Old_Shetarhand Публикувано Май 16, 2005 Публикувано Май 16, 2005 абе оня ден като ходих на урок даскала ми се скара че при свиренето когато заглушавам заглушавам с дланта на дясната си ръка!а трябвало с пръстите на лявата да става!вие как го правите?и ква е разликата? Цитирай
Fenix Отговорено Май 16, 2005 Отговорено Май 16, 2005 За какво заглушаване става въпрос?!?! Ако става дума за PALM Muting, то то се прави със PALM, т.е. ДЛАН А ако става дума за заглушаване на някоя струна да не дрънчи, тогава със пръстите на лявата ръка... Цитирай
circles Отговорено Май 16, 2005 Отговорено Май 16, 2005 Да заглушаваш с пръстите на лявата си ръка с която свириш тонове и акорди?!?! странно... Аз заглушавам с длан на дясна ръка! Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Май 16, 2005 Автор Отговорено Май 16, 2005 ми казвам ти кво ми каза даскала!примерно на АС ДС - бек ин блек,първо удряш Ми минор,заглушаваш после Ре мажор пак заглушаваш....... е там ми се скара Цитирай
vovcho Отговорено Май 16, 2005 Отговорено Май 16, 2005 Е на А це Д це доста се бачка с лявата, даже предимно... Но все пак има разлика между двете заглушавания. Тоя па чак да ти се кара. Ебати хората са тея! Цитирай
Glacierise Отговорено Май 16, 2005 Отговорено Май 16, 2005 (Редактирано) Ехехехе Чекай, сине Първо, има 3 вида заглушаване (за които се сещам): 1. Заглушаване на незвучащи струни - струните, на които не свириш. Горните (тънките) се заглушават с лява(показалец), а долните (дебелите) - с дясната (ръба на дланта и палеца). 2. Заглушаване на звучащи струни при удар - когато ръбът на дланта заглушава (докосва) струните В МОМЕНТА на атаката. 3. Заглушаване на звучащи струни СЛЕД удар - тоест 'отрязване' на звука чрез рязко заглушаване - прави се като се заглушава едновременно и с пръстите на лявата, и с ръба на дланта на дясната. Ти май говориш за тип 3, за който даскала ти е казал, че бъркаш с тип 2? Редактирано Май 16, 2005 от Glacierise Цитирай
DILETANT Отговорено Май 16, 2005 Отговорено Май 16, 2005 Ехехехе Чекай, сине Първо, има 3 вида заглушаване (за които се сещам): 1. Заглушаване на незвучащи струни - струните, на които не свириш. Горните (тънките) се заглушават с лява(показалец), а долните (дебелите) - с дясната (ръба на дланта и палеца). 2. Заглушаване на звучащи струни при удар - когато ръбът на дланта заглушава (докосва) струните В МОМЕНТА на атаката. 3. Заглушаване на звучащи струни СЛЕД удар - тоест 'отрязване' на звука чрез рязко заглушаване - прави се като се заглушава едновременно и с пръстите на лявата, и с ръба на дланта на дясната. Ти май говориш за тип 3, за който даскала ти е казал, че бъркаш с тип 2? Аз предполагам, че даскала има впредвид използването на Вариант № 1. Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Май 16, 2005 Автор Отговорено Май 16, 2005 тц тц тц тц!нема ли някои мераклия за един SESSION?тъкмо да ми покаже еи такива хватки? Цитирай
Glacierise Отговорено Май 17, 2005 Отговорено Май 17, 2005 Нема ядове бе, яко ми се джемосва! Ае идната неделя примерно. Ше се разбереме. Цитирай
sa6tiat Отговорено Май 17, 2005 Отговорено Май 17, 2005 Ае, че и аз съм загорял; пущете ено ЛС или пост. Да живей Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Май 17, 2005 Автор Отговорено Май 17, 2005 тая неделя?ми супер!само че ще има ли къде да се включим?? Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Май 17, 2005 Автор Отговорено Май 17, 2005 а и помещението не е кои знае колко голямо но изкуството иска жертви! и да не ми се смеете на свиренето! Цитирай
Recommended Posts