sa6tiat Отговорено Ноември 16, 2007 Отговорено Ноември 16, 2007 Да. Аз имам конТРАцепция за групата. Тя не тръгва, и не тръгва, три на брой групи, и " ...паднаха всички при първия бой..." Всичко, което се прави само на мускули, без реален поглед отстрани, без финансов стимул за някаква възвръщаемост, без професионална самокритичност, техническа обезпеченост или просто ГЕНИАЛНОСТ, която е дефицит, та пушек се вдига, всички тези факти изчерпват отговора. Намерих тук близки души, намерих приятели, намерих и страхотни музиканти. Е, и? Дебатът опира до лични неща. Ерудицията е само при няколко човека. Останалите мъчим нещо. Но ако имаше мая, тоест, дарба, съчетана с труд и минимум оборудване, ако имаше пазар /!/, интерес към нашите типове музика, щеше да има стройна система за сътворяване на нещо, естествена борса за клубни участия и носители с музика. За мен, като прибавим особеностите в нашенския нрав и представи за коректност, нещата стават "оле, мале". И щом въпреки това има попадения, всички знаем за кои групи и солоизпълнители става дума, не трябва да се отчайваме. Иначе напрао да лягаме на релсите. Или още по-добре - в БИАД. Другото е съдба; и тя се променя много трудно. Не във всеки случай с тракане по клавиатурки. Успех на дон Кихановците. Цитирай
Zmejcho Отговорено Ноември 16, 2007 Отговорено Ноември 16, 2007 Мони, аз пък ти се чудя защо си такъв песимист! Вярно, че аз не съм продуцент, от мен нищо не зависи и не мога финансово да ви помогна, но според мен лично концепцията на групата ти не е контрацепция. Имате всички възможни изходни данни да успеете ( предвид музикални идеи и качество на изпълнение) . От това, което съм чувал единствено трябва да помислите върху това как да направите музиката си малко по-атрактивна за публиката в общия смисъл ( за музикантско ухо на кротък концерт е прекрасна, но за клуб ...) и малко по-енергична И успех - не се отказвайте в началото още. Аз като си помисля ние колко години бъхтаме ей-така и докъде сме стигнали.......сигурно ни се чудят и ни се смеят хората на ентусиазма! УСПЕХ ВИ! Цитирай
Mark Avrelii Отговорено Ноември 16, 2007 Отговорено Ноември 16, 2007 Концептуализма се появява през 60-те години на миналия век,както в изобразителното изкуство,така и в музиката. Всъщност идеята е да не се залага токова на това,че един музикант трябва да е преминал през всички етапи на обучение за да прави музика.Например една песен направена от 4 акорда се експонира и представя като произведение на изкуството-типичен пример за проявата на концептуализма са Бийтълс,които разклащат основите на една система,по която до момента е музицирал цял свят.Бийтълс,както знаем,са били отричани,отхвъляни,но това не е само една група,която си свири рок енд рол-там е заложена една коцепция,която дава тласък на много след тях да продължат да развиват и оформят облика на музиката по това време.За огромно съжаление тази криза в музиката продължава и до днес, все още се спори по въпроса кой са истински музиканти-тези дето свирят класика и възпроизвеждат вече създадени произведения итерпретират върху тях.Например,когато започва да работи върху годишните времена Найджъл Кенеди разбира,че самият Вивалди е бил астматик. За да влезе под кожата му,автора Кенеди започва да се напива до припадък,за да успее да усети истинското състояние,както душевно така и физическо. У нас след 1990 започна едно профанизиране на музиката,едно сляпо копиране и пунтиране на нещо,което не сме анализирали и преживяли.И времето показа,че стойностните групи,конкретно в рок музиката и до ден днешен се задържаха и не можаха да бъдат свалени от ефир.Като типичен пример за групи с ясно изградена концепция давам Щурците, ФСБ, Тангра.Както видяхме,появяваха се формации, които имаха кратък медиен успех,който се дължи точно на това сляпо повтаряне и пунтиране световните чартове.Това са групи и изпълнители,без ясно заложена коцепция, които като премине модата умират в забрава.В този хаос през 90-те се появи една група Ер Малък,която за разлика от другите излезе със свой почерк и концепция. За съжаление днес те не още не могат да надскочат онзи успех,който имаха преди време- това беше убийствена комбинация между виртуозни музиканти и добри автори.Относно групата,с която аз се занимавам,мисля че сме се намерили като музиканти и изпълни,смятам че имаме потенциал да създадем един добър продукт ,сега остава да се обединим сили върху една коцепция и да направим този продукт.Естствено има странични фактори ,които влияят и пречат,но се надяваме,че ще ги отстраним.Няма да казвам, че ще свирим в стил Дрийм Тийтър, защото това не е концепция. Цитирай
sa6tiat Отговорено Ноември 16, 2007 Отговорено Ноември 16, 2007 Мони, аз пък ти се чудя защо си такъв песимист!Вярно, че аз не съм продуцент, от мен нищо не зависи и не мога финансово да ви помогна, но според мен лично концепцията на групата ти не е контрацепция. Имате всички възможни изходни данни да успеете ( предвид музикални идеи и качество на изпълнение) . От това, което съм чувал единствено трябва да помислите върху това как да направите музиката си малко по-атрактивна за публиката в общия смисъл ( за музикантско ухо на кротък концерт е прекрасна, но за клуб ...) и малко по-енергична:) И успех - не се отказвайте в началото още. Аз като си помисля ние колко години бъхтаме ей-така и докъде сме стигнали.......сигурно ни се чудят и ни се смеят хората на ентусиазма! УСПЕХ ВИ! Ники, две неща: Споменах три групи; Баби&Деди е само една, и тя ми носи най-много радости, засега. Нямам никакъв ропот срещу статута ни на латентна пиано-бар атракция, макар че рокаджията в мен се покашлюва времевато. Другите две са една почти бивша, вече виртуална клубна такава с неясен статут и още по-мъгляво бъдеще, а за третата не ми се говори. Второ: вие сте едно от изключенията, но не исках да бъда толкова буквален. Е, наложи ми се. П.П Вие помогнахте повече, отколкото си давате сметка, звездици мои. Цитирай
Zmejcho Отговорено Ноември 17, 2007 Отговорено Ноември 17, 2007 Е, аз имам поглед само върху едната Така че пак стискам палци и УСПЕХ И не само на вас ана всички които искрено се включват в БГ музикалната сцена Цитирай
Recommended Posts