emancipaciq Публикувано Декември 18, 2007 Публикувано Декември 18, 2007 Хора имам малко тъп проблем ама съм начинаещ и цент нищо не знам.Абе как се слагат струни? Имам акустична Кремона.Ето я Липсва ми 1-ва струна.Купил съм струни ърни бол,мога да я закача долу на магаренцето ама не мога да ги закача горе на ключовете (май така са казваха) Мога да ги мушна от едната страна ама колкото и да бутам не ще да излиза от другата.Помагайте.Благодаря предварително Цитирай
ultramega Отговорено Декември 18, 2007 Отговорено Декември 18, 2007 Здрасти emancipaciq, не искам да те обиждам, но не точно проблемът ти е тъп... И аз съм бил абсолютно начинаещ(не че сега съм кой знае кво де) и не съм имал понятие от нищо, когато ми се е налижило да сменя струни, ама се справих някак си. Нали виждаш как са поставени останалите струни, аналогично трябва да е ис 1-ва. Това , че стуната не иска да се покаже от другата страна на отвора , може да значи че: или отвора е запушен с нещо, или струната е със закривен край и не може да мине, като второто ме съмнява. Така че според мен разгледай отвора през който трябва да мине струната да няма нещо там.... Цитирай
emancipaciq Отговорено Декември 18, 2007 Автор Отговорено Декември 18, 2007 Ам има изглежда тва е вътре в ключа,имам предвид все едно оф не моа да го обясня каточе ли са 2 улея един в-у друг и долния е малко завъртян от едната страна(където влиза) на половина са показва отвора а от другата страна го няма Цитирай
kitaratapesho Отговорено Декември 18, 2007 Отговорено Декември 18, 2007 Това е стара китара, и има някаква вероятност самият ключ да не е читав нещо. Моят съвет е следният - имаш няколко варианта: 1)Молиш някой приятел/роднина/съсед/квото и да е познат, който свири на китара да ти помогне 2)Отиваш в музикалния магазин, от който си си купил струните, носиш китарата и струните и ги молиш да помогнат - не би трябвало да откажат 3)Ръчкаш, въртиш и сучеш, докато стане Успех, Петър Цитирай
emancipaciq Отговорено Декември 18, 2007 Автор Отговорено Декември 18, 2007 Най вероятно ше ида в магазина,мерси Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 18, 2007 Отговорено Декември 18, 2007 Предлагам модераторите да сложат "Важна тема-как се слагат струни"най отгоре в раздел китара.През 2 седмици го четем това. Цитирай
emancipaciq Отговорено Декември 19, 2007 Автор Отговорено Декември 19, 2007 (Редактирано) А успях да я туря ся са чудя да сменям ли и другите (че да не са прее*е нещо) или да изчакам да са скъсат и тогаа Редактирано Декември 19, 2007 от emancipaciq Цитирай
lizardman Отговорено Декември 19, 2007 Отговорено Декември 19, 2007 смени си. хубаво си сменяй, недей чакай да се късат, моля те. ти като цъкаш мач и не искаш да има плондер, дето да лети накриво нали? искаш където пратиш топката-там да отиде. да, ама като се играе с топката и тя се прецаква по малко. сеш'се по някое време требе се сменя, без да чакаш да почне да лети накриво. П.П. не знам дали играеш мач Цитирай
emancipaciq Отговорено Декември 19, 2007 Автор Отговорено Декември 19, 2007 ок почвам и без тва не са сменяни от 10 години пък и то никой не е свирил на нея така че п.п мерси още веднъж Цитирай
Recommended Posts