Jump to content
Българският форум за музиканти

непросветен :)


nosuch

Recommended Posts

Не мога да се съглася напълно с мнението ти за пеенето.Пеенето и чувството за ритъм нямат нищо общо.Кърк имам чувството ,че даже и говори фалшиво,но мисля,ч3 добре се справя с китарата.

Грешно ти е чувството. Кърк няма данни за певец, но има слух и пее правилно (поначало да пееш правилно и да имаш глас са две съвсем различни неща, това мисля е ясно на всички). Пеенето в случая е критерий точно за това дали имаш слух.

За чувството за ритъм дори няма да коментирам изказването ти ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. Музикалност:

- пееш ли що годе вярно;

- имаш ли чувство за ритъм.

.......

2. Годините имат значение:

......

 

айде стига, бе. можеш ли да ми посочиш един човек, ама само един, който като е почнал да се занимава с музика и е можел да пее вярно и да има чувство за ритъм. всеки може да си тактува и припява. това е за нормалните(хаха) хора. като започнеш да се занимаваш с музика, оказва се, че тва че можеш да потропваш с краче на някоя песен изобщо не ти помага. тези неща се учат и то много бавно. никой не се е родил научен, просто трябва да имаш желание да се учиш.

 

според мен цялото разбиране за музикалност е грешно. вярното пеене и да можеш да държиш някакъв ритъм се научават с времето. те не са зародени. или ако са, тва няма никво значение, щото ни най-малко не превръщат късметлията в музикант.

 

да си музикален ще рече да чувстваш музиката със сърцето си, да я виждаш по различен начин, дори и да не си се занимавал с музика. в главата си да сътворяваш композиции, които не можеш да изкараш на бял свят, но да могат да се сравняват с песните на любимите ти групи(като композиции-например: яки мелодии, яки рифове, смислена структура......). мисля, че ме разбрахте. просто трябва наистина да чувстваш музиката. да се интересуваш от музика, да слушаш музика, животът ти да е безвъзвратно свързан с музиката и това да те подлудява от кеф.

 

виж втората ти точка е така. ама това си е чисто индивидуално. наистина жалко, ако имаш огромно желание да свириш, но нямаш възможност. затова свирете, ни съ прайте.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Въобще нямах намерение да генерирам толкова оф-топик по тази тема, ама тука продължават да се пишат коментари, които просто ме изумяват.

За да станеш музикант, трябва да си музикален. Точка.

Дали можеш да свириш, без да си музикален? Може, разбира се! Познавам няколко такива люде, с някои от тях даже съм свирил. В момента всичките вече са се отказали да се занимават с музика. Защо ли?

Слухът се развива с опита, вярно е! Ама все някаква основа трябва да има за това.

И не на последно място, тука не става дума за дете, дето го даваш на уроци по пиано на 7-годишна възраст и чакаш после да видиш дали ще се разкрият някакви заложби. На 20 години вече си съзрял и следва да си доста наясно със себе си, ако възнамеряваш да влагаш време и средства в свирене.

Хау:)!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам едно такова питане ... аз съм на 20 години през живота си не съм имал нищо общо с музика освен че много обичам да слушам ... предимно хип хоп но от няколко месеца нещо съм захванал старите касетки на баща ми и съм силно зарибен искам да знам има ли значение на колко си години когато почваш да свириш нямам и китара не знам от каде да си купя не знам колко пари струва вобще нищичко не знам има ли някакъв начин да проеря дали имам данни

има ли значение на каква китара почваш да свириш ? надявам се някои по навътре да благоволи да отговори благодаря предварително

 

Здравей Поздравявам те за желанието да свириш зарибен от старите касетки на баща ти Пожелавам ти успех в новото начинание но независимо от резултата за секунда си помисли ти каква музика ще оставиш за зарибяване на твоите деца след време :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@sevenstring да де, ама кое музикален имаш предвид? твоето или моето?

той е на 20. значи колко години има да се развие? хмм, ами бая са.

 

защо да те изумяват коментарите? защото твои приятели се били отказали...ми техен проблем. ако си решил да ставаш музикант има само един път-нагоре. няма дупки, няма глупости. ама много малко хора са решили да стават музиканти...

 

каква основа трябва да имаш? моля ти се много. никаква основа не може да имаш, ако не се занимаваш. просто това е единственият начин. учиш се като го правиш. не е ли така?

 

според мен не е толкова офтопик, има голяма връзка с темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Sure,че съм ти съгласен с мнението :)

 

 

Може би ритмически рпавилното да,но не всеки може да пее правилно - това си е даденост и как един начинаещ може да разбере дали пее правилно :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.