stratocaster Публикувано Юни 21, 2005 Публикувано Юни 21, 2005 става дума за един малък проблем с говорителя на комбото ми. как да обясня....малко е трудно....... когати свиря с драйва на кубето - но проблем но когато свиря с външни педалчета - има един много странен жужаш звук. все едно в мембраната вътре има нещо като муха и бръмка особено се усеща при високите честоти - заедно с хубавия мазен тон се чува и това жжжжж все едно някоя муха трепери заедно с тона. ужасно е. та има ли някой идея от какво може да е това? Цитирай
peshoy2k Отговорено Юни 21, 2005 Отговорено Юни 21, 2005 нензам ама не ми изглежда да е от говорителя, а по-скоро нещо с входове, заземяване....... абе с токове Цитирай
vlex Отговорено Юни 21, 2005 Отговорено Юни 21, 2005 Значи не съм мн убеден ама ми обясняваха как всяка китара има някъв звук който ако не се премахне чрез ноиз тейкъра на процесор не изчезва. Обаче ти казваш че се появява само като вържеш други ефекти... Значи според мен единия вариант е нещо да има по кабела(да е накъсан, да прекъсва нещо спойката в жак-а); втория вариант е да му има нещо на кубенцето и да нагаря вътре, но щом се бъги само като го използваш с външни ефекти надали е тва. И третия вариант е да има нещо на ефекта ама се съмнявам... така че най-вероятно ми се струва да е или от колоната или кабела да се е накъсал. Пробвай с друг кабел или знам ли и аз... Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 23, 2005 Автор Отговорено Юни 23, 2005 Значи не съм мн убеден ама ми обясняваха как всяка китара има някъв звук който ако не се премахне чрез ноиз тейкъра на процесор не изчезва. Обаче ти казваш че се появява само като вържеш други ефекти... Значи според мен единия вариант е нещо да има по кабела(да е накъсан, да прекъсва нещо спойката в жак-а); втория вариант е да му има нещо на кубенцето и да нагаря вътре, но щом се бъги само като го използваш с външни ефекти надали е тва. И третия вариант е да има нещо на ефекта ама се съмнявам... така че най-вероятно ми се струва да е или от колоната или кабела да се е накъсал. Пробвай с друг кабел или знам ли и аз... айде сега хубава работа. кабела се е накъсал.......момче осъзнай се не е от кабелите. това се чува от самата мембрана на говорителя. когато бръкна с ръка отзад и я пипна спира да прави тоя гаден шум ама дръж се малко бе - как ще нагаря да не е печка и си е бая кубе. 12 инча е говорителя Цитирай
Beio Отговорено Юни 23, 2005 Отговорено Юни 23, 2005 пипайки мембраната с пръст ти убиваш високите на говорителя... ===> не е от говорителя. ако беше от него щеше да се чува винаги тоя шум Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 23, 2005 Автор Отговорено Юни 23, 2005 пипайки мембраната с пръст ти убиваш високите на говорителя... ===> не е от говорителя. ако беше от него щеше да се чува винаги тоя шум еми аз като го пипна изчезва само това гадното иначе хубавият звук не се променя Цитирай
Beio Отговорено Юни 23, 2005 Отговорено Юни 23, 2005 начи "тва гадното" е точно в честотите, които ти спираш с пръст според мен наистина е от тоци незаземени некви или индукция някаква... успех Цитирай
vlex Отговорено Юни 23, 2005 Отговорено Юни 23, 2005 Видя ли? Видя ли? А ти не вярваше! :read: Успех с поправката Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 24, 2005 Автор Отговорено Юни 24, 2005 добре де, да приемем че е така. в какво се състои поправката забелязал съм и друго - знаете как звучи един дистър или овердрайв когато се включи в пулт без кабинет симулация нали? е през чистия канал на кубето звучи така не мога да схвана защо. нали си е китарен говорител уж и се налага да го оправям с еквалайзер. магии........ Цитирай
Beio Отговорено Юни 24, 2005 Отговорено Юни 24, 2005 знаете как звучи един дистър или овердрайв когато се включи в пулт без кабинет симулация нали?е през чистия канал на кубето звучи така Значи чистия канал на кубето ти е достатъчно чист Може би знаеш, но аз да кажа - през "мръсния" канал с мъничко гейн обикновено звучи по-добре А за поправката - ами гледай кабелите да са с оплетка, пробвай също и да включиш нещата в някоя друга стая у вас, да не би да е от някакви вълни... също можеш да се допиташ и до корпорация Н-Аудио, да не би да не са заземени както трябва камиончетата... дано да се оправи Цитирай
IvanDTr Отговорено Юни 24, 2005 Отговорено Юни 24, 2005 Не искам да те наскърбявам много, но проблемът ти е голям. Отлепена ти е шпулата на говорителя, а това, ако питаш мен значи - нов. По принцип има хора, които отлепят шпулите и после ги залепят отново, но след това звука за мен вече не е същият. Това е. Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 25, 2005 Автор Отговорено Юни 25, 2005 Не искам да те наскърбявам много, но проблемът ти е голям. Отлепена ти е шпулата на говорителя, а това, ако питаш мен значи - нов. По принцип има хора, които отлепят шпулите и после ги залепят отново, но след това звука за мен вече не е същият. Това е. ами значи оправих проблема. бутнах китарният еквалайзер и взе че изчезна тоя шум. намалух последното - мисля че 3,6 беше на минимум добре де, ако беше отлепена щеше да звучи така и на драйва на кубето, а и на чиста китара също Цитирай
IvanDTr Отговорено Юни 25, 2005 Отговорено Юни 25, 2005 Просто си намалил нивото и за това е изчезнал шума. Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 25, 2005 Автор Отговорено Юни 25, 2005 Просто си намалил нивото и за това е изчезнал шума. това значи ли че тая шупла е наред, или точно обратното Цитирай
wessy Отговорено Юни 25, 2005 Отговорено Юни 25, 2005 пич знам от какво е точно от тоци е. и аз го имах тоя проблем. пробвай да си включиш кубето в заземен(занулен) контакт при мен така са оправиха нещата. също така може и да е от адаптера. пробвай с батерии да си пуснеш външните ефекти. аз питах и техник за тфа нещо. каза че ималко някфи галванически връзки ае не фанах много ама първо пробвай с батерии после пробвай със занулен контакт а да и третото е да пробваш да си обърнеш захранването на кубето(да го включиш в контакта на обратно) при мен са опрайха нещата със занулен контакт Цитирай
Recommended Posts