alexthegreat Публикувано Юни 9, 2005 Share Публикувано Юни 9, 2005 Привет на всички, от известно време се чудя как се получава този ефект: удряш някакъв здрав акорд и оставяш звукът да затихне, но в затихването звъкът се променя - "изтънява" някак си до писък преди да затихне окончателно. Някакво подобно на лека микрофония. До колкото съм гледал/слушал, май НЕ е с тремолото или нещо подобно, защото не се променя звъкът както при баране на ръчката. Просто си е от самосебеси някак.... Та се чудех дали е функция на определен ефект (камионче) или някой бара нещо зад "бара" т.е. пипа по пулта след китариста..макар че е често срещано по концерти и е трудно този пич да разбере кога китарджията иска да го постигне това. Та ако някой може да даде инфо, ще съм благодарен Мерси Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Glacierise Отговорено Юни 9, 2005 Share Отговорено Юни 9, 2005 Получава се така нареченият "Feedback" - звукът от китарата индуцира трептене в по-горните струни, които зазвучават и така се получава този висок звук. Можеш да си го направиш у вас, ако надъниш яко амп-а и приближиш китарата до говорителя, треснеш един як акорд и оставиш да затихне Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alexthegreat Отговорено Юни 9, 2005 Автор Share Отговорено Юни 9, 2005 Хмм... сигурно си прав ама това е при свирене на живо (макар че не съм забелязал китаристът да тича до колконите, когато иска да постигне този ефект) А ако записва в студио и ползва само слушалки как да стане? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
peshoy2k Отговорено Юни 9, 2005 Share Отговорено Юни 9, 2005 ако записва в студио и ползва само слушалки как да стане? feedback симулация и на живо и където си искаш ама не е много цвете Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NitroBGA Отговорено Юни 9, 2005 Share Отговорено Юни 9, 2005 И аз съм се чудил, надявам се да говорим за едно и също нещо. Ако е така - супер, ама го нямам на зуума. Feedback - обратна връзка (ел-техн.) и се използва като "брой повторения" на сигнала от delay-a. Кажете с какъв ефект може да се постигне (например на финала на парчето) Мерси Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
peshoy2k Отговорено Юни 9, 2005 Share Отговорено Юни 9, 2005 ми аз по едно време имах корг и той имаше такава симулация, обаче с др ефект не става, абе отваряш тона и волюмето отиваш до колоната и тва е или ако имаш записвачка и като удариш тона записваш и пускаш да се врътка ама пак не е същото Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hypermusic Отговорено Юни 9, 2005 Share Отговорено Юни 9, 2005 Никви симулации не ти трябват- при определено ниво на гейна и на volume то си се получава от самосебе си. Трябва да се експериментира с тва на каква позиция(далечина, ъгъл) да застанеш от усилвателя в зависимост от това кога искаш съответния висок тон да прозвучи. Със смяната на ъгъла, с който стоиш към усилвателя се сменя и pitch-а на тона.Иначе дори и да си на разстояние от комбото пак можеш да получиш ефекта с усилване на гейна примерно.За по продължително звучене на feedback-а аз лично заставам до усилвателя и подпирам главата на китарата до горната му част или отсрани на говорителя (така се получават някви допълнителни обертонове). Естествено тва със симулациите е по-лесния вариант, обаче според мен се получава леко стерилно, пък и ограничава Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ohial Ixela Отговорено Юни 9, 2005 Share Отговорено Юни 9, 2005 nitroBGA aз съшо съм със зуум и си се получава и без симулация така наречения 'Feedback'...обаче ти зависи от драйва,от волюма и от тона => и от адаптерите и от китарата ае става си с яку волюм и гейн Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hypermusic Отговорено Юни 9, 2005 Share Отговорено Юни 9, 2005 МММДаааа, аз като малък имах една кремона (най-добрите адаптери ) и все се чудих що нещо не ми се получава, излизаше високо честотен звук тип "забравих си китарата до усилвателя" Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Crimson Отговорено Юни 9, 2005 Share Отговорено Юни 9, 2005 Преди време и аз му се кефих на тоя ефект ама като се пробвах да го направя първия път ми се е*а майката на ушите Затова един съвет от мен:като се пробваш да правиш "feedback" не прекалявай с усилването, 'щото става .... доста неприятно Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts