Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

абе първо да попитам,аз като свиря много ми се потят дланите, и тази която е с перцето(и то почва да ми се "лигави" :angry: ) и тази по грифа!това нормално ли е?и имали нещо което да правя за да намаля това потене поне?и другото е до колко е важен избора на перце? :curse:

Отговорено

потенето няма нищо общо с перото

не си единствен - аз не се потя - но познавам доста такива китаристи

и не им давам да ми свирят на китарата - щото струните отиват на кино много бързо

питай личния си лекар какво трябва да направиш - мисля че разни бани на ръцете помагат - ама как се прави водата - незнам

а може и нищо да не правиш - просто ще сменяш струни по често

което пък е зле за бюджета

Отговорено

а за перцето -- ами има перца които са точно за хора като теб (Clayton правят готини, и почти всички друго имат версии които са със non-slip surface).... Ако все пак полойението е наистина лошо и това не помага, можеш да се позаинтересуваш от Gorilla Snot (около $4.50 по US магазини), което е точно gripping aid и е един вид лепило за перцето...ползвал съм го преди и помага обаче е доста messy и трябва в много малки количества (което значи че бая време кара).....

p1785b-bdbd61bbd10a954ebe4f573460f8a3d9.jpg

Отговорено
абе първо да попитам,аз като свиря много ми се потят дланите, и тази която е с перцето(и то почва да ми се "лигави" :angry: ) и тази по грифа!това нормално ли е?и имали нещо което да правя за да намаля това потене поне?и другото е до колко е важен избора на перце? :curse:

приятелю,ЗАБРАВИ.няма лек срещу това,просто бърши по 4есто ръцете и китарата :headbang:

Отговорено

значи да ходя да си зема такиз перца-релефни?тва сигурно ще има резултат!

щото е кофти да седна да правя някво упражнение било то за загряване,и го правя минута две и трябва да спирам да си бърша ръцете! :headbang: па и ше питам лекарката ми кви бани да си правя!а изобщо има ли някои които тея бани да са му помогнали? :curse:

Отговорено
:angry::curse: а добре де а самите перца?то има триъгълни кръгли,тънки,дебели................................ от ко значение е?

Е тва е лорд ъф дъ гитар в действие. :headbang:

Отговорено
:angry::curse: а добре де а самите перца?то има триъгълни кръгли,тънки,дебели................................ от ко значение е?

ми то като презервативите има черни има тънки, с вкус на незнам си кво, за вагинален, за анален, орален

тва един вид се опитах аналогия да ....... така де

всичките вършат една и съща работа ама усещането е различно, дали за тебе, дали за другите

:think: :headbang:

Отговорено

не бе щото аз имам доста но ползвам само 3-4 които наи ме кефят и са ми най-удобни!въпросът ми бе дали тва е някъв проблем?щото като гледам големите китаристи много много не си сменят перцата,с изключение на тея които докато свирят си ги трошат!

Отговорено (Редактирано)

не мога да разбера кво общо има перцето с потенето. кво ти пука. и аз се потя. миеш си ръцете и тва е.

и спри с тия перца най-накрая. що да е проблем. бахти и изказването раиш ли начи :headbang: какъв проблем е това? :curse: фащай което те кефи

Редактирано от stratocaster
Отговорено

не бе пич,за перцата питам относно свиренето!не потенето :curse::headbang:

в смисал щото един шемет ми разправя че за всеки стил си имало определен вид перца,че трябва да имаш различни перца за различните видове песни и тем подобни

Отговорено (Редактирано)

Така. Аз нещо имам фетиш към перцата и имам една скромна колекцийка от към 50 броя :angry::headbang: Да си кажа некомпетентното мнение.

Относно потенето, ако ти се изплъзва перцето можеш да го надраскаш с остър нож. Правиш няколко напречни дълбоки черни и край с изплъзването и изтърването на перца. Аз лично не винаги си правя, понеже ползвам перца от една матова материя. Гланцирани перца :curse:

А и да не ти пука че се потиш - тъкмо ще имаш тренинг за сцената - там всеки се поти като свиня :angry: :green: Ако ти е кофти за струните си купи Fast Fret.

Вярно е, че за различни неща се ползват различни перца. Също така е вярно и че всеки си има собствени предпочитания. Едни харесват дебели, други дълги :green: Тънките перца дават по-остър тон с по-ясна атака, докато дебелите(2-3мм) имат по замазан звук. Зависи какво търсиш в конкретния случай. Формата на перцето е от значение за това по какъв начин го държиш и каква атака имаш.

Аре че много се задълбах. Просто експериментирай - аз като вляза в музикален магазин и рядко си тръгвам без ново перце :D Ама 90% от времето свиря с едно и също....както и повечето китаристи дето ги слушаш.

Дано съм бил полезен.

Редактирано от AXE
Отговорено

За потенето - миеш си ръцете със сапун преди всяко свирене и няма да ти се изплъзва перцето .Ако пък толкова много се потиш ,просто отвори широко прозореца :headbang:

Перцата нямат значение ,виждал съм много добри китаристи да ползват различни видове .Аз свиря с Dunlop Jazz III - черните .

Отговорено
Така. Аз нещо имам фетиш към перцата и имам една скромна колекцийка от към 50 броя :D:lol: Да си кажа некомпетентното мнение.

Относно потенето, ако ти се изплъзва перцето можеш да го надраскаш с остър нож. Правиш няколко напречни дълбоки черни и край с изплъзването и изтърването на перца. Аз лично не винаги си правя, понеже ползвам перца от една матова материя. Гланцирани перца :D

А и да не ти пука че се потиш - тъкмо ще имаш тренинг за сцената - там всеки се поти като свиня :lol: :green: Ако ти е кофти за струните си купи Fast Fret.

Вярно е, че за различни неща се ползват различни перца. Също така е вярно и че всеки си има собствени предпочитания. Едни харесват дебели, други дълги :green: Тънките перца дават по-остър тон с по-ясна атака, докато дебелите(2-3мм) имат по замазан звук. Зависи какво търсиш в конкретния случай. Формата на перцето е от значение за това по какъв начин го държиш и каква атака имаш.

Аре че много се задълбах. Просто експериментирай - аз като вляза в музикален магазин и рядко си тръгвам без ново перце :lol: Ама 90% от времето свиря с едно и също....както и повечето китаристи дето ги слушаш.

Дано съм бил полезен.

брат,тва наистина ми е полезно,мерси!друг е въпросът дали това което искам се засича с техническите ми възможностите :lol::lol:,но имам достатъчно време, един ден ...................... :lol::lol::lol: