stratevcaster2 Публикувано Януари 8, 2008 Публикувано Януари 8, 2008 (Редактирано) Имам въпрос .Отворих китарата отзад , и видях че са само 2 пружини сложих и 3 та та която в РФ ми я дадоха като резервна ( д''ба тия лъжци ) и по прибра ми се тремолото , можете ли да ми препоръчате ( от опит ) дали е по добре да се 4-5 пружините ? ( грешка в заглавието ) Редактирано Януари 8, 2008 от MDFk Цитирай
SomeoneElse Отговорено Януари 8, 2008 Отговорено Януари 8, 2008 3 са съвсем достатъчни. 4 или 5 са вече за екстремни случаи - ако искаш да слагаш много дебели струни в сравнително високи настройки (примерно ми-бемол и нормална ми настройка), които по-малкото пружини не биха могли да издържат. Цитирай
Overdrive Отговорено Януари 8, 2008 Отговорено Януари 8, 2008 и с 5 става много твърдо - най добре си е с 3 май, а пък тремолото колко се прибира регулирай от винтовете на оная металната планка Цитирай
ceco milanov Отговорено Януари 9, 2008 Отговорено Януари 9, 2008 Аз съм с 2 пружини и мисля, че си е добре така. До колкото знам при повече от 3 със струни 9. 42. се разстройва лесно. (някой да ме поправи ако греша, че не съм много сигурен) Цитирай
fluti Отговорено Януари 9, 2008 Отговорено Януари 9, 2008 За разстройването влияние имат много фактори (ключове, струни, нът, самото тремоло и окачването му, качеството и възрастта на пружините и т.н.), но броят на пружините според мен няма връзка с разстройването. Цитирай
Recommended Posts