Surikat Публикувано Април 16, 2008 Публикувано Април 16, 2008 Та, опитвам се да изсвиря Sometimes I Feel Like Screaming на Purple, но положението е плачевно още на интрото . Със записа става ок, но пробвам ли с backtrack-а....абе, ужас!Изненадан съм от невежеството си. Та с малко проучване разбрах, че на това му се вика синкоп, но не разбрах как се свири.... Има ли някакъв начин за овладяване и отработване на синкоптиран ритъм? Отчаян съм.... Help!I need somebody! Цитирай
beltar Отговорено Април 16, 2008 Отговорено Април 16, 2008 Та, опитвам се да изсвиря Sometimes I Feel Like Screaming на Purple, но положението е плачевно още на интрото .Със записа става ок, но пробвам ли с backtrack-а....абе, ужас!Изненадан съм от невежеството си. Та с малко проучване разбрах, че на това му се вика синкоп, но не разбрах как се свири.... Има ли някакъв начин за овладяване и отработване на синкоптиран ритъм? Отчаян съм.... Help!I need somebody! метроном му е майката. Цитирай
TONY Отговорено Април 16, 2008 Отговорено Април 16, 2008 (Редактирано) ^^ От поста ти разбирам веднага две неща. Първо не си ходил на уроци -не правя проповед, за вредата от и единствено чрез интернет самообучението. Не е речено да ходиш, кой знае колко много на уроци, но определено имаш нужда, поне за такива неща. И това го казвам без да съм те чул. Второ, хвърлил си се на Формула 1, а трябва да се учиш да караш картинг. Това образно казано. Така, след като походиш малко на уроци при учител и почнеш да схващаш синкопите, преди да се хвърлиш на това сложно парче (тоест да се опитваш да влезнеш в обувките на Стив Морс), и учителят ти е показал някакви по лесни примери, почни с парчета на Скорпиънс ( Рудолф и неговият "халтид" стайл - рок ю лайк ъ хърикейн ( направи го него - тук има синкоп) и Джудас Прийст ( от по - старите им).( и двете банди се характеризират с интересни синкопи) И ще стигнеш до Самтаймс ай фийл скримин ( това не съм го свирил - не знам, ужасно трудно или не е, но мисля си, че ти показвам "правилният път" или поне един от правилните). И ще ти разкажа нещо - преди години прослушвах певица. Свирихме разни неща и тя самата усети, че не става и ме пита, защо например , като си пее с записа на Нафин елс, е ок, а като е сама не се получава. Да оставим настрана , нещото което е характерно за пееенето - наличието на референтен тон, който помага. Просто докато свириш с оригиналният запис, слушаш китарата на Стив, твоята, къде се припокриват, къде не и както казваш - горе - долу бива. Когато обаче си сам с бекинга - всичко лъсва. Ами това е от мен. Редактирано Април 16, 2008 от TONY Цитирай
Recommended Posts