Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Преди време четох едно резюме за този мокрофон, в което общо взето се казваше, че е доста приличен за цената си. Та, въпросът ми беше някой сблъсквал ли се е с този микрофон или поне от същата серия на тази фирма и какви са му впечетлеенията?

Ето и малко инфо за него - Ц(в)ък :)

Отговорено

точно тоя производител и този модел те интересува или по принцип нещо в тоя ценови диапазон?

аз за този микрофон нищо не мога да ти кажа за други в този ценови диапазон знам това и онова :hysterical:

... а, и за какво искаш да го ползваш - вокали, акуст. китари, е-китари, за всичко и тн ... и това е важно

Отговорено

Ами принципно и двете ме интерсуват и този конкретно и в този диапазон, а ще го ползвам за вокали и акустични китари.

Отговорено

Аз лично имам t.bone SC1100 от този ценови клас и мога да ти кажа че съм доволен от резултатите за глас и акустична китара. Става добре и за флейта както и за други инструменти. Някъде имам съм качвал из нета семпли с него ама трябва да погледна къде и ще пусна линк. В общи линии този микрофон си заслужава парите

Други в този клас са:

Rode NT1-A

Studio projects B1

Studio projects B3

Studio projects C3

MXL 2006

това са микрофоните които най-често се споменават по форуми и ревюта като добри за този ценови клас (разбира се от моите наблюдения - друг може да има други наблюдения).

Този дето ти си показал нито съм го чувал, нито съм мяркал някъде някой да е писал за него - нямам грам представа за него. При Rode или C3 съм почти сигурен че няма да сбъркаш - от това което съм чел разбира се, нямам собствени наблюдения, но страшно много хора ги хвалят.

Най-евтиния микрофон от този тип който се ползва за студийна работа е Technica AT4050, но "малкият му брат" Technica AT4040 е по-евтин и е много близък до него. Сигурно ще ти е скъпичък ама нема все пак си наясно от къде нагоре започва "професионалната лига".

поздрави и дано съм бил полезен

Алекс

Отговорено

Блаогдаря за изчерпателния отговор! Относно този Joemeek JM47, бях чел ревю за него в списанието ProTechnica, където казваха, че за цената си, едвалине бил несравним със опциите си lowcut и -10db както и със своя "топъл" и "мек" звук... Моето мнение и питане тръгна от там.

Имам още един въпрос относно микрофоните T-Bone и фирмата като цяло - каква е по националност каде се произвеждат микрофоните (малко реторичен въпрос) и т.н.

Предварително благодаря! ;)

Отговорено

T-Bone е марка на thomann.de и най-вероятно са китайски. Предполагам копират големи марки и модели ама не мога да ти кажа как го правят защото до сега никога не съм пробвал Neumann или нещо от тоя клас и нямам база за сравнение.

ProTechnica го издава Динакорд и е една голяма рекламна брошура - някой неща превеждат, други раздухват за да си продават нещата. Имай винаги едно на ум като го четеш.