Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, може да ви се стори наивно но искам да попитам нещо. Любител китарист съм и имам и компютър с ХР. От София съм и може ли някой от форума да ми помогне в следното. В рамките на 1-2 срещи за по 1-2 часа някой да ми покаже на някоя програма ,как да си запиша китарата, да сложа барабани и бас,семпли ли се казва,миди ли-не съм на ясно/моля не ме иронизирайте-човек на години съм/и всъщност да си запиша моя мелодия. Тя ще бъде за мое ползване,нито демо ,нито нищо. Просто имам мелодии в главата си и искам да ги материализирам. Програми има в Нета и мага да ги намеря и от приятели, но искам да седна/ с лист и молив/ на някое РС-може и в къщи,някой да ми покаже визуално- копчетата, плъзгачи сливане и прочее. Склонен съм и да заплатя за такова обучение.Видях курсове за тонрежисьори за 300 лв.два месеца, но не ме устройват ако не са събота и неделя, по причина, че работя по 10 часа на ден. Видях също , че има много знаещи хора, които си записват в къщи сами. Просто искам да видя.

С уважение Г.

Отговорено

Мисля, че за час-два няма да можеш да научиш кой знае какво. Най-много да се объркаш съвсем:recourse:

Има една книжка на Адриан Георгиев, но не помня заглавието. Нещо от сорта-"...компютърно музициране" или нещо такова. Малка е , но би ти била по-полезна от един или два часа обяснения. написана е доста просто, с примери и картинки:) И струваше (примерно) 7-8 лв. Имаше я в музикалната книжарница до Народния театър.

Успех :metalist:

Отговорено

Благодаря, ако някой я има купувам е веднага а още утре ще проверя, дано работи в събота книжарницата.

Отговорено

Здравейте, пак ще помоля за снизхождение но съм в началото на това хоби.Като четящ човек :punk_guitar: днес си купих от Славейков книгата "Компютри и музика" и на 18 стр.прочетох"...ако използваме аналогов миксерен пулт, който се включва към линейния вход на зуковата карта..."..."този пулт ни позволява да използваме по-качествени микрофони, удобен е за акустичен контрол/мониторинг/ и предварително смесване на няколко източниса звук..."-Край на цитата.

Та въпросът ми е ?-нужно ли е да купувам такъв миксерен пулт, като не зная какво е това чудо-какъв да бъде и за колко пари може да се намери?.

И второ-търся споменатите програми в книгата-Cubasis VST, Cubasis Notation,Sound Forge 6,0.WaveLab 4.0.

Може ли някой да помогне със съвет и информация. Моля още веднъж за разбиране-сега навлизам в това хоби. Не съм музикант а любител китарист, като хоби. Професията ми е хуманитарна, далеч от музиката.

С уважение към всички-Г.

Отговорено

Тази книжка е доста стара като издание - 1994, което я прави малко или много неактуална.

Настоящите версии на тези програми са (по хронология): Cubase SX 1, 2, 3 и Cubase 4.

Според мен ти трябва просто един Cubase и някакъв виртуален инструмент - Kontakt 2 за почти всички инструменти и Battery 3 за барабаните.

Аналогов миксер няма да ти трябва, стига да имаш читава саундкарта, по-възможност с микрофонен преамп. Разгледай този сайт - има сравнително добри и евтини решения.

Отговорено

Благодаря, приятелю, на книгата пише 2003, явно съм се минал малко,но не разбирам.Аз си мисля, че ако имам нещо като миксерен пулт, мога да си включа китарата и микрофон , да свиря и пея и този общ сигнал да влезе в компютъра. Дали пък не опростявам нещата? Явно трябва да започна от А е Б,, че като чуя миксер не ми е много ясно какво прави???? :oops: Виждам , че има във форума продават,ама като не знам. Иска ми се да отида при някой музикант и срещу бутилка водка да ми каже: това е това, онова е онова и това е.къде ли да отида???

Отговорено

Гацо , въпреки че не съм професиналист в записи и т.н. смятам че мога да ти помогна поне в началото с някой съвети . Потърси ме вечер на скап dedomito1 .