HATE Отговорено Ноември 28, 2007 Автор Отговорено Ноември 28, 2007 Хаха определено благодаря за куража Та баса не фалшивее...момчетата с които свиря за музиканти от доста време и като им обясних за какво става на въпрос казаха че няма проблеми.Като цяло проблема ми е със свиренето след 12-то прагче понеже струните са ми малко високички поради измятането.Не са кой знай колко,но си е неудобно Цитирай
IgniteAll Отговорено Ноември 28, 2007 Отговорено Ноември 28, 2007 Чакай сега.... Лъковидно ли е измятането или е в обратна посока Ако е лъковидно можеш да го коригираш с тръсрода Цитирай
HATE Отговорено Ноември 28, 2007 Автор Отговорено Ноември 28, 2007 Лъковидно е Но тук е проблема..като го коригирам от тръсрода започва да ми опира в парво прагче..за това питах за тази пластмаска която държи струните в началото на грифа до ключовете. От Пловдив съм..ако някой знае някакви магазини ще му бъда много благодарен Цитирай
IgniteAll Отговорено Ноември 29, 2007 Отговорено Ноември 29, 2007 Ако е лъковидно няма страшно... поне не изцяло страшно Ако опира в 1-ви праг значи или прекалено много го натягаш, или има нужда да го види лютиер, което ще ти струва парички Имай предвид, че грифа на баса не се обтяга така, че да е напълно прав. Не се сещам точно какви бяха милиметрите, които трябваше да се спазват, затова ако някой съфорумник ги има под ръка го моля да сподели Цитирай
HATE Отговорено Ноември 29, 2007 Автор Отговорено Ноември 29, 2007 Да и ако е възможно някой да сподели горе-долу какви пари ще ми струва услугата за корекциите при лютиер .. Цитирай
basis4eto Отговорено Декември 2, 2007 Отговорено Декември 2, 2007 СЯ , изправи грифа , сложи си някъкви подплънки на пласмаската , или фани направи нова - голяма философия... колко му е , или от пласмаса пак , или от дръвце - сичко става . Просто да държи струните по-високо , и да ги държи на еднакво разстояние една от друга . После вече ако позволява си свали още струните от магарето и това е . Зкона направи си сам... Цитирай
IgniteAll Отговорено Декември 2, 2007 Отговорено Декември 2, 2007 Ако имаш ентусиазъм дай някакви снимки с детайли, за да можем да ти дадем отговор, който не се върти около предположения Ще е много добре ако има такава възможност. А и трябва да знам дали да метна темата в ремонтната секция на форума Цитирай
Recommended Posts