lockfolder Публикувано Декември 15, 2007 Публикувано Декември 15, 2007 Здравейте, искам да изуча техниката slap-бас и предимно гледам клипчета в youtube ама ми се ще по някакъв нотен материал да се движа за да става по-систематично. Има ли някъде такива ноти, упражнения за усвояване на тази техника на свирене? Мерси предварително! Цитирай
lockfolder Отговорено Декември 15, 2007 Автор Отговорено Декември 15, 2007 (Редактирано) мерси предварително!!! pavkata0406@abv.bg aко някой друг знае линк където може да се свалят такива ноти нека да каже Редактирано Декември 15, 2007 от Chrysalid Нарушение на правилото за цитиране на предходен коментар! Цитирай
Svet Отговорено Декември 15, 2007 Отговорено Декември 15, 2007 Ще мога ли да помоля и аз за едно пращане на coda@abv.bg Благодарско Цитирай
Свилен Бас Отговорено Декември 15, 2007 Отговорено Декември 15, 2007 (Редактирано) Свет, пътуват, кажи само дали ги получаваш, че мейла и браузера се ошашавиха нещо и не знам дали е станало? едит: Сега видях - нямаш квота - освободи някво място в мейла си - става въпрос за 7 писма с големина по 5-7 МБ. Редактирано Декември 15, 2007 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
kmfb Отговорено Декември 16, 2007 Отговорено Декември 16, 2007 Имам 2-3 DVD-та както и няколко книжки към тях в PDF. Записвам и предоставям с най-голямо удоволствие, ако някой си хареса нещо: 1) Alexis Sklarevski - The Slap Bass Program 2) Hot Licks - Learn Bass With 6 Great Masters (DVD) 3) Louis Johnson - Bass Lessons (DVD) Има и още някакви неща, пишете на лично ако ви трябват. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Декември 16, 2007 Отговорено Декември 16, 2007 МИ, аз ги нямам и трите - хаха - по скайпа да ти ги дръпна или... Цитирай
Nikifena Отговорено Декември 17, 2007 Отговорено Декември 17, 2007 Alexis Sklarevski - The Slap Bass Program - това е най-добрият видео урок за слап според мен! Има една книжка (намира се в емуле или по торентите) за спал. Казва се: Slap it и върви с аудиотракове. Също в мулето потърси: Yoshihiro Naruse. Това е басиста на небезизвестната японска джаз формация Casiopea (суперпродуктивни, на година вадят по 3 албума). Уроците са му на японски, но човека говори бавно и всичко се разбира И те са доста добри но за по-напреднали И последно. Тези теми за слап, фънк и мънк са говорени не един път тук. lockfolder дай един сърч и ще намериш доста информация за слап Цитирай
kmfb Отговорено Декември 17, 2007 Отговорено Декември 17, 2007 Добре, качих тези трите: !!!!!!!ЛИНКОВЕТЕ СА ПРОТИВ ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА! РАЗПРОСТРАНЯВАЙ ГИ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ!!!!!! За двд-та, обаче, мога само да ги дам за презаписване или аз да ги запиша - за София. Цитирай
Svet Отговорено Декември 17, 2007 Отговорено Декември 17, 2007 (Редактирано) Браво ,браво... Само дивидитата останаха... Редактирано Декември 17, 2007 от Chrysalid Нарушение на правилото за цитиране на предходен коментар! Цитирай
lockfolder Отговорено Декември 18, 2007 Автор Отговорено Декември 18, 2007 (Редактирано) има ли някакъв ефект/процесор с който още повече да се подсилил слап-техниката на свирене? Редактирано Декември 18, 2007 от lockfolder Цитирай
Svet Отговорено Декември 18, 2007 Отговорено Декември 18, 2007 (Редактирано) Ами има ефекти да. По принцип ако си зимаш комбиниран то си пише в описанието че има СЛАП ефект. Има много ефтинки процесорчета като например Zoom 506, който втора ръка върви около 60-80 кинта и има памет за 24 ефекта да си поставиш и има слап ефект в него. Поразръчкай малко из гуугъл и ще намериш голям брой процесори със слап, сигурен съм Успех! Редактирано Декември 19, 2007 от Chrysalid Нарушение на правилото за цитиране на предходен коментар! Цитирай
mexico Отговорено Януари 2, 2008 Отговорено Януари 2, 2008 Да си жив и здрав kmfb!!!! много михареса особено :Slap It! - Funk Studies for the Electric Bass: едно време го имах на касета и все ме беше яд, че тия пусти касети не влизат в компа (дъщеря ми пробва вече...) ЧНГ! Цитирай
Recommended Posts