Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Ами да но Ямахата виждам че като цяло няма добро отзиви ... НС10 тея старите ги водят кофти макар че уж стандарт били а тея HS в описанието пише е са подобрени десятки ...

А за кабелите имах предвид този - http://www.monstercable.com/productdisplay.asp?pin=2315

Мисля че тои свързва монитора към звуквата карта нали.Не знам само в самия монитор същия жак ли влиза ( щото има вход за такъв жак ) или влиза в другия вход - по големия които е друг . Разбирам че може и да няма голям смисъл но щом " позлатения по малко разваля " звука пак си заслужава значи.

А ако наистина разликата от Техникса с обикновенните колони и мониторите е само 10 % ... направо се обезсърчих.Честно ли ? ;)

Отговорено (Редактирано)
А ако наистина разликата от Техникса с обикновенните колони и мониторите е само 10 % ... направо се обезсърчих.Честно ли ? ;)

E, то при звуковъзприятието по принцип всичко е субективно, но там някъде.

Редактирано от Dylan_101
Отговорено

За мен KRK и Ямаха NS10 нямат абсолютно нищо общо ама както написа Дилян то слуховото възприятие е

субективно, но от всички 3 комплекта монитори които имам най са ми удобни Алесис МК2, а са най ефтините, просто най съм им свикнал

или както беше казъл Сънчо всичко е на вкус, слушаш харесваш и взимаш, тва е :icon_shithappens:

Кво го мислите толкова :greenangel:

• 3 weeks later...
Отговорено

Ами аз взех че си взех :thumbs_up: мониторчета вече - КРК РП6 . САунда е друга планета,но изисква навикване . Искам да питам как се настроиват ниските тъи като отзад има за настроики само на обшия волум и високите а за ниски няма настроики.В инструкциите обаче пише че може да се настроиват ... Някаква помощ ?

Отговорено

Ниските зависят от това, на какво място и разстояние от стена се намират мониторите.

Потенциометъра за високите служи за евентуална компенсация в зависимост от акустиката.

Прочети документацията по-внимателно :thumbs_up:

Отговорено

Да да аз това го знам - за отраженията и регулирането чрез ниските ама си помислих че има пряко нагласяне на ниски.Но загрях че те говорят за субуфера на КРК - тоест инструккциите са писани предвид че притежаваш комплект с уфер :hysterical: .

Отговорено

То на цялата RP серия документацията е едно и също книжле :hysterical:

Пък и по принцип за RP-5 и RP-6 е строго препоръчително да има и субуфер.

Отговорено (Редактирано)

Наистина баса на КРК6 в сравнение с голямата ми уредба която ползвах до сега и съм и свикнал е много по слаб и съм доста объркан в момента ... Дали наистина е по добре да взема суб. Аз по принцип смятах крк8 да взема но от дуга страна стаята ми е 3 на 4 а големите монитори рзбрах че трябва повече да се усилват за да излезе реалния звук ,а това не ме устроива в тая малката стая ... Но сега пък басите не се усещат много ... Деазнам.Чудя се дали да не правя музиката на голямата си уредба а миксинга на мониторите ...

Редактирано от MEDELLIN
Отговорено

Абе мен ако питаш, субуфер не ти трябва, освен ако не държиш да се занимаваш професионално с миксинг.

Аз си бачкам на RP-5 без субуфер и като си слушам после контролно нещата в професионално студио и са си ок.

Естествено всичко го гледам на най-различни аналайзери, така че имам представа какво се случва с ниските като цяло.