Jump to content
Българският форум за музиканти

Ремонт на китарка


Recommended Posts

Здравейте!!! наскоро почнах с ремонта на китарката ди Dean Evo. Смятам да я нарисувам. Засега съм я докарал до свалянето на боята от тялото и се интересувам какъв грунд да използвам, след това какви бой да се нанесат върху грунда при положение , че накрая финиша ще е с полиуретанов лак. Това ми е големия проблем. Рисунката ще искам да е с аерограф. По нататък ще сложа и снимки с това докъде съм я докарал и т.н.

 

 

 

ПП благгодаря предварително.

 

 

Поздрави, Рендаков!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-добрата идея, според мен, е да я дадеш на аерографиста да си я подготви с каквито грундове, шприц китове и основи ползва той.

Или, ако държиш да си я подготвиш сам, просто да попиташ него самия какво ще е най-удачно да ползваш.

 

Понякога определени видове бои и емайл-лакове не хващат добре върху други такива и се прецакват взаимно (надигат се след изсъхване, саморазтичат се, смесват се помежду си и прочее).

Бояджиите и аерографистите са хората, които имат верните отговори на твоя въпрос като отговорите може да варират, в зависимост от това какво ще се ползва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Да, именно за това се интересувам. Защото когато питах Диката с какви лакове лакира ми отговори , че ползва полиуретанов лак, който имал май някой от гореспоменатите ефекти. Ако някой е ползвал такъв лак върху акрил, да сподели какви точно щети нанася, смисъл какво точно се получава , като взаймодействие с боята.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не се лъжа комбинацията хич не е добра (полиуретанов лак и акрилна боя), защото лакът разяжда боята и се отделят гадни мехурчета въздух, които, както се сещаш оеб**ат всичко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

доколкото знам акрилната боя става само с акрилен или нитроцелулозен лак - фендер са правили едно време къстъм шоп инструментите с акрилна боя и нитро лак ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ Това е много ло6о :rocker: Предполагах, че ще се получи нещо такова. На мен ми казаха, че не зависело толкова от бойте , колкото от основата за боята т.е. грунда и след това лака - те да са на една основа демек полиуретанови. Идеята е , че няма аз да се занимавам с лакирането , някой, който си разбира много от радотата (Диката ;) ) Но той работи с полиуретанов лак. Ще трябва да го измислим някак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.