Old_Shetarhand Публикувано Юни 21, 2005 Публикувано Юни 21, 2005 абе пичове кво подяволите значи N.H.? и как се прави? щото си дръпнах една песничка на Сатриани и там го има тва и не мога и не мога да го докарам помогнете молим ви се Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 21, 2005 Отговорено Юни 21, 2005 Natural Harmonics предполагам говориш за началото на самър сонг? познах ли значи удряш струната с перото и в същия момент я чукваш с възглавничката на пръста на посоченото прагче, така че да не не утихне ами да остане пищящ тон не се притеснявай - с повечко упражнения се получава Цитирай
DILETANT Отговорено Юни 21, 2005 Отговорено Юни 21, 2005 Трябва да значи Natural Harmonic или натурален флажолет. На акустична китара е на 5,7 и 12 прагче или там където обикновенно са точките на грифа. На електрическа става и на 4-то и въобще пробвай където се получи Цитирай
wolfgang Отговорено Юни 21, 2005 Отговорено Юни 21, 2005 Natural Harmonicsпредполагам говориш за началото на самър сонг? познах ли значи удряш струната с перото и в същия момент я чукваш с възглавничката на пръста на посоченото прагче, така че да не не утихне ами да остане пищящ тон не се притеснявай - с повечко упражнения се получава така обяснено това е A.H. - "изкуствен" флажолет Цитирай
jFog Отговорено Юни 21, 2005 Отговорено Юни 21, 2005 Точното място по грифа можеш да го намериш като допреш съвсем леко(с любоФ) струната и без да отделяш пръста даго раздвижиш нагоре надолу като в същото време удряш и с дясната ръка ъф корс на 5 и 12 прагче са най лесните флажолети.Точно върху прагчето са,по принцип е невъзможно да не можеш да ги извадиш.Горедолу като тях трябва да звучат и другите които търсиш.Проби и свободно време . Гуд Лак Цитирай
hypermusic Отговорено Юни 22, 2005 Отговорено Юни 22, 2005 wolfgang Публикувано на Jun 21 2005, 09:58 PM QUOTE (stratocaster @ Jun 21 2005, 08:46 PM) Natural Harmonics предполагам говориш за началото на самър сонг? познах ли значи удряш струната с перото и в същия момент я чукваш с възглавничката на пръста на посоченото прагче, така че да не не утихне ами да остане пищящ тон не се притеснявай - с повечко упражнения се получава така обяснено това е A.H. - "изкуствен" флажолет стига бе пичове natural harmonics-DILETANT Публикувано на Jun 21 2005, 08:46 PM Трябва да значи Natural Harmonic или натурален флажолет. На акустична китара е на 5,7 и 12 прагче или там където обикновенно са точките на грифа. На електрическа става и на 4-то и въобще пробвай където се получи artificial harmonics-прави се с перо и "месцето" на палеца pinch harmonics- значи удряш струната с перото и в същия момент я чукваш с възглавничката на пръста на посоченото прагче, така че да не не утихне ами да остане пищящ тон Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Юни 22, 2005 Автор Отговорено Юни 22, 2005 мда за Самър сонг ебе мисля че схванах как се прави сега е въпросът и аз да го направя Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 22, 2005 Отговорено Юни 22, 2005 бе не знам как се казва, ама е супер лесно........ Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Юни 22, 2005 Автор Отговорено Юни 22, 2005 бе не знам как се казва, ама е супер лесно........ ееееее лесно лесно,ма като има от къде да го видиш или някой да ти го покаже......... ина4е ако се мъчиш кат мене -"HOME ALONE" шансовете да го напраиш са къде къде по малки Цитирай
Black Bird Отговорено Юни 22, 2005 Отговорено Юни 22, 2005 бе не знам как се казва, ама е супер лесно........ ееееее лесно лесно,ма като има от къде да го видиш или някой да ти го покаже......... ина4е ако се мъчиш кат мене -"HOME ALONE" шансовете да го напраиш са къде къде по малки сам е по сладко! Цитирай
wolfgang Отговорено Юни 22, 2005 Отговорено Юни 22, 2005 wolfgang Публикувано на Jun 21 2005, 09:58 PM QUOTE (stratocaster @ Jun 21 2005, 08:46 PM) Natural Harmonics предполагам говориш за началото на самър сонг? познах ли значи удряш струната с перото и в същия момент я чукваш с възглавничката на пръста на посоченото прагче, така че да не не утихне ами да остане пищящ тон не се притеснявай - с повечко упражнения се получава така обяснено това е A.H. - "изкуствен" флажолет стига бе пичове natural harmonics-DILETANT Публикувано на Jun 21 2005, 08:46 PM Трябва да значи Natural Harmonic или натурален флажолет. На акустична китара е на 5,7 и 12 прагче или там където обикновенно са точките на грифа. На електрическа става и на 4-то и въобще пробвай където се получи artificial harmonics-прави се с перо и "месцето" на палеца pinch harmonics- значи удряш струната с перото и в същия момент я чукваш с възглавничката на пръста на посоченото прагче, така че да не не утихне ами да остане пищящ тон цитираш ме от 2 треда, а аз казвам все едно и също :-))))) естествените са на(д) ключовите позиции, когато само пипаш струната технологично обяснено "цепиш" вибрацията на струната на кратни обертонове, като носещата честота не се променя не става на всякъде (само на места, където има определена кратност при деленето на струната по дължина) абсолютно същото е при изкуствените флажолети, само дето пипаш струната буквално при удара на перцето и точно до него става на всякъде (в смисъл без значение кой тон и на коя струна свириш) Цитирай
Steve_Vai Отговорено Юни 22, 2005 Отговорено Юни 22, 2005 Налби е прав - сам е по-сладко! Отдели малко време, помъчи се. Иначе какъв е смисълът да разпитваш това или онова как се прави. Свирене му е майката. И бащата при добро желание :green: Айде успех! :hello: Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Юни 23, 2005 Автор Отговорено Юни 23, 2005 еееее съгласен съм че сам е по сладко и аз дълго време се мъчех самсамо че си мисля че не е нужно да си губиш толкова време да се опитваш да свириш нещо като може някой да ти го покаже или обясни,да го направиш за двойно по малко време и за останалото време да правиш нещо друго което ти е полезно за китарката и мисля че така ще се напредне значително по бързо Цитирай
peshoy2k Отговорено Юни 23, 2005 Отговорено Юни 23, 2005 еееее съгласен съм че сам е по сладко и аз дълго време се мъчех самсамо че си мисля че не е нужно да си губиш толкова време да се опитваш да свириш нещо като може някой да ти го покаже или обясни,да го направиш за двойно по малко време и за останалото време да правиш нещо друго което ти е полезно за китарката и мисля че така ще се напредне значително по бързо You're not a Jedi yet или както беше казала Айшето на чужденците, издирващи мъж й, че му дали предплата за плочките в банята - The Master is not here. Иначе, :think: не става за един ден таз работа. Ти мани флажолетите, после ше видим кое е мъчно като почнеш с арпежите :guitar: Цитирай
Recommended Posts