Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
и задръстване и пренасищане на първото стъпало ;)

за това яките хай-гейн ампове имат много лампи в предусилватела - гейна се дели между стъпалата, а не е набримчено само едно стъпало :D

примерно със амп по схема на солдано 50вата, сериозно усилен на сериозно количество гейн с евтин пасивен хъмбъкер шум почти НЯМА когато са заглушени струните:pray: може да са 20дб по-безшумни но не виждам смисъла от това

пък и в реални ситуации не се ползва максималния възможен гейн никога защото става мазало - яката резачка не е само от много гейн, а и от голямо усилване, паър ам драйв и тн

с други думи не съм съгласен с горния пост, но стига офтопик :)

добре бре, мама му, защо тогава големите прота ползват активни?или е някаква мистерия и те са се объркали и не знаят, а и дигурно им е по-удобно да сменят батерии...примери - металика, алекси лайо е с пасивен но с онбоард преусилвател - демек става активен...

Може и аз да греша, но тогава с мен грешат и доста големи имена в музиката.

Отговорено

Мисля, че бъркаш две основни подмножества на музикантите - про-тата и тия, на които им харесва звука на активните адаптери. Тук иде реч, че на когото му харесват ще си вземе активни, на когото не - пасивни. Тънкият момент е, че малко от хората в бг могат да си позволят апаратурата на алекси и металика, които изведе като пример и да си позволят съответно качеството на звука, от който те се ползват. Един вид най-общо казано примерите относно звуковите характеристики на адаптерите са най-общи и идеята е, че на китара за 5-6-7-800 кинта и апаратура за още толкова ще има по-голямо значение какви са адаптерите, отколкото на х'апаратури за много нули, на които всякакви звукови модулации са елементарни. Нещо се поомотах. Бе мислата ми беше, че не говорим за прота, а за общия случай на бедни нашенски музиканти. Поне тъй аз си мисля... :)

Поздрави,

Влад

Отговорено

За в нашия роден случай съм напълно съгласен с теб.Но просто според мен бе тъпо че така с лека ръка бяха отречени активните адаптери, които си имат много предимства и място не по-малко на музикалната сцена от пасивните.

Извинявам се че съм реагирал остро - явно съм поуморен.А ако модераторите сметнат последните мнения за прекалено офф, моля да ги изтрият.

Отговорено
И аз не съм фен на активните,но явно си имат предимства-на каквато и халтура да се ръгнеш в централното или квото има,пак ще звучиш.Иван Лечев е с активни,но си звучи като стратокастер китарата-не убиват толкова характера на тона (за разлика от процесорите)

Само малко уточнение, че на живо Лечев освен с активни адаптери свири и с процесор (Line 6 PoD1 ;). А иначе ако китарката е компромисна като материал и изработка, активните може би ще подобрят тона. Лично аз се боря и с пасивни и с активни машинки и определено има разлика. За големи резачки актиwните са блага работа, за по софт, аз лично предпочитам пасивни. Въпрос на вкус.

Отговорено
на живо Лечев освен с активни адаптери свири и с процесор (Line 6 PoD1

той затова звучи толкова изкуствено и смачкано (айде да не се отклонявам повече)