HATE Публикувано Ноември 22, 2007 Публикувано Ноември 22, 2007 Здравейте на всички! От скоро съм във форума и от скоро съм подхванал баса Исках просто да кажа че съм изключително благодарен за цялото инфо...препрочетох го и открих доста полезни съвети.Имам един въпрос: Имам бас китара - доста старичка.Електрониката работи добре,добве звучи и самият бас,но пък грифа ми е изметнат навън (не към тялото) и леко на една страна.Това много фатално ли е? И да по питам...лютиерът скъпо ли взима за такива корекции? Цитирай
basis4eto Отговорено Ноември 23, 2007 Отговорено Ноември 23, 2007 Незнам дали лютиер може да направи нещо повече от това , да коригира всичко с помоща на металния шиш койо е вътре в грифа/има един болт в единия от двата края на грифа/ . Повърти го там , само че на отпуснати струни . Аз моя така го пооправих , не става като нов , но сега е 3 пъти някаде по-добре от преди . Разбира се , влияе на баса , не е фатално , но всичко опира до удобството . Сега са ти по-високи струните , а като си коригираш измятането , ще можеш да си свалиш струните , и свиренето така става далеч по-технично и приятно. Дано басът ти си заслужава. Цитирай
HATE Отговорено Ноември 23, 2007 Автор Отговорено Ноември 23, 2007 Много ти благодаря за съвета Странното при моя бас е чееее...въпросния пирон се вижда (до адаптерите е) иии...аз си го коригирах без да свалям пластмасата.Определено има разлика..може 1 мм да е,но се усеща Имам още един въпрос...сега струните ми леко опират в праговете в началото на грифа..но не и при свободна струна.Това влияе ли много на звука? Цитирай
basis4eto Отговорено Ноември 24, 2007 Отговорено Ноември 24, 2007 Началто-горе при ключеовете ако опира-демек на свободна струна,мовдигни си ги малко от пласмаската която ги държи/забрайх как се нарича/,ако опират в 22/24/ прагче,повдигни ги от магарето или фиксмашинките-каквото имаш.след това може да ти излезе леко опиране на позиция/8-10/,но казвам може...ако опира съвсем малко,ама съвсем малко,даже може и да не го коригираш-звучи така малко като фретлесс па ако е много,трябва да отделиш така едно 30 минути да поизпилиш праговете внимателно,за да не опира струната. Цитирай
HATE Отговорено Ноември 25, 2007 Автор Отговорено Ноември 25, 2007 Проблема е там че тази въпросна пластмаска неможе да се регулира Продават ли такива чудесии някъде? Какви пари са? Имам въпроси много Благодаря за отзивите ПП: Благодаря и на морераторите/админите за корекциите Цитирай
IgniteAll Отговорено Ноември 25, 2007 Отговорено Ноември 25, 2007 Доколкото прочетох проблемът ти е доста сериозен. Поне според мен. Ако грифът беше пренатегнат от тръсрода и е бил така с течение на години дървото щеше да приеме тази форма и връщането му в стандартната за него първоначална позиция ще е много трудно. Ако грифът е отпуснат прекалено много, то щеше да е с формата на лък. Това се коригира с внимателно натягане на тръсрода. Но при теб е изметнат и на една страна, което според мен е вече голям проблем и може да доведе до смяна на грифа. Това е от моят личен опит. Дано не съм те уплашил без причина. <_> Цитирай
HATE Отговорено Ноември 25, 2007 Автор Отговорено Ноември 25, 2007 Не е чак толкова...брутално така да се каже...говорим за милиметри.Верно от значение е за звука,но..мен ме устройва Звучи си добре,пък и като за първи бас не е зле никак даже За напред...ще видим Цитирай
TheNephilim Отговорено Ноември 26, 2007 Отговорено Ноември 26, 2007 (Редактирано) Здравеите. Аз също търся човек в София, които може да пипне и моя бас. Влад, писах ти съобщение, но незнам дали си получил , че нещо нета ми се ...... . Редактирано Ноември 26, 2007 от TheNephilim Цитирай
HATE Отговорено Ноември 27, 2007 Автор Отговорено Ноември 27, 2007 И все пак , какъв е баса? Вчера разбрах че е...Кремона За сефте отидох с групата ми вече като басист (досега бях на ударни).Хареса ми как звучи Цитирай
basis4eto Отговорено Ноември 27, 2007 Отговорено Ноември 27, 2007 Е че кремона ...... не е зле Цитирай
HATE Отговорено Ноември 27, 2007 Автор Отговорено Ноември 27, 2007 Ами...както казах..като за начало мен ме устройва.Все пак не разбрах..такива пластмаски на грифа продават ли се..и къде? Цитирай
IgniteAll Отговорено Ноември 28, 2007 Отговорено Ноември 28, 2007 Да се върнем на проблемчето с грифа Както каза милиметри отклонение встрани. Ами това не е никак малко, човеко. Милиметрите са доста важни, имайки предвид колко прецизно се изработва една китара. А и това значи, че това няма да е краят на измятането. Доколкото знам, веднъж тръгне ли дървото и дотам беше... Цитирай
HATE Отговорено Ноември 28, 2007 Автор Отговорено Ноември 28, 2007 Проблема е факт...но аз немога да си позволя нов бас Каквото е - такова Бахти ще ме откажете честно... Цитирай
IgniteAll Отговорено Ноември 28, 2007 Отговорено Ноември 28, 2007 Никой не иска да те откаже Просто разсъждавам над проблема ти. А и след време, когато станеш добър басист и имаш възможност, ще си купиш страхотен бас Няма да се плашункаш, както казва един съфорумник, просто гледай напред. Ако не е фалшив басът няма грижи. Другото се преживява. Цитирай
Recommended Posts