Jump to content
Българският форум за музиканти

Моля някой който разбира достатъчно да помогне


hammersign

Recommended Posts

Проблемът ми е разстроена китара. Няколко пъти ми се беше случвало когато без да искам си вадя китарата от калъфа и 1ва струна излиза6е от мястото си пред 1ва позиция. Та реших да пробвам да пилна леко тази част на китарата(не знам точно как се казва) където и 6те струни минават от главата към грифа точно преди 1ва позиция. Пилнах го адски ама адски малко(деиствително беше малко) и от тогава забелязах(няма как да не се забележи), че на 1ва струна след 15 позиция до 21ва се чува ужасно пукане, но не и звука на струната, просто е ужасно... моля ви дайте съвет как да го оправя, зашото китарата ми е чисто нова. Има ли възможност да се смени само това, което пилнах или нещо друго... сигурен съм че има много хора които разбират много и ше знаят отговора. Благодаря ви предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А бе, пич, ти не знаеш ли, че "козата си иска пръч"?! Така както си почнал ще си скофтиш китарката. Виж раздел "Изработка и ремонт" и се свържи с някой лютиер да му я закараш да ти я нагласи. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Неразбирам много ама и аз имах този проблем с пукането на скоро.Виж да не са ти дигнати много струните при мене така стана,и после я дай на някой дето разбира да ти каже как е.А и бтв гледам,че свириш на електрическа китара(така поне пише на профила ти),и доколкото разбрах си пипнал горе моста(ако не греша).Незнм колко леко си го пипнал ама при мене това е сложето като бетон,тоест няма начин с леко докосване да се мръдне...явно пипаш много здраво :Д

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

обади се на този номер и търси Диката,до колкото знам той е най-добрия лютиер в окръга на Пловдив ако си от тук и той ще ти помогне-0889/544971.

със сигорност има и други лютиери но аз имах един малък проблем преди време и като поразпитах тук-там все ми препоръчваха него и аз към него се насочих.

недей да се опитваш сам да си я оправиш освен ако не си сигорен какво правиш за да не стане по-зле.

 

поздрави и успехи :bravo::bravo:

Редактирано от headless
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.