Overdrive Отговорено Март 24, 2008 Отговорено Март 24, 2008 да и същевременно ви казвам и вие да си направите Цитирай
Rammkopf Отговорено Март 24, 2008 Автор Отговорено Март 24, 2008 (Редактирано) Да си направим или да си купим? Аз лично не бях се замислял за стоманено блокче досега. Стандартно баш Fender-ско шъ ли пасне inside (или ще сака побългаряване)? Редактирано Март 24, 2008 от Rammkopf Цитирай
Daniel_V Отговорено Март 24, 2008 Отговорено Март 24, 2008 (Редактирано) като ви гледам скуаярите със фабричните блокчета от цам се сещам колко скапано звучеше моя с такова и колко разлика даде стоманеното Чесно да си призная често мисля за ново блокче... абе цяло ново тремоло... Но още нямам идея какво и колко ще излезе. Я дайте съвет за едно ново ЧЕРНО тремоло ПС. ограничения в цената няма... колкото по-качествено толкова по-добре! Редактирано Март 24, 2008 от cRyStaL_gUiTaR Цитирай
Overdrive Отговорено Март 24, 2008 Отговорено Март 24, 2008 абе те и новите фендерски тремолота с с скапани блокчета - хвани американски страт за 2-3000 и виж колко е тънко на мен ми направи един фрезист - казах му колко по-голямо да е от оригиналното и ми направи също добре било за тона да не са на дълбоко струните Цитирай
Daniel_V Отговорено Март 25, 2008 Отговорено Март 25, 2008 абе те и новите фендерски тремолота с с скапани блокчета - хвани американски страт за 2-3000 и виж колко е тънкона мен ми направи един фрезист - казах му колко по-голямо да е от оригиналното и ми направи.... също добре било за тона да не са на дълбоко струните Чудно е станало ПС: Айде сериозно дайте акъл какъв бридж и блок да взема... или бриджа да е Wilkinson примерно и поръчков блок? Цитирай
Overdrive Отговорено Март 25, 2008 Отговорено Март 25, 2008 (Редактирано) ами не си вземай нов бридж - купи седла за струните фендер от огъната стоманена ламарина (май бяха 80лв) поръчай масивно блокче и може да разшириш основите на отворите за винтовете, като на моята снимка - тази част съм я взел от тремоло JHS - това е хитро измислено и позволява доста повече ход на тремолото може би и по-масивна ръчка да слошиш, примерно за флойд - аз сложих с 1мм по-дебела, защото старата я изкъртих без да искам мисля че продаваха за 150-200 тремоло фендер от винтидж сериите със стоманено блокче (каквото трябва) и такива седла - ако не ти се занимава Редактирано Март 25, 2008 от Overdrive Цитирай
Daniel_V Отговорено Март 25, 2008 Отговорено Март 25, 2008 (Редактирано) то хубаво ама, идеята е всичко да стане черно... утре ще ходя до РФ ще видя кво имат момчетата мерси за хелп-а Редактирано Март 25, 2008 от cRyStaL_gUiTaR Цитирай
preIbanez Отговорено Март 25, 2008 Отговорено Март 25, 2008 ...aз пък се вдъхнових и си запълних под пружините на тремолата с дунапрена който вървеше към кубинките ми...мн як дунапрен...не се къса и стои масивен....мисля че би изкарал години без нужда от подмяна...а и досадния пружинен резонанс изчезна...радвам се че в тази тема се повдигна въпроса че откога се канех да я свъреша тази работа не е истина... Цитирай
Rammkopf Отговорено Март 25, 2008 Автор Отговорено Март 25, 2008 (Редактирано) Винаги се радвам да помогна! И мен ме дразнеше в началото т'ва жужене/пищене, а като подрастващ ЕнДженер, вдъхновен се мъчих с различни дължини на опън на пружините да докарам резонанса до подзвуков, надзвуков и т.н. ... е, не стана. Най-разхлабени, пружините резонираха в E, а най-натегнати - резонираха на G#. И им сложих гъбата накрая, па се реши проблемът. И си рекох: "Бреййй ... докъде я докарахме - да побългаряваме китарите тъй просташки. Ам' ако беше китара не за 380, а за 3800 лева?! Пак ли тъй?!" ... така и не си отговорих на въпроса до ден днешен. Като се сетя за тоя мод, все ми идва на ума репликата на Баш-Майстора от едноименния филм: "Абе ... ше ти сложа шапката аз на тебе ...". А другарят Претоварване, по-горе, силно ме заинтригува със стоманеното тремоло. Обаче аз се замислих тия дни по какъв нативен и елементарен начин пружините да бъдат заглушени, без необходимост от aftermarket "тунинг". Па ми хрумна нещо - гумени шлаухчета в отворите на блокчето, където се натиква правият край на пружината и гумен шлаух на кукичката на обтегача, където се нанизва ухото на пружината от другия й край. Не знам дали това няма да демпфира до някакви по-приемливи нива на шум (далеч съм от мисълта, че тотално ще елиминира писъка). Редактирано Март 25, 2008 от Rammkopf Цитирай
fluti Отговорено Март 26, 2008 Отговорено Март 26, 2008 Еми не е баш побългаряване, и "големите" го правят, даже бях гледал едно клипче как техника на Джо Сатриани му натикваше дунапрен и около адаптерите против микрофония. Цитирай
Overdrive Отговорено Март 26, 2008 Отговорено Март 26, 2008 вижте на стив вай китарата EVO (старата) как е олепена отзад Цитирай
Recommended Posts