Jump to content
Българският форум за музиканти

Кажете си мнението за това


salt

Recommended Posts

Преди 2 дена започнах да правя някаква музичка но не знам какво се получи като стил.Някои може ли да го характеризира и да каже дали съм подходил адекватно към композицията.Чакам предложения.Мисля това да стане песен дует за мъж и жена .Страхувам се кантото да не заприлича на "Крадена любов", защото ритъма на мелодията която мисля да сложа е почти като на "Крадена любов", но мисля че често се случват прилики в ритмичен план.Мился също че басът не е подхидящ като бленда и че е монотонен инструментала като цяло.Как мога да го развия така че да не звучи еднакво.Ако сложа повече бек вокали това дали ще помогне.И....динамиката.Ако всичко звучи равно(компресирано) гадно ли ще звучи,защото напоследък всички комерсиални песни които слушам нямат почти никаква динамика,звучат напомпено,пробивно.Още едно нещо върху което си мислех .Струва ми се че на припева съм използвал много зловеща хармония(минорна тоника и понижена мажорна доминанта(ако може да се нарече доминанта вече ) или Dm и Аb maj).Не знам дали стои добре.И може би трябва да обогатя хармоничният план,защото всичко се върти около две функции. ;)

Ако искате чуйте аудиото ТУК

Редактирано от salt
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не качвай така... слагай музиката в някой сайт от който може да се слуша онлайн, като putfile.com примерно

така е доста неудобно

Редактирано от LOE
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен лично не ми харесва "пропадането" на баса в припева.

bV може да се разгледа като локрийска заемка. Заради тритонуса между основите при това малко нетипично последование, повтарянето на I - bV е неопределено и тонално неубедително "лутане", но може би това е целта. Ако решиш, би могъл примерно да добавиш IV и/или V, което би определило bV по-скоро с водещ характер към съответния диатоничен акорд (напр. в субдоминантовата тоналност е като N).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.