PlamenM Публикувано Януари 30, 2008 Публикувано Януари 30, 2008 Здравейте уважаеми лютиери.. От известно време ми се върти в главата следната идея/желание.. Преправяна на стара китара ( правена от БГ майстор) тип фендер, която да бъде направена на фретлес и ако може да бъдат нарисувани на грифа прагчета( или знаци?) с кома подобно на саз,баглама ( тука сигурно бъркам терминологията )...кой би се съгласил на подобен експеримент , склонен съм да финансирам проекта )) Цитирай
anadem Отговорено Януари 30, 2008 Отговорено Януари 30, 2008 Мислех да пускам тема по въпроса, но в последно време все се събира много работа и няма как. Нещо подобно ми изработи Аурелиано пак преобразяване (но не съвсем) на стара БГ талпа и резултата не е зле, ако искаш пиши ми ЛС за още инфо, а обещавам до няколко дни да пусна тема с подробности. Все пак да не е без никакви доказателства, ето една снимка: Цитирай
BlueZone Отговорено Януари 30, 2008 Отговорено Януари 30, 2008 Аз съм си правил фретлес китара, обаче според мен такова чудо с метални струни не става, освен ако не се свири с лък, щото няма никакъв състейн. Види ми се доста по-разумно да е с найлонови струни, за да има смисъл цялото занимание. Цитирай
vurbito Отговорено Януари 30, 2008 Отговорено Януари 30, 2008 Е добре директно грабете електрически цигулки. Цитирай
anadem Отговорено Януари 30, 2008 Отговорено Януари 30, 2008 @Chrysalid Абсолютно си прав за състейна, все още не съм пробвал с flatwound струни да видя каква промяна ще има. Но все пак и така с обикновени струни има своя чар, а с много лек драйв се изкарва много Морфински саунд. Цитирай
PlamenM Отговорено Януари 30, 2008 Автор Отговорено Януари 30, 2008 тази китара която Аурелиано ти е преправил изглежда интересно...можеш ли да сложиш някакви семпли...благодаря Пламен Цитирай
KingdomX Отговорено Януари 31, 2008 Отговорено Януари 31, 2008 (Редактирано) Преди време и аз имах такава идея, но Dikata@ ме накара да се замисля - как ще хващам барета, как ще правя повдигания и глажолети... идеята, която ми пусна, за да пробвам и видя какво е : да си купя няква евтина китара (20-30 лв.) и да и истръгна позицийте, да пробвам, а след това ако пак съм на същия акъл да си поръчвам!!! vurbito@, то цигулка добре, ами и лъкче и смола ли трябва да си купуваме ( 45лв ) Редактирано Януари 31, 2008 от KingdomX Цитирай
Recommended Posts