Gatzo Публикувано Януари 18, 2008 Публикувано Януари 18, 2008 Здравейте, може да ви се стори наивно но искам да попитам нещо. Любител китарист съм и имам и компютър с ХР. От София съм и може ли някой от форума да ми помогне в следното. В рамките на 1-2 срещи за по 1-2 часа някой да ми покаже на някоя програма ,как да си запиша китарата, да сложа барабани и бас,семпли ли се казва,миди ли-не съм на ясно/моля не ме иронизирайте-човек на години съм/и всъщност да си запиша моя мелодия. Тя ще бъде за мое ползване,нито демо ,нито нищо. Просто имам мелодии в главата си и искам да ги материализирам. Програми има в Нета и мага да ги намеря и от приятели, но искам да седна/ с лист и молив/ на някое РС-може и в къщи,някой да ми покаже визуално- копчетата, плъзгачи сливане и прочее. Склонен съм и да заплатя за такова обучение.Видях курсове за тонрежисьори за 300 лв.два месеца, но не ме устройват ако не са събота и неделя, по причина, че работя по 10 часа на ден. Видях също , че има много знаещи хора, които си записват в къщи сами. Просто искам да видя. С уважение Г. Цитирай
fernandes Отговорено Януари 18, 2008 Отговорено Януари 18, 2008 Мисля, че за час-два няма да можеш да научиш кой знае какво. Най-много да се объркаш съвсем Има една книжка на Адриан Георгиев, но не помня заглавието. Нещо от сорта-"...компютърно музициране" или нещо такова. Малка е , но би ти била по-полезна от един или два часа обяснения. написана е доста просто, с примери и картинки И струваше (примерно) 7-8 лв. Имаше я в музикалната книжарница до Народния театър. Успех Цитирай
Gatzo Отговорено Януари 18, 2008 Автор Отговорено Януари 18, 2008 Благодаря, ако някой я има купувам е веднага а още утре ще проверя, дано работи в събота книжарницата. Цитирай
Gatzo Отговорено Януари 20, 2008 Автор Отговорено Януари 20, 2008 Здравейте, пак ще помоля за снизхождение но съм в началото на това хоби.Като четящ човек днес си купих от Славейков книгата "Компютри и музика" и на 18 стр.прочетох"...ако използваме аналогов миксерен пулт, който се включва към линейния вход на зуковата карта..."..."този пулт ни позволява да използваме по-качествени микрофони, удобен е за акустичен контрол/мониторинг/ и предварително смесване на няколко източниса звук..."-Край на цитата. Та въпросът ми е ?-нужно ли е да купувам такъв миксерен пулт, като не зная какво е това чудо-какъв да бъде и за колко пари може да се намери?. И второ-търся споменатите програми в книгата-Cubasis VST, Cubasis Notation,Sound Forge 6,0.WaveLab 4.0. Може ли някой да помогне със съвет и информация. Моля още веднъж за разбиране-сега навлизам в това хоби. Не съм музикант а любител китарист, като хоби. Професията ми е хуманитарна, далеч от музиката. С уважение към всички-Г. Цитирай
BlueZone Отговорено Януари 20, 2008 Отговорено Януари 20, 2008 Тази книжка е доста стара като издание - 1994, което я прави малко или много неактуална. Настоящите версии на тези програми са (по хронология): Cubase SX 1, 2, 3 и Cubase 4. Според мен ти трябва просто един Cubase и някакъв виртуален инструмент - Kontakt 2 за почти всички инструменти и Battery 3 за барабаните. Аналогов миксер няма да ти трябва, стига да имаш читава саундкарта, по-възможност с микрофонен преамп. Разгледай този сайт - има сравнително добри и евтини решения. Цитирай
Gatzo Отговорено Януари 20, 2008 Автор Отговорено Януари 20, 2008 Благодаря, приятелю, на книгата пише 2003, явно съм се минал малко,но не разбирам.Аз си мисля, че ако имам нещо като миксерен пулт, мога да си включа китарата и микрофон , да свиря и пея и този общ сигнал да влезе в компютъра. Дали пък не опростявам нещата? Явно трябва да започна от А е Б,, че като чуя миксер не ми е много ясно какво прави???? Виждам , че има във форума продават,ама като не знам. Иска ми се да отида при някой музикант и срещу бутилка водка да ми каже: това е това, онова е онова и това е.къде ли да отида??? Цитирай
dedomito Отговорено Януари 20, 2008 Отговорено Януари 20, 2008 Гацо , въпреки че не съм професиналист в записи и т.н. смятам че мога да ти помогна поне в началото с някой съвети . Потърси ме вечер на скап dedomito1 . Цитирай
Gatzo Отговорено Януари 20, 2008 Автор Отговорено Януари 20, 2008 Търсих ви но нещо не се виждаме.Ще остане за утре-може би. Цитирай
Gatzo Отговорено Януари 21, 2008 Автор Отговорено Януари 21, 2008 Приятелю, дай ICQ ,че в службата нямам скайп.Или E_mail Цитирай
Recommended Posts