Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Търся някакви in-ear слушалки за изпълнение на сцена, така че да изолиарт максимално външният шум от другите инструменти и колони на сцената, да имат добра резолюция и силен ярък звук до 150 - 180 лв.

Гледах някакви на m-audio за 170 лв някъде, но като се замисля ако инвестирам толкова пари за някави тапи с магнити дали ще си струва.Все пак в българия 150 лв не са малко прари и то за някакви слушалки.Дали си струва защото се вижда че на пазара професионалните неща не са по левче, и колко ще са професионални, не знам?

Модела на м-аудио е IE-10 .

Идеи ? На Sennheiser не намерих това което ми трябваше.Някакви идеи ?

Отговорено (Редактирано)

На мен също ми е интересна темата - и аз търся такъв тип мониторни слушалки - in-ear monitoring system.

До колкото знам, този тип слушалки имат силиконово покритие, което филтрира външния шум с около -60db.

Ако някой знае нещо по въпроса, нека пише - цени, марки и т.н.

300px-InEarMonitors.jpg

Редактирано от Ивелин
Отговорено (Редактирано)

Тези слушлки shure не мога да разбера с колко Db редуцират външният шум?

В сайта на shure не намерих в спецификациите такава информация.Имаш ли някаква идея, или не знаеш?

Някакви другипредложения за марки и модели на същата цена?

Тези на м-аудио които съм си харесал пише че "свирят" до 13 KHz.Явно не са hi-fi и не е това идеята ми, но поне пише че редуцират шума с 26 Db.Това достатъчно ли е, ако ще се изплозват за сцена,където си заобиколен от барабани и кубета?

Искам да питам Dylan_101, твоите слушалки със сменяем кабел ли са , щото нали рабираш ако се прецака нещо после ти гръмват праите, а тези на м-аудио пише че се сменял?

Редактирано от salt
Отговорено (Редактирано)

Препоръчвам ти да се поинтересуваш от продуктите на SENNHEISER в тази област. Мисля че ще откриеш отговорите на въпросите които те вълнуват! :bravo:

Успех! :drummer:

Редактирано от Chrysalid
Нарушение на правилото за цитиране на предходен коментар!
Отговорено
Тези слушлки shure не мога да разбера с колко Db редуцират външният шум?

В сайта на shure не намерих в спецификациите такава информация.Имаш ли някаква идея, или не знаеш?

Някакви другипредложения за марки и модели на същата цена?

Тези на м-аудио които съм си харесал пише че "свирят" до 13 KHz.Явно не са hi-fi и не е това идеята ми, но поне пише че редуцират шума с 26 Db.Това достатъчно ли е, ако ще се изплозват за сцена,където си заобиколен от барабани и кубета?

Искам да питам Dylan_101, твоите слушалки със сменяем кабел ли са , щото нали рабираш ако се прецака нещо после ти гръмват праите, а тези на м-аудио пише че се сменял?

Редуцират реално от порядъка на 25-30 дБ, повече към високите честоти, по-малко към ниските. Това мисля не е малко предимство за "вътрешния" сигнал пред "външния". Шумоподтискането зависи и от материала на уплътнителите. При shure e2c има 3 различни вида (пяна, силикон (флекс) и супер флекс) с 3 различни големини. Силиконовите са прекалено твърди, пяната дращи, но супер флексовете са идеални.

Подтискане на външен шум -60 дБ ми се струва по-скоро добро пожелание отколкото реалност....

Проблема с "до 13 KHz" го има и при shure-овете. Освен това честотната им характеристика е доста далеч от линейна, но това е положението при всички слушалки без изключение.

Кабелите не са сменяеми и това вече ми направи проблем. По принцип са здрави и дебели кабели, но от телесните мазнини еластичността на покритието има изчезва и се напукват. Модел със сменяеми кабели е много добра идея.

Отговорено

Ok.Това вече е друго.значи май ще се ориентирам към м-аудиото.Щото ако ми се скъса кабелчето няма да ги хвърля.