KingdomX Публикувано Ноември 5, 2007 Публикувано Ноември 5, 2007 Здравейте!!! наскоро почнах с ремонта на китарката ди Dean Evo. Смятам да я нарисувам. Засега съм я докарал до свалянето на боята от тялото и се интересувам какъв грунд да използвам, след това какви бой да се нанесат върху грунда при положение , че накрая финиша ще е с полиуретанов лак. Това ми е големия проблем. Рисунката ще искам да е с аерограф. По нататък ще сложа и снимки с това докъде съм я докарал и т.н. ПП благгодаря предварително. Поздрави, Рендаков!!! Цитирай
the_gorer Отговорено Ноември 5, 2007 Отговорено Ноември 5, 2007 Най-добрата идея, според мен, е да я дадеш на аерографиста да си я подготви с каквито грундове, шприц китове и основи ползва той. Или, ако държиш да си я подготвиш сам, просто да попиташ него самия какво ще е най-удачно да ползваш. Понякога определени видове бои и емайл-лакове не хващат добре върху други такива и се прецакват взаимно (надигат се след изсъхване, саморазтичат се, смесват се помежду си и прочее). Бояджиите и аерографистите са хората, които имат верните отговори на твоя въпрос като отговорите може да варират, в зависимост от това какво ще се ползва. Цитирай
KingdomX Отговорено Ноември 5, 2007 Автор Отговорено Ноември 5, 2007 ^Да, именно за това се интересувам. Защото когато питах Диката с какви лакове лакира ми отговори , че ползва полиуретанов лак, който имал май някой от гореспоменатите ефекти. Ако някой е ползвал такъв лак върху акрил, да сподели какви точно щети нанася, смисъл какво точно се получава , като взаймодействие с боята. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Ноември 6, 2007 Отговорено Ноември 6, 2007 Ако не се лъжа комбинацията хич не е добра (полиуретанов лак и акрилна боя), защото лакът разяжда боята и се отделят гадни мехурчета въздух, които, както се сещаш оеб**ат всичко. Цитирай
Overdrive Отговорено Ноември 6, 2007 Отговорено Ноември 6, 2007 доколкото знам акрилната боя става само с акрилен или нитроцелулозен лак - фендер са правили едно време къстъм шоп инструментите с акрилна боя и нитро лак Цитирай
KingdomX Отговорено Ноември 7, 2007 Автор Отговорено Ноември 7, 2007 ^^ Това е много ло6о Предполагах, че ще се получи нещо такова. На мен ми казаха, че не зависело толкова от бойте , колкото от основата за боята т.е. грунда и след това лака - те да са на една основа демек полиуретанови. Идеята е , че няма аз да се занимавам с лакирането , някой, който си разбира много от радотата (Диката ) Но той работи с полиуретанов лак. Ще трябва да го измислим някак. Цитирай
Recommended Posts