Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)
принципно от един път трудно може да се повреди

сигурен съм че неправилното връщане го е имало преди

направи следното: свали флойда и виж дали двата болта се клатят. почти съм обеден че да. ако се клатят правиш това което казах по-горе - уплътняваш резбата със съвсем малко калчища или от онази бялата тефлонова лента. ама малко иначе няма да може да се завият хич. смазваш ръба и рок он

Не съм те разбрал правилно пич, наред си е китарката :) (слава богу) Имах предвид, че се разстройва, ама това е от самия Флойд - защото е неква гадна имитация :P

Редактирано от dark
Отговорено

Аз пък да ви кажа честно никога не съм имал собствена електрическа китара, само една акустична с полуотлепена задна резонансна плоскост, но така като чета мисля, че става въпрос за следния физичен феномен. А имено, масовата част на единица обем... може да го считате и като плътност (но не за струните, а спрямо дължината им).

И така, всеизвестно е, че меките тела имат ниски резонансни честоти!

Твърдите - високи такива!

Та, ако приемем, че струните (тънките и дебелите) са от отностелно еднороден материал (и като физични характеристики), се вижда следното.

Тънките, "меки" струни се нуждаят от по-голямо Bend, за да "качат" тон или полутон. По-дебеличките - от по-малък Bend.

С това мисля, че отговарям на въпорса на темата!

Всичко е физика!!!

Отговорено

Братле,

Виж внимателно какво съм написал. Дали я придържаш с пръст (и я повдигаш), дали я опираш на Флойд Роуз-а при Dive... за физичния проблем е все едно.

Ти стягш или отпускаш напрегнатото състояние на струната.

Коклкото е по тънка, толкова повече dive (bend) ще ти е нужно, за да преминаваш през честотната "граница" на полутоновете (тоновете).

Ако (хопотетично) сложиш струни от стъкло, с минимално slap-че по tremolo-bar-a, ще получваш силно изменение!

Ако ли сложиш пък струни от желе, много амплитуден (широкоемък) dive ще трябва да правиш! Геометрията и физиката по китарата ти няма да го позволява!

Отговорено
Аз пък да ви кажа честно никога не съм имал собствена електрическа китара, само една акустична с полуотлепена задна резонансна плоскост...

Всичко е физика!!!

Сигурен ли си,че не си объркал форума?Щото тука е за музиканти,физиците са в другата секция,отивай да си играеш там :hello: .

Отговорено

Радвам се, че има и хора, на които малко повече като им обясниш, па макар и с думи не от учебниците и не от справочниците, бързо влизат в релси и започват да разбират мнемоничният метод на преподаване!

Е, сега вече съм сигурен, че хептен не разбра!