Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с Миди-то


Yiwigi

Recommended Posts

Здравейте,

Имам проблем с миди-то на пианото си Ямаха П-90. Идеята е, че искам да ползвам звуците на пианото, но да просвирвам партията през клавиатурата на някой от синтовете. И тук започва главоблъсканицата: каналите на сенд и рисийв са един и същ...и като свиря на синта си излиза пианото на Ямахата. До тук добре, но не приема какъвто и да било програм чейндж. Нещата обаче се сговнясват още повече - след като превключа звука от самото пиано (и като пипна клавиатурата на Ямахата си свири новият зададен звук), но свирейки от синта не излиза новият взук, ами продължава да свири звук пиано!! Без значение какво пипам по Ямахата, през клавиатурата на синта излиза само звук пиано. След щателна проверка и менкане на всички машини дето имам в комбинация една с друга, стигам до извода, че проблемът следва да се търси именно в Ямахата. Пробвах да я вържа към компа и от там да пусна програм чейндж...без резултат. Пробвах да направя мастър ресет...без резултат. Пробвах още доста много неща и варианти...без резултат.

Да спомена само, че през цялото това време програм чейндж на Ямахата си стои на ОН (разбира се...иначе няма какво да чакам), понеже предполагам, че това ще бъдат част от препоръките. Та не е там дерта...някъде другаде е! Но аз се изчерпах от логични обяснения... помагайте вие.

Някаква идея какъв може да е проблемът? :wacko:

 

П.С. Линк към менюъла на Ямаха П-90 в случай, че някой сериозно се амбицира да помага :slap:

Благодаря предварително :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Send и Receive не могат ли да си сменят каналите ?

ps. Толкова объркан и плосък менюъл не съм чел ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странно , спря Редактирай бутона

 

Та : Изключи Local Control функцията (страница 40 от книжката) . Пише , че от нея се избира дали синта се контролира от неговата си клавиатура или от външна . Там също пише и за смяната на каналите .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвах пак с локал контрол-а... пак без резултат.

Проблем с каналите си мисля, че няма...защото ако не съвпадат...няма да изкарва никакъв звук свирейки през синта. Проблемът е, че изкарва само пиано звук...и нищо друго!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би програмчейнджа на другия синт не праща нещо както трябва ... или поне ямахата не разбира какво и се праща . Имах следния проблем : Синта който управлявах има две групи по 8 банки с 8 пресета . И когато изпратя примерно програм чейдж да отиде на пресет 10 не ми го разбираше ... А при избор на пресет 2 ми сменяше само банката . Така че сега другия въпрос : С какво се мъчиш да управляваш ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Roland XP-50, Korg Triton Classic, Behringer midi-foot controler FCB 1010, и една щайга наречена компютър.

Всичките други неща помежду си работят безотказно...

Преди година някъде опитвайки се да направя същото нещо, нямаше проблеми... сега обаче нещата явно не стоят така.

 

Едит: Опитите да подавам програм чейндж от синтовете го правя от General Midi банките... или от банките с обикновените пачове. Не се и опитвам от банките с комбитата.

Редактирано от Yiwigi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тогава може би трябва да пробваш в банките с комбитата :wacko:

 

Странна работа ... А настройките на синта ? Примерно сенд на канал #1 , рисийв на #2 . А при другата клавиатура сенд #2 и ресийв #1 . Какво ли ги пиша , това сигурно го знаеш , не мога да разбера как така няма да иска ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Връзката между синта и пианото е еднопосочна... от синта към пианото. Първото предава на 1-ви...второто приема па там! И затова все пак излиза някакъв звук... Защо не иска - може би ще остане вековна тайна :wacko:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.