Hindsight Публикувано Февруари 20, 2008 Публикувано Февруари 20, 2008 Привет! Възнамерявам да се захващам с клавирни инструменти и се досещате - нищо не знам. Уча се да свиря на китара и сега дойде време за другото. Да де, ще дойде време. Проблема е че не знам какво да купя. Чувал съм за великолепните Midi Keyboard-ве и неограничените им възможности. Както и поносимите цени (200-300 лева). Но пък знам и за про-синтезаторите, скъпи, но пък божествени. Чудя се кое. Мога да дам до 1200 лева за синтезатор и до 300-400 за Midi Keyboard. Но кое е по-доброто според вас? Кое има повече възможности? Лично съм се ориентирал към електронна и китарна музика, нещо като The Kovenant, NIN и прочие банди. Имам качен MAC OSX с Лоджик на компютъра. Въобще - готов съм за нещо, но и аз не знам за какво, та, help me Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Февруари 20, 2008 Отговорено Февруари 20, 2008 Ако ще работиш с комп предимно за записи на миди партии - няма смисъл да си вземаш синтезатор . Но ако си решил да свириш по сцени (било то клубове или просто нещо на "живо" без комп) - тогава чак ти трябва синтезатор/клавир/други такива . Цитирай
vanboy Отговорено Февруари 21, 2008 Отговорено Февруари 21, 2008 Да,но пък ако иска да си посвири ей-така без да пуска компа и да включва програма,за да извади звук от клавира,по-добре синтезатор-евтин-аз така направих-взех си yamaha E 213-мидито си бачка перфектно,освен това си свирукам на него без да пускам компа-проблема само е,че няма динамична клавиатура,но аз няма да правя студийни записи а просто ще си набелязвам идеите-студийните записи има кой да ги прави. Цитирай
kalinpetkov Отговорено Февруари 21, 2008 Отговорено Февруари 21, 2008 Вземи евтино клавирче с МИДИ. Хем имаш мидикиборд, хем клавирче. Гледай да е с динамична клавиатура. Цитирай
Ивелин Отговорено Февруари 21, 2008 Отговорено Февруари 21, 2008 И да е леко, за да е удобно за пренасяне и да не е с много клавиши, че да се побира в кола/такси Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Февруари 21, 2008 Отговорено Февруари 21, 2008 Както по-горе казаха, най-добре 2 в 1 - една Yamaha PSR 313 примерно ще ти върши работа и като МИДИ клавиатура (макар че няма да има много контролери) и като синтезатор, лека и преносима, с добри звуци за твойте цели Успех! Цитирай
Hindsight Отговорено Февруари 26, 2008 Автор Отговорено Февруари 26, 2008 Благодаря много за мненията. Ще имат участие в избора. От по другата седмица ще започна уроци по Пиано, а тренинга ще го върша на, не се смейте, Yamaha PSS-26! Но временно. До края на лятото ще имам възможност да си закупя нещо добро и подходящо за целите ми. Отново, благодаря на всички! Цитирай
pianoman Отговорено Февруари 29, 2008 Отговорено Февруари 29, 2008 Здрасти едно професионално мнение, без да се натрапвам на никого - според мен си купи една миди клавиатура която е хубава - да речем "М-Audio" за 300 кинта ще имаш една от най-добрите клавиатури - ако речеш да я продаваш, тя пак си струва толкова. Посвири известно време, 2, 3 месеца и ако още си убеден че ще се занимаваш със свирене на клавир - купи си свястна свирка, за около 2000 левчета, почти няма значение фирмата - Roland, Korg, Yamaha, всички са почти професионални за такава цена (нови), а мидито никога не е излишна, ако станеш добър свирач, ще ти затрябва още една свирка - и тогава ще си вържеш мидито като 2ри кейборд.. а "yamaha PSR" ... особено малките номера... това е произведено за деца, не се базикам Цитирай
Recommended Posts