the_gorer Публикувано Юни 13, 2005 Публикувано Юни 13, 2005 Сегаа... Днес скокнах до Габрово и по съвет на pacman обиколих магазините TCM, в търсене на свещения "дремел" (в търновския не са чували за такова нещо) В два от габровските магазини се продават подобни на Дремел машинки, носещи, разбира се, марката TCM. В първия магазин имаха машинката в наличност и искаха 80 лева за нея. Разгледах я, изглежда солидно, тежко, личи си, че е с метална механика и има еднометров гъвкав накрайник (жило) за достъп до труднодостъпни места! Продава се в кутийка, с набор от 15-20 накрайника. Но цената от 80 кинта ми се стори неприемлива. Във втория магазин нямаха машинки в наличност, но човекът, който продава и консултира клиентите ми обясни, че при тях "дремелите" със все кутия и гъвкав накрайник струват 25 лева. Попитах го защо е тази разлика в цените в неговия TCM и в другия, където ми искаха 80 лева и дали става дума за същите "дремели". Човекът ми обясни, че са същите машинки, но цената е друга, защото собствениците на двата магазина са различни и конкуренцията продава на много по-високи цени. За пример ми даде някакъв телескоп, който в неговия магазин струвал 90 лева, а при лошите - 250. Искам да попитам дали някой си е купувал "дремел" от TCM и дали е имал някакви проблеми с него, защото, доколкото знам, TCM продават преоценени и бракувани стоки, които са претърпели ремонт. Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 13, 2005 Отговорено Юни 13, 2005 Сегаа... Днес скокнах до Габрово и по съвет на pacman обиколих магазините TCM, в търсене на свещения "дремел" (в търновския не са чували за такова нещо) В два от габровските магазини се продават подобни на Дремел машинки, носещи, разбира се, марката TCM. В първия магазин имаха машинката в наличност и искаха 80 лева за нея. Разгледах я, изглежда солидно, тежко, личи си, че е с метална механика и има еднометров гъвкав накрайник (жило) за достъп до труднодостъпни места! Продава се в кутийка, с набор от 15-20 накрайника. Но цената от 80 кинта ми се стори неприемлива. Във втория магазин нямаха машинки в наличност, но човекът, който продава и консултира клиентите ми обясни, че при тях "дремелите" със все кутия и гъвкав накрайник струват 25 лева. Попитах го защо е тази разлика в цените в неговия TCM и в другия, където ми искаха 80 лева и дали става дума за същите "дремели". Човекът ми обясни, че са същите машинки, но цената е друга, защото собствениците на двата магазина са различни и конкуренцията продава на много по-високи цени. За пример ми даде някакъв телескоп, който в неговия магазин струвал 90 лева, а при лошите - 250. Искам да попитам дали някой си е купувал "дремел" от TCM и дали е имал някакви проблеми с него, защото, доколкото знам, TCM продават преоценени и бракувани стоки, които са претърпели ремонт. дремел не съм купувал. и събудил се не съм купувал това за преоценените стоки - вярно е. все пак сме българия > хората в БГ нямат пари > германците пращат камйони евтини боклуци за да задоволят търсенето на стоки с народни цени. хубавото оставят за тях да се върнем на темата - в ресторанта дето бачках имахме кафе машина ТСМ - за 5 месеца се разпадна :think: един приятел си взе МР3 плейър за колата - и той здаде багажа разбира се това не важи за всичко което се продава с тази марка в България, но като цяло си е рисково да купуваш от тези нещица. ако мислиш че няма какво да му се разваля на това чудо - 25 лв не са болка за умиране :twisted: :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: Цитирай
metalhammer Отговорено Юни 13, 2005 Отговорено Юни 13, 2005 братле 7 месеца съм бачкал в магазин ТСМ бягай надалече !! п.с ако искаш подробности пиши на кюто Цитирай
bluesman Отговорено Юни 13, 2005 Отговорено Юни 13, 2005 Момчета ,да си дойдем на думата. Когато става въпрос за високо-оборотни машини неизбежно се налага да се уточни ,че трябва да са конструирани технически грамотно и солидно . Съмнявам се че един уред с цената на евтин миксер може да покрива тези критерии........... Мисля че Дрелел имат три разновидности на тези високо-оборотни машинки. За какво точно мослите да ги ползвате? Ако е за един ,два пъти в годината по-добре си намерете някой познат с такова нещо вместо да го купувате и да ви седи в къщи.За гравюра може да ползвате някоя зъботехническа машина . Най добрият и мултифункционален вариант си остава една оберфреза на Елтос.Към нея може да прикачите жило което се продава отделно ( в Бриколажа ги има). Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 14, 2005 Автор Отговорено Юни 14, 2005 До колко оборота в минута достигат т.нар. "оберфрези"? Защото си мисля, че и сдрелка ще стане номерът, но трябва да се слага редуктор, за да и вдигне оборотите. Цитирай
pacman Отговорено Юни 14, 2005 Отговорено Юни 14, 2005 до ок. 30 000/мин. Но ако си купиш прилична фреза + гъвкажия удължител= доста над 200 лв., което е доста по-скъпо дори от 1 ориг. дремел. Но ако ще ползваш самата фреза редовно-заслужава си. Лично аз съм фен на китайските машинки. Може да не са толкова надеждни, но ако се развалят, поне няма да те е яд, при положение, че струват 3-4 пъти по-евтино от the real thing. а и става дума за хоби-употреба, т.е. не са подложени на постоянно натоварване и .т.н. Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 14, 2005 Автор Отговорено Юни 14, 2005 Пекмане, ти с китайски дремел ли жулиш, дя? Кажи едно-друго за машинката, прави ли проблеми, твърде шумна ли е... Въобще опиши кусурите (със сигурност има такива) Говорих с metalhammer в ICQ и човекът ме светна, че китайските дремели, които се продават в TCM, имат солидно биене на оста и отделно имат навика да се саморазглобяват - падал им нита, който фиксира патронника. Мисля си, че това с нита може да се оправи, но биенето е сериозен проблем, защото машинката става неизползваема за фини работи - а нали това и е предназначението. Отделно, едно такова биене със сигурност ще чупи абразивните накрайници, а това вече е опасно за околните! Може да ослепее някой. 25 кинта не са много пари, но в моя случай ме мъчи разиграването напред-назад до Габрово и то заради нещо, което има вероятност да се повреди веднага след включването. Все пак, може да взема една такава пръдня и да видим дали ще се скапе. А някой да е пробвал с оберфреза и гъвкав накрайник? И какво всъщност представлява наконечника на жилото, искам да кажа направен ли е като писалка и удобен ли е за хващане и работене? Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 14, 2005 Автор Отговорено Юни 14, 2005 (Редактирано) Вижте в ето тази тема от форум каво казва момчето, с ник Veseliq: http://modsbg.com/forum/viewtopic.php?t=94...%F0%E5%EC%E5%EB Той говори за този модел фрезичка: http://www.einhelluk.com/ProductTemplate.a...kintUniqueID=43 Това чудо вдига 35 000 оборота в минута, има си поставка, гъвкав накрайник и струва само 35 кинта. Предполагам, че тази фирма Einhell е голема работа, оти ми звучи по швабски едно такова... :think: PS: Редактирано Юни 14, 2005 от the_gorer Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 14, 2005 Отговорено Юни 14, 2005 :killyou: айнхел праят готини машинки. дъртия има няколко такиа и не са се скапали досега, а бая ги лашка Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 14, 2005 Автор Отговорено Юни 14, 2005 Дааа, аз сега загрях, че Айнхел е супер сериозна фирма и че един фен ми обяснява веднъж да си вземам само техни продукти, щото били железни отвсякъде. Ами ето - това е алтернативата на оригинален Dremel, заебаваме TCM. Но фенът от представителството на Айнхел нещо не вдигал телефона. :wall: Пише го в същия форум. :think: Цитирай
pacman Отговорено Юни 14, 2005 Отговорено Юни 14, 2005 Ми аз нямам дремел. Говорех за китайските неща по принцип- шлайфове, фрези и др. Einhell имат две хоби-серии - Bavaria(жълти на цвят) и Global(зелени). Бавария са китайски(!), а зелените май ги правят някъде в Европата, ама не знам къде. Общо взето има разни фабрики в китай, които си произвеждат определена гама продукти, някоя европейска фирма идва, налага някакъв качествен контрол в/у производството на същите неща, променя ги малко (обикновено само цвета <_>Аз имам такава жълта фреза на Айнхел и засега си работи перфектно. Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 14, 2005 Отговорено Юни 14, 2005 абе бацат си добре. все пак си имат и гаранция ако нещо се обърка и нещата вземат неочакван обрат само внимавай щото няма резервни пръсти с куфарчето Цитирай
Recommended Posts