, аз педагожка вече си намерих Остава само да видим какво ще се получи Цитирай
Recommended Posts