Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с Alesis M1 Mkii Active Monitors


abstract iv

Recommended Posts

Здравейте! Ескам да попитам дали някой тук ползва такива монитори и да помоля за малко помощ поне с инфо! От скоро се сдобих с тези монитори на доста изгодна цена (едва една трета от оригиналната им стойност!) но едната не издава звук когато я включа, единственото което се чува е съвсем слабо попукване от говорителите и сигналната лампичка за power отпред мига непостоянно!?! Включвам я със същите кабели с които и другата която пък работи без проблеми с тях, тъй че явно кабелите са в изправност...! Моля ако някой може да ме насочи къде да търся проблема и евентуално как да го реша, или ако някой знае линкове към информация или съпорт нека сподели!!! Благодарности към всички които се отзоват :hysterical:!!!!!!!

 

m1activemk2_front_lg.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е индикация за проблем в електрониката на мониторите (ако ти е вярна информацията). Защитата на високоговорителите ги предпазва от повреда при дефектирал/и усилвател/и. Обикновенно при изгорели крайни стъпала се подава право напрежение на високоговорителите и ако няма защита си отиват и високоговорителите. Наложителна е диагностика и ремонт...

Нормално е да се очаква подобно положение при 1/3 от цената...Лошото е, че именно поради високата предполагаема стойност на ремонта хората се оттървават и натоварват следващия по веригата. Нищо ново под слънцето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.