Ивелин Публикувано Ноември 18, 2007 Публикувано Ноември 18, 2007 (Редактирано) Здравейте, басисти! Знаете ли защо има контрабасисти? Ами за да правят контра на басистите... Сега сериозно - можете ли да ми кажете някакъв уникален бас-модул - съотношение цена/качество да е добро. Искам да го ползвам на Midi, за бас - лява ръка (знам че това би ви издразнило - все едно да питам барабанист за drum-машина) , но кой би знаел най-добре от басист, right? Мерси предварително за отзивчивите изпълнители на основата в музиката! Редактирано Ноември 18, 2007 от Ивелин Цитирай
Ивелин Отговорено Ноември 19, 2007 Автор Отговорено Ноември 19, 2007 Знаех си...басистите ше си траят! Цитирай
Mephistofel Отговорено Ноември 19, 2007 Отговорено Ноември 19, 2007 Опасявам се,че е така. Но все пак - това е все едно да постнеш питане във форум за професионални жигола,относно употребата на вибратори като заместители. Цитирай
Nikifena Отговорено Ноември 19, 2007 Отговорено Ноември 19, 2007 На мен ми прилича повече като искам да си купя кола... Каква да си взема? Най-напред се ориентирай какво ти трябва. Какво значи бас модул? модул?? Какво да има в тоя модул? Това за мидито което говориш ме замисля да не би да имаш предвид процесор за бас управляван по миди. Конкретизирай се повече защото така няма да стане Цитирай
vhcs Отговорено Ноември 19, 2007 Отговорено Ноември 19, 2007 и аз не разбрах за какво става дума ама гледам свири на синти и предполагам че става дума за някакъв хардуер който го ръгаш в синтезатора и той почва да се прави на бас .. ако е така тука си на грешен адрес. в този случай по скоро колеги клавиритси биха ти помогнали защото те са по наясно какви модули има на пазара, какви системи, какви модели и марки - ние басисте определно не сме наясно кви са вашите играчки :-) ... или ако бъркам вземи драсни по конкретно какво имаш предвид поздрави от ритъм секцията която ти искаш да уволниш набързо Цитирай
Ивелин Отговорено Ноември 20, 2007 Автор Отговорено Ноември 20, 2007 (Редактирано) Много сте готини пичовете тук! (демек басистите) Весело ми е да си пиша с вас! Но относно проблема си, най-добре е да питам някой колега, който се занимава с това, защото пo всичко личи, че грам идея нямате за какво става дума (което си е мой проблем, че въобще ви занимам). Тези машинки за т.е. нодули - са звуци на бас-китари (или синти-басове), които се контролират по MIDI път. Имам едно нещо, което колегите наричат "гребен" или па английску му: Acoustic Pick-Up , слага се най-отдолу (последните 2 октави - най-ниско звучащите) на клавиатурата на пиано (акустично), и чрез тази джаджа, може да се чува едновременно бас със пианото, но самия "гребен" няма вгреден звук, за това си търся модул. Малко светлина в тунела? Аз не искам да уволнявам никой басист - много е приятно да се рабити с такива птици като вас (особено ако човек знае вицове за басисти) хохохо... Но като отида в пианобара - за барабанисти и басисти (живи или полуживи) не искат и да чуват... А търся готин звук, заради любовта към музиката! Поздрави на ВСИчКИ, от един полуфабрикат (както нарича един басист - лявата ми ръка) !!! Редактирано Ноември 20, 2007 от Ивелин Цитирай
Demiurg Отговорено Ноември 20, 2007 Отговорено Ноември 20, 2007 Ех Ивчоооо.... с тоя твой въпрос ни утрепа.... Наистина някой твой колега- клавирист трябва да е по- наясно. На нас като ни потрябва бас линия - хващаме баса и си я изсвирваме.... А тва дет` не искат басисти в пиЯно- баровете - има логика, явно са патили хората... :) Ходи обяснявай на басист разликата м/у "пиано" и "пияно"... Цитирай
Ивелин Отговорено Ноември 20, 2007 Автор Отговорено Ноември 20, 2007 Ех Ивчоооо.... с тоя твой въпрос ни утрепа.... Наистина някой твой колега- клавирист трябва да е по- наясно. На нас като ни потрябва бас линия - хващаме баса и си я изсвирваме.... А тва дет` не искат басисти в пиЯно- баровете - има логика, явно са патили хората... :) Ходи обяснявай на басист разликата м/у "пиано" и "пияно"... Хахаха - да бе Ице - върви обяснявай, че после нямаш сестра Радвам се да те скив! Кога ше джемнем малко с фретлеса? (Чакам с нетърпение) !!! Носталгия към добрия стар фрет... Цитирай
kolega Отговорено Ноември 20, 2007 Отговорено Ноември 20, 2007 Ми най-добре, викам аз, е да потърсиш за въпросните модули от твоите колеги, и ако се колебаеш между няколко различни, ела тука и ще получиш отговор кой от тях е най-готиния (от басистката гледна точка демек - най-добрата в тоя случай) Цитирай
Ивелин Отговорено Ноември 20, 2007 Автор Отговорено Ноември 20, 2007 Ми най-добре, викам аз, е да потърсиш за въпросните модули от твоите колеги, и ако се колебаеш между няколко различни, ела тука и ще получиш отговор кой от тях е най-готиния (от басистката гледна точка демек - най-добрата в тоя случай) Супер - непременно ще го направя! Благодаря! Цитирай
Recommended Posts