stratocaster Отговорено Юни 23, 2005 Отговорено Юни 23, 2005 и пак опираме до проблема наречен ПАРИ според мен с малко желание, мерак и перспективен поглед върху нещата всичко се постига Цитирай
BlackCorsair Отговорено Юни 23, 2005 Отговорено Юни 23, 2005 според мен с малко желание, мерак и перспективен поглед върху нещата всичко се постига Чак пък всичко ! Може много да се направи, така съм съгласен. ...но дори Когато китариста е успял да направи горе-долу приличен звук,звука подаден в централното може да бъде Преебан от бъзикащ копчетата,некадърен "Тонрежисьор", но дори да приемем , че и така Звука на Китарата остане Добър, дали така ще е с Баса, Дръмса и Вокалите Да не говорим и за липсата на Концертни Зали и Клубове. Така че,Хубав звук в БГ забравете Това е Личен Негативизъм, не искам да ви Ангажирам с него Цитирай
peshoy2k Отговорено Юни 23, 2005 Отговорено Юни 23, 2005 китара-процесор- миксер- централно - обратно мониторен кръг, обаче след като миксера го взе един пич все още неизпробваната ми система е : хамалогия..... мамата си джаса - китара-процесор-дигитален вход на картата на компа; ак китара - преамп на компа; мик - преамп на компа. Всичко тва отива по отделно в слушалков амп и всеки чува общия сигнал, а себе си най-силно. От компа слагам ефекти от DSP картата и от картата всичко отива в централното и освен всичко записвам многотраково крайния резлултат. Излишно е да казвам, че миди клавиатурата работи с компа и пак отива в централното. Те тва искам да го изпробвам, ама май мързела ще надделее, пък и засега не съм се засилил за участия, па и никой не ме кани иначе аз гледам първо помещението, колони, апаратура. Правя някъв саундчек и се надявам, че няма да стане като предпоследния път да си играя с корекциите и накрая някой да се направи на ДJ и да насере всички корекции с неговите, после да каже: ми аз да пусна еди кое си парче, ама не съм пипал вашите корекции, лелеееее , умрех . На1чи един трябва да се грижи за цялостния звук, тук съм съгласен напълно с Ч Корсар, щото иначе се започват вечни спорове, аз не се чувам, ти ми махна високите, ама искам баси и тъй :wall: пп след гореспоменатия случай, на миксера на централното ръгам едни черни лепенки ии, а е пипнал, а :killyou: Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 23, 2005 Отговорено Юни 23, 2005 някой да се направи на ДJ и да насере всички корекции с неговите, после да каже: ми аз да пусна еди кое си парче, ама не съм пипал вашите корекции проблема със самозваните DJ при нас обикновенно правеше другият китарист не разбира омчето и почва да върти и после ми идеше да му врътна главата в стената.....но това е друга тема Цитирай
Mephistopheles Отговорено Юни 24, 2005 Автор Отговорено Юни 24, 2005 Късметлии сте вие... Аз от годна и нещо не съм свирил някъде, където д ами осигурят кубе, за монитори да не говорим. Обикновено ръгт китарата в пулта направо и някой бунак почва да се прави че разбира. Хубу е в такива случаи да си имате някой и друг ефект от орда на симулация на Маршал, или як амп-преамп, щото работата наиситна намирисва... Някой ако беше на "феста" в Шумен може да се съгласи с мене. Китарите звучаха ПОТРЕЕСАВАЩО зле Цитирай
wessy Отговорено Юни 24, 2005 Отговорено Юни 24, 2005 според мен сичко опира пак до кинти ако имаш хубава китара + апаратура за нея знаеш и как да я използваш и сам си отговаряш за саунда. ако нямаш почват са ени "тоз озвучител нищо не разбира". Ако си с кубе и микрофон правиш си саунда после лек еквалайзер на микрофона и системата запява. Отидете на концерт на Пропаганда, Extremum или някоя друга сериозна банда за да чуете китарен саунд ама да не споменавам че китариста на екстремум свири с Jackson по поръчка + кубе Line 6 vetta ( ili vetta II) със флорборд който струва колкото целия setup на повечето китаристи в бг. Ама си е така - има кинти има саунд, няма кинти- има подобие на саунд в бг тва е реалноста. въпреки че може и са малко пари да се направи саунд ф някой случей - свирил съм преди вяреме със zoom 505II и marshall valvstate 80/80 ozvu4en s psevdo mikrofon i za vseob6to u4udvane sound-a къртеше така че и до голяма степен е важно кой и как те озвучава Цитирай
peshoy2k Отговорено Юни 24, 2005 Отговорено Юни 24, 2005 абе баш е важно как свириш ама тва е др тема Цитирай
wessy Отговорено Юни 24, 2005 Отговорено Юни 24, 2005 разбира се че важно но и апаратурата не е за пренебрегване и в повечето случей ако имаш качествен инструмент и качествена апаратура знаеш как да ги ползваш рядко се случва човек да има яка китара примерно и да не знае какво да я прави хаха Цитирай
Telerig Отговорено Юни 26, 2005 Отговорено Юни 26, 2005 Първият принцип на термодинамиката гласи : Якият саунд струва пари. Вторият : Ако тоя който го прави разбира. ...но дори Когато китариста е успял да направи горе-долу приличен звук,звука подаден в централното може да бъде Преебан от бъзикащ копчетата,некадърен "Тонрежисьор", Това наистина си е така и не само в БГ. Не е задължително всеки да разбира от всичко - затова аз си гледам от китарата да си направя звука които ми харесва на сцената - оттам нататък има грижата друг човек. Затова нищо не чух от китарата на Зак Уайлд на концерта на Сабат - сигурен съм 4е на сцената е чупила тикви....ама извън нея - се чуваше един к..р Знам, че когато имаш "пръст" може да изкараш концерт и с китара "орфей". Влатко Стефановски ( един китарист който ме изкефи максимално в София като беше) каза че ако имаш необходимото настроение и подготовка може да изкараш тон и от тенис ракета...това надали е така,но дори и така да е - извън сцената звука е в ръцете на друг. Така, че няма Зак няма Уайлд - сигурен съм, че и да има апаратура - некадърници има навсякъде не само в БГ. Няма кво да се ядосваме щото както каза "корсара" работата в един концерт е в екип. Там резултатите зависят от работата на всеки и ако всеки си свърши работата, дори и техниката да не е от най скъпата - нещата ще се получат готино. Така поне си мисля аз. Цитирай
Recommended Posts