Jump to content
Българският форум за музиканти

концепция на групата


Recommended Posts

Да. Аз имам конТРАцепция за групата. Тя не тръгва, и не тръгва, три на брой групи, и " ...паднаха всички при първия бой..." :icon_shithappens:

Всичко, което се прави само на мускули, без реален поглед отстрани, без финансов стимул за някаква възвръщаемост, без професионална самокритичност, техническа обезпеченост или просто ГЕНИАЛНОСТ, която е дефицит, та пушек се вдига, всички тези факти изчерпват отговора.

Намерих тук близки души, намерих приятели, намерих и страхотни музиканти. Е, и?

 

Дебатът опира до лични неща.

Ерудицията е само при няколко човека. Останалите мъчим нещо. Но ако имаше мая, тоест, дарба, съчетана с труд и минимум оборудване, ако имаше пазар /!/, интерес към нашите типове музика, щеше да има стройна система за сътворяване на нещо, естествена борса за клубни участия и носители с музика.

За мен, като прибавим особеностите в нашенския нрав и представи за коректност, нещата стават "оле, мале".

 

И щом въпреки това има попадения, всички знаем за кои групи и солоизпълнители става дума, не трябва да се отчайваме.

Иначе напрао да лягаме на релсите. Или още по-добре - в БИАД.

 

Другото е съдба; и тя се променя много трудно. Не във всеки случай с тракане по клавиатурки.

 

Успех на дон Кихановците.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 35
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Мони, аз пък ти се чудя защо си такъв песимист!

Вярно, че аз не съм продуцент, от мен нищо не зависи и не мога финансово да ви помогна, но според мен лично концепцията на групата ти не е контрацепция. Имате всички възможни изходни данни да успеете ( предвид музикални идеи и качество на изпълнение) . От това, което съм чувал единствено трябва да помислите върху това как да направите музиката си малко по-атрактивна за публиката в общия смисъл ( за музикантско ухо на кротък концерт е прекрасна, но за клуб ...) и малко по-енергична:wallbash::);):) И успех - не се отказвайте в началото още. Аз като си помисля ние колко години бъхтаме ей-така и докъде сме стигнали.......сигурно ни се чудят и ни се смеят хората на ентусиазма! УСПЕХ ВИ!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Концептуализма се появява през 60-те години на миналия век,както в изобразителното изкуство,така и в музиката. Всъщност идеята е да не се залага токова на това,че един музикант трябва да е преминал през всички етапи на обучение за да прави музика.Например една песен направена от 4 акорда се експонира и представя като произведение на изкуството-типичен пример за проявата на концептуализма са Бийтълс,които разклащат основите на една система,по която до момента е музицирал цял свят.Бийтълс,както знаем,са били отричани,отхвъляни,но това не е само една група,която си свири рок енд рол-там е заложена една коцепция,която дава тласък на много след тях да продължат да развиват и оформят облика на музиката по това време.За огромно съжаление тази криза в музиката продължава и до днес, все още се спори по въпроса кой са истински музиканти-тези дето свирят класика и възпроизвеждат вече създадени произведения итерпретират върху тях.Например,когато започва да работи върху годишните времена Найджъл Кенеди разбира,че самият Вивалди е бил астматик. За да влезе под кожата му,автора Кенеди започва да се напива до припадък,за да успее да усети истинското състояние,както душевно така и физическо.

У нас след 1990 започна едно профанизиране на музиката,едно сляпо копиране и пунтиране на нещо,което не сме анализирали и преживяли.И времето показа,че стойностните групи,конкретно в рок музиката и до ден днешен се задържаха и не можаха да бъдат свалени от ефир.Като типичен пример за групи с ясно изградена концепция давам Щурците, ФСБ, Тангра.Както видяхме,появяваха се формации, които имаха кратък медиен успех,който се дължи точно на това сляпо повтаряне и пунтиране световните чартове.Това са групи и изпълнители,без ясно заложена коцепция, които като премине модата умират в забрава.В този хаос през 90-те се появи една група Ер Малък,която за разлика от другите излезе със свой почерк и концепция. За съжаление днес те не още не могат да надскочат онзи успех,който имаха преди време- това беше убийствена комбинация между виртуозни музиканти и добри автори.Относно групата,с която аз се занимавам,мисля че сме се намерили като музиканти и изпълни,смятам че имаме потенциал да създадем един добър продукт ,сега остава да се обединим сили върху една коцепция и да направим този продукт.Естствено има странични фактори ,които влияят и пречат,но се надяваме,че ще ги отстраним.Няма да казвам, че ще свирим в стил Дрийм Тийтър, защото това не е концепция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мони, аз пък ти се чудя защо си такъв песимист!

Вярно, че аз не съм продуцент, от мен нищо не зависи и не мога финансово да ви помогна, но според мен лично концепцията на групата ти не е контрацепция. Имате всички възможни изходни данни да успеете ( предвид музикални идеи и качество на изпълнение) . От това, което съм чувал единствено трябва да помислите върху това как да направите музиката си малко по-атрактивна за публиката в общия смисъл ( за музикантско ухо на кротък концерт е прекрасна, но за клуб ...) и малко по-енергична:):);):) И успех - не се отказвайте в началото още. Аз като си помисля ние колко години бъхтаме ей-така и докъде сме стигнали.......сигурно ни се чудят и ни се смеят хората на ентусиазма! УСПЕХ ВИ!

 

Ники, две неща:

 

Споменах три групи; Баби&Деди е само една, и тя ми носи най-много радости, засега. Нямам никакъв ропот срещу статута ни на латентна пиано-бар атракция, макар че рокаджията в мен се покашлюва времевато.

Другите две са една почти бивша, вече виртуална клубна такава с неясен статут и още по-мъгляво бъдеще, а за третата не ми се говори.

 

Второ: вие сте едно от изключенията, но не исках да бъда толкова буквален. Е, наложи ми се. :recourse:

 

П.П Вие помогнахте повече, отколкото си давате сметка, звездици мои.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, аз имам поглед само върху едната:dance: Така че:dance: пак стискам палци и УСПЕХ:) И не само на вас ана всички които искрено се включват в БГ музикалната сцена;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.