Jump to content
Българският форум за музиканти

Midi или Синтезатор?


Hindsight

Recommended Posts

Привет! Възнамерявам да се захващам с клавирни инструменти и се досещате - нищо не знам. Уча се да свиря на китара и сега дойде време за другото. Да де, ще дойде време. Проблема е че не знам какво да купя. Чувал съм за великолепните Midi Keyboard-ве и неограничените им възможности. Както и поносимите цени (200-300 лева). Но пък знам и за про-синтезаторите, скъпи, но пък божествени. Чудя се кое. Мога да дам до 1200 лева за синтезатор и до 300-400 за Midi Keyboard. Но кое е по-доброто според вас? Кое има повече възможности? Лично съм се ориентирал към електронна и китарна музика, нещо като The Kovenant, NIN и прочие банди. Имам качен MAC OSX с Лоджик на компютъра. Въобще - готов съм за нещо, но и аз не знам за какво, та, help me :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ще работиш с комп предимно за записи на миди партии - няма смисъл да си вземаш синтезатор . Но ако си решил да свириш по сцени (било то клубове или просто нещо на "живо" без комп) - тогава чак ти трябва синтезатор/клавир/други такива .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да,но пък ако иска да си посвири ей-така без да пуска компа и да включва програма,за да извади звук от клавира,по-добре синтезатор-евтин-аз така направих-взех си yamaha E 213-мидито си бачка перфектно,освен това си свирукам на него без да пускам компа-проблема само е,че няма динамична клавиатура,но аз няма да правя студийни записи а просто ще си набелязвам идеите-студийните записи има кой да ги прави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както по-горе казаха, най-добре 2 в 1 - една Yamaha PSR 313 примерно ще ти върши работа и като МИДИ клавиатура (макар че няма да има много контролери) и като синтезатор, лека и преносима, с добри звуци за твойте цели :greenangel: Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много за мненията. Ще имат участие в избора. От по другата седмица ще започна уроци по Пиано, а тренинга ще го върша на, не се смейте, Yamaha PSS-26! :)

 

Но временно. До края на лятото ще имам възможност да си закупя нещо добро и подходящо за целите ми. Отново, благодаря на всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти :metalist: едно професионално мнение, без да се натрапвам на никого - според мен си купи една миди клавиатура която е хубава - да речем "М-Audio" за 300 кинта ще имаш една от най-добрите клавиатури - ако речеш да я продаваш, тя пак си струва толкова. Посвири известно време, 2, 3 месеца и ако още си убеден че ще се занимаваш със свирене на клавир - купи си свястна свирка, за около 2000 левчета, почти няма значение фирмата - Roland, Korg, Yamaha, всички са почти професионални за такава цена (нови), а мидито никога не е излишна, ако станеш добър свирач, ще ти затрябва още една свирка - и тогава ще си вържеш мидито като 2ри кейборд.. а "yamaha PSR" ... особено малките номера... това е произведено за деца, не се базикам :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.