Slacoth Публикувано Април 30, 2008 Публикувано Април 30, 2008 ... или да поговорим за музикалният псевдо бизнес в България. Преди две години издадох албум,който се продава сравнително добре у нас, а от година се разпространява и в още седем държави на три континента,независимо че става въпрос само за десетични бройки.Не съм видел и лев от тези продажби Някой взимал ли си е парите или и вие си огоявате плазмодии...? Цитирай
the_gorer Отговорено Май 1, 2008 Отговорено Май 1, 2008 (Редактирано) ^ Пич, не съм най-запознатият с лейбълите и музикалния бизнес, но доколкото съм чувал неведнъж, точно това е принципът - плаща ти се еднократно от страна на лейбъла. Един вид той купува материала от теб, след което твоят албум става тяхна собственост и съответно те печелят от продажбите. Редно е и да ти изплащат royalties за всяко продадено копие, но тези суми са толкова минимални като размер (стотинки или части от стотинката за всеки продаден диск), че и с тях и без тях - все тая (освен ако не продаваш в многомилионен тираж). Като правило артистите печелят основно от участия, продажби на мърч (също доста често се регулират от лейбъла), реклама на продукти и т.н. Много е важно и какво е записано в договора ти с дадената компания. Ако там между лейбъла и артиста са уговорени някакви специални условия за плащане, а лейбълът не ги спазва, можеш да си потърсиш мангизите чрез съда. Редактирано Май 1, 2008 от the_gorer Цитирай
bassiscotta Отговорено Май 4, 2008 Отговорено Май 4, 2008 ... или да поговорим за музикалният псевдо бизнес в България.Преди две години издадох албум,който се продава сравнително добре у нас, а от година се разпространява и в още седем държави на три континента,независимо че става въпрос само за десетични бройки.Не съм видел и лев от тези продажби Някой взимал ли си е парите или и вие си огоявате плазмодии...? а как разбираш, че имаш продажби на трите континента в седемте държави? и по какъв начин се води статистика-отчет на продажбите? какв ти е договора и за кои територии? за колко копия е договора? кои е продуцента, ти или лейбъла?(кой е финансирал записите) тези и други въпроси трябва да се изяснят преди да се разбере дали има фактическо прецакване и в каква степен е то. Цитирай
Exorcist Отговорено Май 7, 2008 Отговорено Май 7, 2008 ... или да поговорим за музикалният псевдо бизнес в България.Преди две години издадох албум,който се продава сравнително добре у нас, а от година се разпространява и в още седем държави на три континента,независимо че става въпрос само за десетични бройки.Не съм видел и лев от тези продажби Някой взимал ли си е парите или и вие си огоявате плазмодии...? Заради това - "Keep your independence" Цитирай
Recommended Posts