Jump to content
Българският форум за музиканти

Ново демо на песен...


Recommended Posts

Та значи цялата тази работа с търсене и прослушване на човешки барабанисти тука взе да става изнервяща.Направо се оляхме да го...И така преди два дена аз и басиста се събрахме и решихме да запишем нашите парчета само аз и той и клик на метроном от Сонар с цел демо.Това също го направихме с цел да видим дали някакви програмирани барабани или семпли биха свършили работа вместо жив барабанист.Това парче е сравнитено ново,като формата му я довършихме на място преди записа и му сложихме работното загатващо име Drummers Suck.Tа ето една част от него със задължителното соло B) :

 

Frustration(excerpt)

 

След записите на основните партий включително и солото със клик трака,аз криво-ляво направих някви барабани със Батарейски семпли и записах няколко други китари за плътност.Това ,което ме удиви е умението на басиста да създава груув дори и когато свири с един тъп клик-ИЗРОД.Дано ви хареса,

 

Владо

 

[ytsejam]По молба на автора промених името.[/ytsejam]

Редактирано от YtseJam
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасно име, няма що. А аз се бях навил да се трепя да нося железарията на другия край на града, да записвам и т.н... B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това ,което ме удиви е умението на басиста да създава груув дори и когато свири с един тъп клик-ИЗРОД.Дано ви хареса,

 

Владо

Парчето е добро ама не виждам що те учудва създаването на груув по клик.По принцип груува се постига посредством свирене с метроном тъй като тогава всичко е възможно най ритмично и отчетливо,няма сбиване на времената и музиката звучи по широко и с подходящата пулсация. :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
След записите на основните партий

Много яко парче!

Добре че никога не съм чувал нещо изсвирено в такъв стил (само към 50000 други парчета, досущ еднакви с това) и добре че никога не съм чувал такова оригинално соло на китара (само към 100000 подобни на него в същите изброени парчета) и особено много ме кефи това, че сте наели робот да свири на барабани (това е акустичен инструмент, бе, ****** :cheers: )

Не знам кой от вас умници е композирал партията на барабаните, обаче "изсвирени" по този начин барабаните SUCK! ;)

 

Освен това, думата партии се пише с 2 "и" а не с "и" и после "й", бе, *****!

:exclaim:

 

[ytsejam] Айде без обиди, моля, редактирам... [/ytsejam]

Редактирано от YtseJam
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде сега Итседжем,заглавието е закачка :cheers: .Естествено че предпочитам жив барабанист,но като няма човек тряба да се оправя.Анакон,не мога да разбера защо трябва да си толкова заядлив,също така ако толкова можеш бъди готов да го докажеш,пусни нещо твое да чуя и аз да го разнищя.Така е най-лесно и аз го мога.

 

 

Владо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОК,с Анакон се разбрахме,всичко е на 6 ;):cheers: .Пичове,искам да се извиня,защото наистина не предполагах ,че така нареченото работно заглавие ще засегне толкоз хора(барабанистите особено).Беше предвидено като шега,tongue-in-cheek,дет се вика.Съжалявам,ако съм обидил някой,защото не ми беше това намерението.Помолих Итседжем да редактира името на парчето,за да няма повече заблуда!Айде и пийс!

 

 

Владо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако може някой да изтрие предишния ми пост ще съм му благодарен

Важното е че всичко е наред в крайна сметка

Явно барабанистите лесно се засягаме за глупости :think:

Или ако не друг то поне аз :ph34r:

 

А парчето наистина е свежо според мен :ph34r:

 

Айде със здраве!

:ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е т'ва е музика :no::no::bravo:

екстра тема в стил Gambale (даже мисля, че дочух sweep picking към средата на солото).

Goal,мерси братле!Знаеш ли че си много прав,колкото повече слушам това парче като атмосфера ми прилича на "The Great Explorers" aлбума на Гамбале.Аз по едно време преди няколко години бях много голям Гамбале манияк и от тогава е останала тази хватка/подход,която чуваш по средата на солото-типичен Гамбалски лик,който се изразява в суийпване на диатонични sus4/add9 арпежи.Просто спонтанно изкочи,докато го свирех това,явно подсъзнанието е голяма работа.Радвам се,че ти е харесало.

 

 

Владо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Екстра работа! Само не можах да разбера, живи барабани ли искаш или на компа и дали поканата за запис е само към YtseJam или към повече заинтересовани :no:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Екстра работа! Само не можах да разбера, живи барабани ли искаш или на компа и дали поканата за запис е само към YtseJam или към повече заинтересовани :)

Ачо,естествено че предпочитам живи барабани,но нямаме кой да ги изсвири поне засега тука.Аз обмислях варианта да пратя трак-а на теб или някой друг от форума,за да видим дали би могло да стане така.Ако имаш(или някой друг има) условия да запишеш живи барабани пиши ми на ЛС и с удоволствие ще ти пратя нещата.Аз лично съм страшно навит,пък и аз все още чакам тоя трак дето ми каза за него. :P

 

Аз барабани на песен с такова име не желая да записвам, така че действай.

 

Итседжем,ти няма да ми простиш за тази шега и това е то :dance: С моите камъни по мойта глава,разбирам го това за съжаление.Бих се радвал ако има как да запишеш барабани на това парче,но знам че за теб е малко по-трудно тъй като ти трябва да ходиш и наемаш студио/репетиционна.И все пак,ако можеш и искаш би било страхотно. :D

 

 

Владо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А,забравих да кажа.На мен темата ми прилича повече на Robben Ford :godbless: отколкото на Gambale.Иначе в солото наистина има нещо ГАМБАЛСКО.Браво Владо,яко парче :P.Само тряаа DRUMMER.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момци,мерси за хубавите и окуражителни думи.Същите неща да се връщат и на вас :rolleyes::cheers: !

 

 

Владо

 

 

П.С.@металхамър-Някакво развитие с адаптерите има ли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.