satan4o Публикувано Януари 28, 2008 Публикувано Януари 28, 2008 (Редактирано) еми мисля 4е тази тема е за този раздел щоту тарамбуката си е вид барабан . тази тема е за вси4ки които сфират на тоз инструмент дори да не са професионалисти постваите тука секви уроци клип4ета мнения за този велик инструмент Редактирано Януари 28, 2008 от kuretza1 Цитирай
христоглисто Отговорено Февруари 6, 2008 Отговорено Февруари 6, 2008 ами да ти кажа що е тва тарамбука на различни места кво ли не четох и съм малко объркан кое точно е дарбука тарамбука,думбек и т.н... но май африканските дървени са джембета, металните и керамичните са дарбуки,а всички те са под наименованието тарамбуки... но както казах не съм съвсем сигурен... както и да е... давам линк към няколко клипчета които са пряко свързани с тези инструменти, а и с перкусиите като цяло. Иначе аз самият се опитвам да свиря на дарбука керамична от няколко месеца http://www.profilesingreatness.com/Home.html а това последното е линк към сайт с линкове към клипчета към добри перкусионисти,каквито са първите два линка които дадох Цитирай
DummTekKa Отговорено Февруари 6, 2008 Отговорено Февруари 6, 2008 ем браво за темата радвам се че чат пат некой се сеща за перкусийките въпреки че има вече такава тема http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=13653 аз съм намислил да прасна една обширна тема за перкусийте , но се не намирам време .... Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Февруари 10, 2008 Отговорено Февруари 10, 2008 ами да ти кажа що е тва тарамбука на различни места кво ли не четох и съм малко объркан кое точно е дарбука тарамбука,думбек и т.н... но май африканските дървени са джембета, металните и керамичните са дарбуки,а всички те са под наименованието тарамбуки Ами то тва май го бях казвал вече но пак ше го повторя тарамбуката е мембранофонен перкусионен инструмент от групата на хенд перкусиите. Хенд перкусии са: тарамбука,бонгоси,конги и тн всички на който се свири със ръка а не с палки. На български се казва тарамбука / без значение от какво е направена керамика,дърво,метал и тн/ това обаче не значи че на всички езици ще използват нашата дума турците и циганите казват дарбука,думбек е тарамбука преведено на английски,тоест всички англо-говорящи казват думбек. Така че става въпрос за един и същ инструмент но си попаднал на названието му на различни езици. Само между джембе и тарамбука има разлика но и двете са в групата на хенд-перкусиите. Цитирай
христоглисто Отговорено Февруари 11, 2008 Отговорено Февруари 11, 2008 Е супер че се изясниха тия работи А знае ли се кви са разликите между тарамбуката и джембето? Аз лично доколкото съм наблюдавал основната разлика е че при керамичните и металните водеща роля имат ударите с пръстите и това е напълно логично защото имат ръбове а и някои метални - стърчащи болтове. А докато дървените ръбчето им е издадено нагоре ако ме разбирате и удари с длани по него вървят добре и затова се удря повече с длани ... май май... като при конгите и бонгосите... П.С.: хаха май "дум" е баса на дарбуките,а "бек" е ръбчето , сега ми просветна Цитирай
Радослав Отговорено Февруари 11, 2008 Отговорено Февруари 11, 2008 От и за Христо глиста: 1. 2. 3. 4. http://www.vbox7.com/play:9aed8f0c irie ites Цитирай
христоглисто Отговорено Февруари 11, 2008 Отговорено Февруари 11, 2008 (Редактирано) Междудругото искате ли като се оправи времето да се съберем в някой парк и да разцепиме? То много отдавна имаше една такава тема на Радослав... Даже може да въвлечем и някви с други перкусии.. аз примерно мога да довлека едни claves(дървени пръчки, не знам точно на БГ как са) и един триъгълник та и някви не много добри(не че аз съм много добър) да се включат в ритъма с по-простичките инструменти за богатство на звук... уаа .. и някой минава и вика "яко" и аз му викам "зимай" и тракай хахаа мисля че може да стане много готско Редактирано Февруари 11, 2008 от христоглисто Цитирай
DummTekKa Отговорено Февруари 11, 2008 Отговорено Февруари 11, 2008 ам тва лято дет мина доста пати го правихме това сякви тарамбуки ,тъпан , свирки разни, маракасита диджеридуу маса инструменти нямам тъпрмение да се стопли времето да прайм парт ту кам се събираме ще пиша кога и каде Цитирай
христоглисто Отговорено Февруари 12, 2008 Отговорено Февруари 12, 2008 йее супер, ама аз не съм бил, а кажи верно като има събирания нямам търпение Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Февруари 13, 2008 Отговорено Февруари 13, 2008 Не е чесно DummTekKa все без мене се събирате Цитирай
DummTekKa Отговорено Февруари 13, 2008 Отговорено Февруари 13, 2008 маа аре ве Аладинее потъркай лампата и кажи на духа да те телепортира тука за един дръм бръм съркал Цитирай
Recommended Posts