rocka_rolla Публикувано Юни 3, 2005 Публикувано Юни 3, 2005 (Редактирано) Знам, че звучи смешно , но някой знае ли откъде мога да си намеря месингово парче, за да си изработя масивно мостче за бас. Проблемът е в това, че ширината на грифа не е стандартна. Иначе съм пробвал със мостче фендерски размер и не стана. Не върви да го модифицирам, така че май ще трябва да си правя сам. Идеи? Редактирано Юни 3, 2005 от rocka_rolla Цитирай
pacman Отговорено Юни 4, 2005 Отговорено Юни 4, 2005 Предполагам, че ще ти е по-лесно да намериш алуминий. Напоследък се използва все по-често, много качествени струнници се правят от Al, напр. някои Hipshot. Можеш да потърсиш в магазините за мебелен обков. Има алуминиеви и бронзови дръжки за шкафчета, които мисля ще ти свършат работа Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 4, 2005 Отговорено Юни 4, 2005 по принцип се прави от слонова кост. аз си бях купил преди от словакия две - три малки дъсчици и правих на разни кухарки мостчета. ама то това което си го купил е по-тясно или по-широко? с едни часовникарски пилички много лесно се прави Цитирай
pacman Отговорено Юни 5, 2005 Отговорено Юни 5, 2005 Ъъ аз май се пообърках, ти говориш за горно мостче, така ли? В Раизинг Форс мисля че имаше такива unslotted, т.е. на които не са направени прорезите за струните. Но май че имаше само пластмасови. Цитирай
разбойник Отговорено Юни 6, 2005 Отговорено Юни 6, 2005 Можеш да си купиш месинг с правоъгълно сечение на метър. Продава се в магазини за мебелен обков, кантове и пр. Ако си в София виж в магазина на фирма "ИСТРА", намира се на ул. Нишава. Аз си бях взел оттам, имаха различни сечения, листове, както и материал на килограм. Цитирай
rocka_rolla Отговорено Юни 8, 2005 Автор Отговорено Юни 8, 2005 Става дума за долно мостче. Казах, че съм пробвал фендерски тип, и не съвпадна, беше по-широко, толкова, че ако сложех струни сигурно щяха да излизат извън грифа (сигурно като са го правили са имали предвид да е триструнен бас ). Мерси за отговорите. При първа възможност ще проверя в този магазин. Цитирай
Recommended Posts