Jump to content
Българският форум за музиканти

работа с МИДИ Behringer Umx25


Recommended Posts

Здравейте, в чудото в което се намирам продължава повече от месец. Значи имам Миди Берингер UMX25 -две октави. И не мога да я подкарам, какво ли не правих. Дори подкарах Cubase LE4 с регистрациите му в Итернет -иначе не тръгва и там шибаня, номера, пароли, ключове, но тръгна-записвам глас и китара.А с това Миди-зор и когато сложа двата диска на Берингера-забива. Всичко има в двата придружаващи диска дисковете са официални-пише, че ще се свири, та пушек ще се вдига до Младост :thumbs_up: - е не ще. Копирам драйверите на твърдия диск, разархивирам ги ,инсталирам ги и после като продължа ,забива. Имам въпрос,някой може ли да я подкара тази машина, ще си платя за консултацията. Взимам го човека с кола-в рамките на София, вода го в къщи,черпя, плащам, връщам. РС-то ми е читаво-ХР с достатъчно РАМ и памет и всичко. А защо забива-не се знае. И с кръстене пробвах-не става. :crying:

От София съм. Просто трябва да е компютърджия-музикант, фен на рока,пич до 100 годишен :hysterical:

Д-р Г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет колега,

 

сериозно си се засилил да "слобиш" домашно студио. Ама като ти гледам последните няколко поста, нещо.. каръщината те гони, ще знаЙш :icon_shithappens:

 

Шегувам се. Не се подигравам.

 

Сега по темата: не мога да разбера от поста ти, кое точно забива? Дисковете ли, ПЦ-то ли... Или няма звук?

Затова ще пиша, пък дано помогна.

 

По принцип миди клавирката би трябвало изобщо да не иска драйвери, дискове и т.н. т.е. плъгваш я в USB порта и PC-то (Windows-a над '98) я разпознава, прави каквото там прави и казва, че е готова за работа (малко съобщение в tray menu). Аз съм с много по-проста клавирка и нямам проблем.

 

От тук нататък, стартираш си хост програмата (Cubase, Sonar, Tracktion например; препоръчвам последната заради простотата и лекотата на работа), отиваш на settings/options или както там се казва менюто за настройки. Там търсиш раздел MIDI и би трябвало да има място за избор на "MIDI in" (midi input устройства) т.е. да му кажеш от кое устройство да си взема миди "звук".

 

(Тук "звук" е в кавички, защото това не е истински звук, а команди за това коя нота да изсвири, коя тоналност, продължителност и т.н..)

 

Би трябвало там програмата да даде за избор миди клавиатурата и разни др. ако имаш повече от едно, но в твоя случай няма да има. Избираш я и готово.

 

След като го направиш избора, се махаш от настройките, отваряш нормален миди(!) трак и би трябвало по подразбиране той да приема сигнал от клавиатурката. Сега се увери, че инпут-а на този трак е активен т.е. не е мютнат или спрян...зависи хост програмата какви опции има.

Пробваш - натискаш клавиш. Звук няма да чуеш още (това е по-нататък), но някъде там на трака или на миксера на хост програмата, трябва да има индикатор (тип лампичка или пълнеща се лента), който да показва активност....трябва да светва при натискане на клавиш.

Ако е така, значи сме ОК. Ако не...врищаме се в изходна точка.

 

За да чуеш звук, трябва на изхода на трака да сложиш предварително инсталиран VSTi инструмент (цигулка, синтезатор, барабан или за каквото там е), който да получи миди командата и да "облече" и изплюе подадената нота в съответния си звук.

 

Как се слага VSTi пише в менюъла на хост програмата (много е различно за всяка такава).

 

След като си готов, би трябвало при натискане на клавиш, да чуваш истинския звук, който си заредил.

 

Това е. Дано съм помогнал и дано не съм те обиди обяснявайки нещо, което знеш.

 

 

В профила ми има ICQ, така че съм на разположение от 9:00 до 18:00 всеки работен ден.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.