trendkiller Отговорено Юли 4, 2005 Отговорено Юли 4, 2005 Може ли да споделиш повече за тях Ноти-табс-видео? имена- е-муле? Мерси. :green: Пратих едни тапинг арпежи на г-мейла ,дето се водят уж "Michael Romeo Tapping Mechanics" .Много са полезни ,защото има за всеки акорд съответния патърн ,пък ти като научиш всичките пръстовки ,вече мое си правиш вариации .Само кофтито е ,че има само по една позиция на акорд Иначе по-късно ще пратя и суийп/тап арпежи с по един ,два или три пръста на дясната ръка ,ама ми ги е давал даскала и са ми в папката и сега ме мързи да ги преписвам на Гитар Про ... утре сигурно Бтв ,Ръсти Куули има едно жестоко видео с жестоки работи вътре + много яки тапинг и сякви други упражнения .Казва се "Extreme Pentatonics" ,ама верно е много екстремно хаха Май го имаше в е-мулето тва видео :think: П.П. Файловете ,дето ги пратих на мейла се отварят с Power Tab програмка Цитирай
Enchant Отговорено Юли 4, 2005 Отговорено Юли 4, 2005 Ето по един минорен и един мажорен арпеж-много често използвани.Основният тон е на 5-та струна. Свири се със sweep picking.Триоли,осмини ноти. A minor --------------------8---12---12---8--------------------- ---------------10----------------------10---------------- -----------9--------------------------------9----------- ------10---------------------------------------10------ --12------------------------------------------------12- -------------------------------------------------------- A major --------------------9----12---12---9-------------------------- ---------------10-----------------------10------------------- -----------9----------------------------------9-------------- ------11------------------------------------------11------- -12----------------------------------------------------12- -------------------------------------------------------------- Цитирай
trendkiller Отговорено Юли 4, 2005 Отговорено Юли 4, 2005 (Редактирано) Дам ,и още по един вариант : A minor ----------------------------------12---17 p.o.12----------------------- -----------------------------13---------------------13------------------ ------------------------14-------------------------------14------------- -------------------14-----------------------------------------14-------- ----12 h.o.15------------------------------------------------------15-- -------------------------------------------------------------------------- A major ----------------------------------12---17 p.o.12---------------------- ----------------------------14-----------------------14---------------- ----------------------14----------------------------------14------------ ----------------14--------------------------------------------14-------- ---12 h.o.16------------------------------------------------------16-- ------------------------------------------------------------------------- h.o. = hammer on p.o. = pull off Свири се със суйип техника ,като има барета съответно с трети и втори пръст .Бе по принцип не е точно баре ,защото не се натискат едновременно струните ,а се прави едно въртеливо движение ,като пръста(тоя дет' лови барето) натиска струните една по една за да се постигне по-добър заглушаващ ефект и да не звучат съседни струни . :green: Редактирано Юли 4, 2005 от trendkiller Цитирай
Enchant Отговорено Юли 4, 2005 Отговорено Юли 4, 2005 Който е мъчил Капричиата на Паганини се е натъквал и на двата варианта.:-) Цитирай
trendkiller Отговорено Юли 4, 2005 Отговорено Юли 4, 2005 ..или пък е свирил нещо на Малмстийн . Абе има и трети вариант ,ама той е още по-шлякан и ся ме мързи да го пиша .Дееба тоя мързел Цитирай
Enchant Отговорено Юли 4, 2005 Отговорено Юли 4, 2005 Ето един вариант със skiping.16-tini noti v 4/4 E major --------------12--16-p.o.12---------------------------12--16p.o.12-------------- -------------------------------------------------------------------------------------- -----13--16--------------------16---13-------13--16-----------------16--13------ -14----------------------------------------14------------------------------------14- -------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------------- Цитирай
trendkiller Отговорено Юли 4, 2005 Отговорено Юли 4, 2005 (Редактирано) Яко! А ако се изсвири нормално (alternate)без тоя pull off си става едно добро упражнение за пикинг Редактирано Юли 4, 2005 от trendkiller Цитирай
Enchant Отговорено Юли 4, 2005 Отговорено Юли 4, 2005 Ами,то Малмстийн е бъркал с двете ръце в кацата с меда на Паганини и даже не си ги е избърсал! Цитирай
Enchant Отговорено Юли 4, 2005 Отговорено Юли 4, 2005 Това което съм дал е стандартния вариант, а още по-яко става,когато изсвириш най-високия тос с тапинг. Цитирай
metalmaniak Отговорено Юли 5, 2005 Отговорено Юли 5, 2005 Btw, на сайта на Малмстийн(www.yngwie.org) има негови статии, публикувани в някакво китарно списание(мисля, че беше Guitar world), в които говори за 3-струнни и 5-струнни арпежи. Има ги и тези, които сте посочили по-горе. Доста са полезни статийките :violin: Цитирай
Enchant Отговорено Юли 5, 2005 Отговорено Юли 5, 2005 Добавям сега минорния,че вчера нещо здраво ми се доспа. E minor ---------------12--15---------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------- ------12--16-----------16--12------------------------------------------------ --14-----------------------------14-------i t.n.-------------------------------- --------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------- Цитирай
Enchant Отговорено Юли 5, 2005 Отговорено Юли 5, 2005 Още еин прост начин за свирене на арпежи-основен тон на 6-та струна A major -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- --------------------------6-----9-----9-----6------------------------------------ ---------------------7----------------------------7------------------------------ ---------------7----------------------------------------7------------------------- ---5-----9----------------------------------------------------9------5------------ А minor -------------------------------------------------------------------------------- --- ----------------------------------------------------------------------------------- ---------------------5----9----9-----5--------------------------------------------- ----------------7--------------------------7----------------------------------------- -----------7------------------------------------7----------------------------------- ---5---8---------------------------------------------8------5-------------------------- Цитирай
Icarus Отговорено Юли 6, 2005 Отговорено Юли 6, 2005 Имаше едно видео на Малмстийн, Arpeggios from Hell. Там човека си свири парчето, което е съставено само от арпежи (или поне по-голямата част). Те това според мен си е един доста добър урок. В смисъл, има какво да се научи оттам. Поне аз имах де, пък аз мнооого зле със свиренето .А и е интересно да се види. Ляляля Цитирай
metalmaniak Отговорено Юли 6, 2005 Отговорено Юли 6, 2005 Тва същото от Arpeggios from hell го има в едно инструменталче - Molto arpeggiosa от War to end all wars(2000). Там е с по-як бас Цитирай
Recommended Posts