hammersign Публикувано Февруари 23, 2008 Публикувано Февруари 23, 2008 Проблемът ми е разстроена китара. Няколко пъти ми се беше случвало когато без да искам си вадя китарата от калъфа и 1ва струна излиза6е от мястото си пред 1ва позиция. Та реших да пробвам да пилна леко тази част на китарата(не знам точно как се казва) където и 6те струни минават от главата към грифа точно преди 1ва позиция. Пилнах го адски ама адски малко(деиствително беше малко) и от тогава забелязах(няма как да не се забележи), че на 1ва струна след 15 позиция до 21ва се чува ужасно пукане, но не и звука на струната, просто е ужасно... моля ви дайте съвет как да го оправя, зашото китарата ми е чисто нова. Има ли възможност да се смени само това, което пилнах или нещо друго... сигурен съм че има много хора които разбират много и ше знаят отговора. Благодаря ви предварително Цитирай
npokonu Отговорено Февруари 23, 2008 Отговорено Февруари 23, 2008 А бе, пич, ти не знаеш ли, че "козата си иска пръч"?! Така както си почнал ще си скофтиш китарката. Виж раздел "Изработка и ремонт" и се свържи с някой лютиер да му я закараш да ти я нагласи. Цитирай
JimBeam Отговорено Февруари 23, 2008 Отговорено Февруари 23, 2008 Неразбирам много ама и аз имах този проблем с пукането на скоро.Виж да не са ти дигнати много струните при мене така стана,и после я дай на някой дето разбира да ти каже как е.А и бтв гледам,че свириш на електрическа китара(така поне пише на профила ти),и доколкото разбрах си пипнал горе моста(ако не греша).Незнм колко леко си го пипнал ама при мене това е сложето като бетон,тоест няма начин с леко докосване да се мръдне...явно пипаш много здраво :Д Цитирай
headless Отговорено Февруари 24, 2008 Отговорено Февруари 24, 2008 (Редактирано) обади се на този номер и търси Диката,до колкото знам той е най-добрия лютиер в окръга на Пловдив ако си от тук и той ще ти помогне-0889/544971. със сигорност има и други лютиери но аз имах един малък проблем преди време и като поразпитах тук-там все ми препоръчваха него и аз към него се насочих. недей да се опитваш сам да си я оправиш освен ако не си сигорен какво правиш за да не стане по-зле. поздрави и успехи Редактирано Февруари 24, 2008 от headless Цитирай
Recommended Posts